Vücudumuzun yavaşlamaya başlaması yaşlanmanın kaçınılmaz bir sonucudur. Kas tonusu 30'lu yaşların ortalarından itibaren azalmaya başlıyor ve 60'lı yaşlarda daha da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir kişi 60'lı yaşlarının ortalarına geldikten sonra demans riski katlanarak artıyor. Ancak bu, biraz çalışma, planlama ve biraz da şansla 90'lı yaşlarımıza ve ötesine kadar sağlıklı bir şekilde yaşayamayacağımız anlamına gelmiyor. Tıpkı birazdan hikayelerini ve uzun ömürlerinin sırlarını okuyacağınız 100 yaşını aşmış üç süper yaşlı gibi…
#Uzun Ömrün Sırlarıİnsan ömrü giderek uzuyor. Ortalama yaşam süresi rekor seviyelerde. Yine de daha uzun bir yaşam her zaman daha iyi bir yaşam anlamına gelmiyor. Zihinsel ve fiziksel bozulma tehdidi, yaşlanan insanlar için her zaman bir endişe kaynağı olmayı sürdürüyor. Ancak bazıları için yaşlanmak hiç de endişe edilecek bir şey değil.
#Asırlık İnsanlarSon yıllarda yapılan araştırmalar, sebze ve meyve tüketmenin sadece fiziksel sağlığı değil zihinsel sağlığı da iyileştirebileceğini ortaya koydu. Günlük beslenmeye bir porsiyon meyve veya sebze eklemek bile ruh halinizi iyileştiriyor ve mutlu olmanızı sağlıyor. Peki sebze ve meyveler nasıl oluyor da zihinsel sağlığımızı iyileştiriyor? Hangi sebze ve meyveler ne sıklıkla tüketilmeli? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYeni bir yılla girerken, yeni başlangıçlar yapıyor ve hedefler belirliyoruz. Fakat çok kısa bir süre sonra aldığımız kararları hayata geçirecek motivasyonu kendimizde bulamıyor, pes ediyoruz. Özellikle, sağlıklı bir yaşam için düzenli egzersiz ve diet yapma kararında oldukça zorlanıyoruz. Kararlı bir şekilde sağlıklı kiloya ulaşmak için doğru ve sürdürülebilir egzersiz programına kararlılıkla uymak için atılacak adımları uzmanlara sorduk...
#SPORGeçirgen bağırsak sendromu, son dönemlerde en merak edilen rahatsızlıklardan biri. Bu hastalık kişilerde farklı belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Bağırsaktaki geçirgenliğin artması da vücutta çeşitli rahatsızlıkları da tetikleyebiliyor. Peki geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Geçirgen bağırsak sendromu tedavisi...
#Geçirgen Bağırsak SendromuKoronavirüsün hayatımıza girmesiyle yeme-içme alışkanlıklarımız değişti. Pek çoğumuz bu dönemde daha fazla yemeye başladık. Buna bir de sokak kısıtlamasıyla gelen hareketsizlik eklenince kilo almak kaçınılmaz oldu. Ama tersini yaşayanlar da var. Onlar pandemide dengeli beslenmeye ve spor yapmaya odaklandılar. Sonuçlarını almaları çok sürmedi. Geçen yılda sağlıklı bir yaşama geçenlerle konuştuk.
#GazetehaberleriHamilelikte alınan aşırı kilolar hem hareketleri kısıtlıyor hem de doğum sonrası için sorun yaratabiliyor. Yeni doğum yapan anneler ‘Doğum kilolarından nasıl kurtulurum? ‘ sorusuna yanıt arıyor. Diyetisyen Elvan Odabaşı, doğumda alınan kiloların verilmesi ve emzirmenin kilo verme üzerindeki etkisine yönelik açıklamalarda bulundu.
#Hamilelikte Kilo AlmamakTürkiye’nin farklı yerlerinden 9-17 yaş arası yaklaşık 125 Fenilketonürili (PKU’lu) çocuğun buluştuğu 3. PKU Kampı’nda, sosyal hayat içinde kendilerini ifade etme becerilerinden diyetini kendi düzenlemeye kadar pek çok alanda deneyimlerini paylaşan kampçılar, tıpkı diyetleri gibi ömür boyu sürecek dostlukların da temelini attı.
#Fenilketonüri