Turizmci Hasan Tonbul’un 30 yıl boyunca Anadolu’nun değişik bölgelerinden toplayarak koruduğu birikimini barındıran, özel bir koleksiyona ev sahipliği yapan Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi adeta bir zaman tüneli...
#1Türkiye gastronomisi ve turizminde çiftlikler artık daha popüler hale geliyor. Kimi sadece yemeli-içmeli, kimi konaklamalı, kimi de etkinlikli... Türkiye’nin meşhur tatil yörelerinde hatta İstanbul’un etrafında açılan çiftliklerden şef dokunuşlu mutfaklarıyla öne çıkanlardan bir seçki yaptım. Okullar kapandığında farklı bir tatil arayan ailelerin çok işine yarayacak ve her yaştan gurmeyi tam kalbinden yakalayacak önerilerim var.
#HürriyetAilesine temiz gıda üretmek için yola çıktı, kendisini 2000 dönüm alanda çiftliği yönetirken buldu. Organik tarıma dair bir farkındalığın olmadığı 2000 yılında Kuşadası’nda kurduğu çiftlikte üretime başlayan girişimci Gürsel Tonbul, bugün 300 çeşit ürün üretiyor. ‘Yerlim’ markası için yurtdışından da talep var.
#ÇiftlikKimi Amerika’da Türk kahvesini tanıtıyor, kimi şehir bostanında şeflere sebze üretiyor. 21 yıldır Anadolu’yu köy köy dolaşıp bilgi toplayan da var, asırlar öncesinden kalan mutfak bilgilerini Osmanlıcadan çevirmeye hayatını adamış olan da… Bu hafta yeme-içme kültürümüzün kadın kahramanlarından bazılarıyla tanıştırayım sizleri...
#Yazarİki yıl önce Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden İtalTur’un sahibi Hande Arslanalp, İzmir Gastronomi Turizmi Kongresi sırasında İzmir’de bir gastronomi festivali yapalım fikrini ortaya atmıştı. O tüm koordinasyonu üstlendi. Bir grup fahri İzmirli olarak Gila Benmayor, Gamze İneceli, Metin Suerkan ve ben işin bir ucundan tuttuk.
#Müge AkgünTURİZM sektörünün kredi borçlarıyla boğuştuğu ve hatta turizm yatırımlarının yurt dışına yöneldiği bir dönemde otelcilikte son trend “boho chic” tarzında yeni bir marka, Club Marvy’yi yaratmaya cesaret eden Ece Tonbul ile krizi nasıl fırsata çevirdiğini konuşuyoruz.
#Gila BenmayorTürkiye’de turizme çeşitlendirmek isteyen pek çok turizmci, genel kabul gören deniz, kum, güneş tatili dışına yöneliyor. Turizm bölgesi Antalya’da organik tarımın kaçınılmaz olduğunu savunan öğretmen Gürsel Tonbul... Kaleiçi’nde aldıkları konaklarla fark yaratan Aziz Tankut, Nermin Sümer... Sayıları 18’i bulan, golf sahalarıyla müşterinin isteklerine göre hizmet veren beş yıldızlı oteller... Bu tür girişimler turizmi çeşitlendirme çabalarından sadece birkaçı...
#TurizmÖger Tours, 2017 yaz programını Antalya’da tanıttı. Akra Barut Otel’deki tanıtıma Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Öger Tours Genel Müdürü ve CEO’su Songül Göktaş Rosati, Antalya Marketing Müdürü Nizamettin Şen, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler (AKTOB) Genel Sekreteri Kaan Kaşif Kavaloğlu, Diana Travel’den Murat Tombul ve Değirmen Group’tan Gürsel Tonbul da katıldı.
#Öger ToursTÜRKİYE ile Rusya arasındaki uçak krizi, terör saldırısı, darbe girişimi gibi bir çok nedenle turizmde çöküş yaşayan ve sezonu büyük kayıplarla kapatan turizmciler, önümüzdeki yıl için de karamsar tablo çizdi. Yurt dışı temaslarını değerlendiren turizmciler, "2017 yılı kayıpları ürkütücü boyutta. Avrupa ülkelerindeki İslamofobi, yerini Türkofobi’ye bırakıyor, acil müdahale gerekir" dedi. Kruvaziyerle gelecek turist sayısında da düşüşlerin her geçen gün arttığına işaret edilirken, "Efes, Meryemana burada oldukça Kuşadası’na sırtını dönmez’ denilen kuruvaziyer gemilerinin bile Kuşadası’nı destinasyonun içinden çıkarmaya başladıkları belirtildi.
#Turizm