Güllaç tatlısı, Ramazan ayında sofraları süsleyen lezzetler arasında yer almaya devam ediyor. Hafif ve tatlı tadıyla sofraların vazgeçilmezi olan güllaç tatlısının yapılışını sizler için derledik. İşte, güllaç tatlısı tarifi ve malzemeleri.
#Güllaç TatlısıOsmanlı Saray Mutfağı'nda ferahlatıcı etkisi olduğu için mutlaka eklen gül suyu hem yapraklara hem de süt içerisine eklenerek katılmaktadır. Ekseriyetle Ramazan ayında rağbet edilmesi sebebiyle, Ramazan ayının denk geldiği mevsime göre üzeri süslenir. Bilhassa nar ile süslenmesi geleneksel tercih olsa da diğer göz alıcı renklere sahip olan çilek, kızılcık gibi meyvelerle veya ceviz, antep fıstığı ile de süslenebilir yahut sade olarak da servis edilebilir. Bunun yanında sarma güllaç da yaprakların sütle ıslatılıp yumuşatılması sonrası yapılan başka bir türüdür. Uzmanlar içerdiği protein, B ve E vitaminleri nedeniyle güllacın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, bu vitaminlerin sakinleştirici ve stresi azaltıcı etkileri olduğunu, oruçtan ötürü düşen kan şekerinin normal seviyesine gelmesine yardımcı olduğunu ifade ediyorlar.
#GüllaçRamazan ayı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de güllaç tatlısı oluyor. Hafifliği nedeniyle uzmanların da önerdiği güllaç, yapımının pratikliği nedeniyle de tercih ediliyor. Ramazan ayında güllaç tatlısını her pastanede veya fırında bulmak mümkün. Ancak evde güllaç yapımını öğrenerek damakları şenlendiren bu tatlıyı her daim sofralarınıza ekleyebilirsiniz. Peki, güllaç nasıl yapılır? Güllaç yaprağı evde yapılır mı? İşte evde güllaç tarifi
#Güllaç Nasıl Yapılır?Ağır bir akşam yemeğinin ardından çay eşiğinde lezzetli ama hafif bir tatlı isteyenler için enfes bir önerimiz var: Sütlü kadayıf sarma. Ceviz, fındık veya Antep fıstığıyla dolduran kadayıflar, sütlü şerbetle buluşuyor, ağızları sulandıran bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, kadayıf sarma nasıl yapılır? İşte sütlü kadayıf sarma tarifi...
#Kadayıf Sarma Nasıl YapılırOruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...
#Ramazan AyıGüllaç, Ramazan ayının en sevilen tatlısı olarak sofraları süslemeye devam ediyor. Peki bu tarifi şekersiz deneyerek oldukça sağlıklı bir hale getirmeyi düşündünüz mü? Sedef İybar, uzun saatler tutulan orucun ardından hafifliği ve lezzetiyle Ramazan sofralarının baştacı olan şekersiz ve pikan cevizli güllaç tarifini paylaştı.
#GüllaçGüllaç, Ramazan ayının en çok tüketilen tatlısı olmaya devam ediyor. Peki, pratikliğinin yanı sıra şerbetli ve unlu tatlılara oranla daha hafif olması nedeniyle de tercih edilen Güllaç tarifini kakao ve çikolatayla denediniz mi? Ramazan ayı denildiğinde ilk akla gelen şeylerden biri olan geleneksel lezzetin kakaolu halini sizler için derledik. İşte, çikolatalı ve kakaolu Güllaç tarifi!!
#GüllaçGüllaç tarifi, Ramazan ayının en çok aranılan tatlı tariflerinden biri olarak göze çarpıyor. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden Güllaç, Ramazan ayının müjdecisi, bereketi ve geleneğidir. Peki, çeşitli süslemelerle hem göze hem damağa hitap eden, hafif bir lezzet olmasına rağmen tatlı ihtiyacını karşılayan Güllaç nasıl yapılır?
#GüllaçRamazan ayının sıcak ve uzun günlere denk gelmesi iftar sofralarının da kimyasını değiştirdi. Ramazanla özdeşleşmiş hurma ve güllaç gibi alışıldık lezzetler sofralarda alışılmadık şekillerde yer almaya başladı. Hurmanın ve güllacın serinlemiş, hatta buz tutmuş halleri bu ramazanın yıldızı. İftar saatlerinde sıcakta çabuk bozulan hurma yerine buzlu hurma ve klasik güllaç yerine dondurmalı güllaçla serinlemek de mümkün.