Grip hastalığı nasıl geçer ve grip hastalığının belirtileri nedir sorularının cevapları kış aylarına yaklaştığımız bu mevsimde vatandaşlar tarafından cevabı merak edilen sorular arasında yer alıyor. Grip influenza adı verilen virüs tarafından meydana getirilen; 39 derece ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan bir mevsim hastalığıdır.
#Grip NedirKış aylarında grip ve nezle gibi viral hastalıklara daha sık yakalanıyoruz ve öksürük de çoğunlukla bu rahatsızlıklarla birlikte gelen semptomlardan biri. Öksürmek solunum yollarımızın temizlenmesine yardımcı olan bir savunma mekanizması ancak uzmanlar 10 günden uzun sürerse başka bir sorun olabileceğinin altını çiziyor.
#ÖskürükBipolar iki uçlu, iki farklı şekilde gelen hastalık demektir. Manik nöbet geçiren biri, hiç olmadığı kadar mutlu ve keyiflidir, hemen âşık olur, çok konuşur, az uyur ama enerjisi hiç bitmez. Aradan zaman geçer, bu sefer de hastalığın diğer atağı yani ağır depresyon gelir. Konuşmaz, gülmez, özgüveni sıfırlanır, her konuda kendini suçlar ve aşağılar.
#HastalıkSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili, "Enfeksiyonu geçirmiş kişilerde ileride kalıcı hastalıklar olabiliyor. Bu hastalıklar bazen kalp kapaklarını tutabiliyor, kapak yetmezlikleri, kapak patolojileri, ameliyat gerektiren durumlar olabiliyor. Yani nezle grip oldum geçer, gider deyip aldırış etmemek sizi ömür boyu bir hastalığın yükünü taşımak zorunda bırakabilir” dedi.
#HastalıkNezle ya da diğer adı ile grip, virüsler tarafından meydana getirilen bir boğaz ve burun hastalığıdır. 200'den fazla virüsün nezleye neden olduğu biliniyor. Bu hastalığın diğer adı ise, soğuk algınlığıdır. Soğuk algınlığı, üst solunum yollarında meydana gelen viral bir enfeksiyondur. Çocuklarda soğuk algınlığı nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukÇocuklarda en sık görülen hastalıklardan birisi de grip olmaktadır. Grip hemen hemen her yaş grubunu etkilemektedir. Fakat çocuklarda daha zor geçebilmektedir. Bu sebeple anne ve babalar grip virüsü ile ilgili pek çok araştırma yapmaktadır. Peki, çocuklarda grip nasıl geçer ve tedavi edilir? Çocuklarda gribe ne iyi gelir? Sizlere çocuklarda grip hastalığı ile ilgili merak edilenleri detaylıca derledik.
Bahar aylarının gelişiyle birlikte, alerji, bahar yorgunluğu gibi mevsimsel sorunlar araştırılmaya başlandı. Ruhsal ve fiziksel değişikliklerin yaşanmasına neden olan bu bahar hastalıkları günlük yaşantıyı da olumsuz etkileyebiliyor. Peki, bahar yorgunluğu hangi aylarda başlar, nasıl geçer? İşte bahar yorgunluğu belirtileri ve nedenleri...
#Bahar YorgunluğuOmicron, dünyada vaka sayılarının hızla artmasına neden olurken bilim insanları da varyantın semptomlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Omicron tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıktığı belirtildi. Omicron’un derideki etkileri ise en çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. Peki Omicron deride hangi sorunlara neden oluyor? Çocuklar neden daha çok etkileniyor? Uzmanlar saha gözlemlerini hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KoronavirüsSon zamanlarda havaların soğumasıyla birlikte ortaya çıkan virüsve grip hastalıklarından biri olan influenza özellikle okullarda etkisini sürdürüyor. Günümüzde kış aylarında en çok rastlanan influenza belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. İshal ve kusmaya neden olabilen zorlu bir grip tiri olan influenza nedir, kaç günde geçer sorularının yanıtlarını paylaşıyoruz.
#İnfluenzaHalk arasında iltihap tabiri yangı için kullanılmasına rağmen sık sık apseler için de iltihap denmesinden dolayı yangı terimini kullanmak daha yerinde olacaktır. İnflamasyon ya da enflamasyonun uzun süre devam etmesi, vücudun kronik hastalık gibi sorunlarla karşılaşacağının göstergesi olarak kabul edilebilir. Peki, inflamasyon (enflamasyon) nedir, nasıl azaltılır? İnflamasyon belirtileri ve tedavisi...
#İnflamasyonEnfeksiyon, hastalık olmasına sebebiyet veren yani hastalık kapasitesi taşıyan virüs ve mikropların vücut içerisinde girmesi ile gelişme gösterir. Vücutta yer alan bağışıklık sistemi pek çok enfeksiyonun oluşumunu önlemektedir. Fakat hızlı bir şekilde bulaşan enfeksiyonlar kişi açısından zorluk oluşturur ve bu sebeple hastalık gelişir. En yaygın belirtileri mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve ateş olarak bilinen enfeksiyonlar, ne anlama gelir ve belirtileri nelerdir? Enfeksiyon tedavisi nasıldır tüm detayları ile derledik.
#Enfeksiyon NedenÇalışma düzenimizden sosyal yaşantımıza kadar pek çok alanda hayatımızı etkileyen pandemi, ikili ilişkilerimizde yaşadığımız kavgaların konusunu bile değiştirir hale geldi. Kim derdi ki bir gün 'Hafta sonu senin ailene değil benim aileme gideceğiz' kavgası yerine 'Senin istediğin aşıyı değil benim istediğimi olalım' kavgası yaşanacağını…
#Aşı TartışmasıGrip çağımızın en yaygın olan hastalıklarından bir tanesidir. Özellikle bulaşıcı olmasından dolayı insanlar arasında sürekli olarak yayılabilir. Bundan dolayı grip hastalığı için bitkisel ve doğal tedavi yöntemleri araştırılmaktadır. Grip hastalığından müzdarip olan kişiler ise 1 günde gripin nasıl geçeceğini araştırmaktadırlar. Peki, 1 günde grip nasıl geçer? 1 günde hızlı bir şekilde grip geçer mi? İşte grip ile ilgili ve tedavi süreci ile ilgili tüm bilgiler.
#1 Günde Grip Nasıl Geçer?Her mevsimde görülse de en çok kış aylarında ortaya çıkan ve genellikle burun ve geniz akıntısı ile kendisini belli eden sinüzit, tedavi edilmediği takdirde kişilerin günlük yaşam kalitesini düşürebilir. Sinüzite iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki sinüzit nasıl geçer? Evde sinüzite ne iyi gelir? İşte evde sinüzite iyi gelen bitkisel ve doğal yollar
#Sinüzite Ne İyi GelirSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripGünlük hayatta en sık karşılaşılan can sıkıcı problemlerden biri de geçmeyen ağız yaraları ya da bir diğer adıyla aftlar: Beyaz şekilde çıkan ağız yaraları için ne yapmalı, neden çıkar ve aftlara ne iyi gelir, bu sorundan mustarip kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Ağız yarası (Aft) neden olur? Ağız yarasına ne iyi gelir, aft nasıl geçer? İşte ağız yaralarına karbonattan, sumağa iyi gelen bitkisel çözümler...
#Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?Boğaz ağrısı, mevsim geçişlerinde pek çok kişinin ortak sorunu. Şiddetli boğaz ağrısının yanı sıra tahrişin neden olduğu yutkunmada zorluk ve yemek yeme güçlüğü de günlük yaşamda zorluklara neden olabiliyor. Bunun dışında dondurma yedikten sonra da boğazda ağrı meydana gelebiliyor. Boğaz ağrısına iyi gelen bazı içecekler ve çaylar sayesinde doğal ve bitkisel yollarla evde çözüm üretilebilir. Peki, boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı neden olur? Şiddetli ve kulağa vuran boğaz ağrısı nasıl geçer? Yutkunurken ve dondurma yedikten sonra oluşan boğaz ağrısını ne giderir? İşte boğaz ağrısının nedenleri ve boğaz ağrısına hemen iyi gelen evde bitkisel ve doğal öneriler...
#Boğaz AğrısıÇiçek, çocuk felci, difteri gibi salgın hastalıkların aşılar sayesinde dünyada azaldığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman, aşıların insanlık tarihinde pek çok hastalığın sonlandırılmasında etkili silahlar olduğunu ifade ederek Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan Kovid-19 aşısıyla ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.
#CovidSon dakika haberi... Türkiye geçen hafta cuma günü itibarıyla yürürlüğe giren yeni tedbirlerle ağırlaşan korona tablosu ile mücadele etmeye çalışırken, vaka ve ölü sayısı maalesef her geçen gün artıyor... Uzmanlar, bu sayıların 1-14 gün önceki durumu yansıttığını belirtirken, yeni kısıtlamaların etkisinin ise gelecek hafta pazartesi itibarıyla görülmesi bekleniyor. Bu şartlar altında Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri 17.00'da bir araya geldi. Toplantı az önce sonra erdi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik açıklamalar yaptı. Bakan Koca, tabloda semptom göstermeyen hastaların da artık yer alacağını duyurdu. Koronavirüste son durumu paylaşan Fahrettin Koca, "Son 3.5 aydan bu yana ağır hasta sayımızda artış 8 kata yakın oldu. Hatta 9 kat... Bugünkü Vefat sayımız 168. Bugün, en yüksek vefat sayımız" ifadelerini kullandı. Bakan Koca 25 kasım bugünkü korona vaka sayısını da açıkladı: 28 BİN 351...
#KoronavirüsSon dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Anadolu'da ise ilk zirve eylülde görülmüştü, ikincisini şimdi yaşıyoruz." dedi. Ayrıca grip aşısında kimlere öncelik sağlanacağının detaylarını paylaştı. Sokak kısıtlamasıyla ilgili konuşan Koca, "Özellikle sokağa çıkma yasağını düşünmüyoruz. Ama hareketliliğin artmasıyla birlikte salgının arttığını da iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.
#Fahrettin KocaBir insanın vücudu günde yaklaşık olarak 1-2 litre mukus üretmektedir. Mukus denilen madde ise; ağız, boğaz, geniz, burun, mide gibi bölgelerin nemli kalmasını sağlamaktadır. Mukusun normal görevinin gerektiği gibi yaptığı durumlarda boğazdan zararsız şekilde geriye doğru akar. Bu durumlarda da mukusu kişi tarafından fark edilmez.
#Geniz Akıntısı