El yazısı kalkacak mı sorusu, Mart ayının son gününde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklama sonrası gündeme geldi. Gelecek yıl itibariyle yeni sisteme geçecek olan Milli Eğitim Bakanlığı, 'El yazısı kalkacak mı?' sorusuna yanıt verdi. Güzel yazı dersi kapsamında verilen el yazısı eğitimi, önümüzdeki yıldan itibaren farklı bir formata bürünecek. Peki, milyonlarca kişinin merakına neden olan el yazısı kalkıyor mu? İşte, merak edilen konunun detayları
#MEBMilli Eğitim Bakanlığının, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ilk okuma yazma eğitiminde el yazısı yerine dik temel harfler kullanılması kararının detayları belli oldu. İlkokul birinci sınıf öğrencileri, dik temel harflerle yazma eğitimine başlayacak, üçüncü sınıftan itibaren de 'sadeleştirilmiş el yazısı'nı içeren 'güzel yazı' dersi, haftalık 8 saatlik Türkçe dersleri içinde 2 saat verilecek.
#Milli Eğitim BakanlığıBirinci sınıflarda elyazısının kaldırılması tartışmaları sürerken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, uygulamanın devam edeceğini açıklamıştı. Bitişik eğik yazının getirilmesini öneren, zamanın MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Uygulamadaki beceriksizlik yazının türüyle ilişkilendirilmeye çalışılıyor” dedi.
#Uzman“Elyazısı kaldırılmalı mı?” tartışmalarına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kaldırılmasının söz konusu olmadığını açıklayarak son noktayı koymuştu. Bakan Avcı, “Öğretmenlerimiz, öğrenciliklerinde bu eğitimden gelmedikleri için burada biraz zorlandılar” diyerek öğretmenlere hizmet içi eğitim verilebileceğini belirtmişti.
#El YazısıGEÇEN ekim ayında Change.org’da veliler tarafından kaldırılması yönünde imza kampanyası başlatılan ilkokulda el yazısıyla ilgili tartışmalar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın el yazısının doğru bir uygulama olduğunu söylemesiyle yeniden alevlendi. “Ne kadar zor öğrenirseniz bazı şeyleri, o kadar kıymetli olur, o kadar kalıcı olur” sözleriyle uygulamaya destek veren Bakan Avcı, ortaokul öğretmenlerinin de el yazısı konusunda yeniden hizmet içi eğitime alınması gerektiğini vurguladı.
#Nabi AvcıBafa Gölü kıyısındaki 10 odalı Agora Pansiyon, Yeşil Yıldız alarak Michelin Rehberi’ne dahil oldu. Birçok gurmenin ilk kez adını duyduğu bu minik pansiyonun yemekleri nasıl oldu da Michelin dedektiflerinin radarına girdi, merak ettik, yola çıktık. Yıldız heyecanını hâlâ yaşayan Serçin ailesi ile o ünlü sofralarına oturduk.
#Ebru ERKETrendyol Süper Lig'in 16. haftası nefes kesen bir maça sahne oldu. Galatasaray ile Trabzonspor'un RAMS Park'ta karşı karşıya geldiği müsabakada kazanan taraf, son dakikada bulduğu golle ev sahibi ekip oldu. Galatasaray sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrılırken, yazarımız Uğur Meleke'den de dikkat çeken bir değerlendirme geldi.
#Süper LigOkula başladıkları günden üniversiteye geçiş sürecine kadar ölçme değerlendirme sürecinde çoğunlukla test formatıyla karşı karşıya kalan ve büyük oranda dijital mecralar üzerinden iletişim kurmaya alışık olan yeni nesil, yazılı anlatımda kendini ifade etmekte zorlanabiliyor. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedret Kılıçeri, ‘test kuşağı’ olarak değerlendirilen bu neslin üniversiteye geldiğinde hala temel yazım kurallarını bilmediğine dikkat çekerek, “kendini yazıyla iyi ifade edemeyen bir üniversite öğrencisi grubuyla karşı karşıyayız” dedi.
#Z KuşağıHem yönetmen hem yapımcı olarak Türk sinema tarihinin önemli isimlerinden biri Ömer Vargı. Aynı zamanda reklam sektörünün de öne çıkan bir karakteri. Geçen hafta Şeyda Taluk’la hazırladıkları ‘Bu Filmde Ben de Vardım’ adlı kitabı çıktı. Kitap vesilesiyle buluştuk, çocukluğunu, ‘Endişe’den ‘Eşkıya’ya, ‘Kabadayı’dan ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’a kariyerinde öne çıkan filmleri konuştuk.
#Necla BayraktarOsmanlı ve Balkan tarihi üzerine hazırladığı eserlerle dünya çapında saygınlığı olan ve "Tarihçilerin Kutbu" olarak nitelendirilen Prof. Dr. Halil İnalcık, vefatının sekizinci yılında anılıyor. Yayımlanmış yüzlerce makalesi ve onlarca kitabı bulunan, tarih alanındaki çalışmalarıyla dünya çapında tanınırlığa ulaşan ve "Tarihçilerin Kutbu" olarak anılan İnalcık, 25 Temmuz 2016'da Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
#Halil İnalcıkMülakat tartışmalarına açıklık getiren Bakan Yusuf Tekin, “Mevcut düzende öğretmenler KPSS sonrasında mülakat notuna göre atanıyorlar. Biz ise KPSS skorunun yüzde ellisi ve mülakat puanının yüzde ellisiyle bambaşka bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
#KPSSMesleğe 30 yıl önce Zerrin Özer’le başladı. Harun Kolçak, Gülben Ergen, Deniz Seki, Aleyna Tilki, Berkay gibi onlarca önemli isme iletişim danışmanlığı yaptı. Kitaplar yazdı, mekânlar açtı. Meslekte 30’uncu yılını kutlayan Özgür Aras’la buluşup ünlüler dünyasına daldık; star kime denir, şu an yıldız kim sorularına cevap aradık, yıllar içinde değişen ünlülük kavramını ve ünlülerin yaptığı hataları konuştuk: “Meşgul olmadıkları için meşgul edemiyorlar. Ve üretimleri olmadığı halde ortada geziyorlar.”
#Özgür ArasBu haftaki rota Üsküdar’dan başlayıp Avrupa yakasına geçip Eyüp bölgesinde bitiyor. Üsküdar’da Aziz Mahmud Hüdayi hazretleri türbesininden başlayan gezi, vapur yolculuğuyla Eyüp iskelesinde inmemizle devam ediyor. Mihrişah Valide Sultan Külliyesi, Eyüp Sultan Camii ve Hz. Eyüp Sultan türbesini ziyaret ettikten sonra akşamüzeri güzel Haliç manzarası için Pierre Loti tepesine çıkarak yorgunluk atabilirsiniz.
#BursaTelevizyon ve müzik dünyasında gücünü gösterenlerin yer aldığı, Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nin en merak edilen kategorilerinden biri de bu sene 7. kez ödül verilecek Yıldızı Parlayanlar! Ödülün sahipleri ise, başarıları, yetenekleri, kariyerlerinde yaşadıkları dönüşüm ve güçlü duruşlarıyla yıl boyunca kendilerinden söz ettiren dört genç yetenek oldu.
#48. Pantene Altın Kelebek Ödülleri