Sultan II. Abdülhamid’in ‘Her resim bir fikirdir’ anlayışıyla Osmanlı topraklarının dört bir tarafından çektirdiği fotoğraflar, Filistin’in 1900’lerdeki tarihine ışık tutuyor. Filistin coğrafyası ‘Sultan II. Abdülhamid Dönemi Filistin’ adıyla ilk kez bütün olarak ele alındı ve bir kısmı daha önce yayımlanmamış fotoğraflar tek kitapta toplandı. Eser hakkında görüşlerini anlatan usta gazeteci ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan, “Bu kitaplar daima gizli kalmış eserlerdir, devrin sadece siyasi değil yaşam biçimini de gösterir. Sultan II. Abdülhamid’in nasıl biri olduğunu, fotoğrafa ve resime düşkünlüğünü de göstermiş oldu. Bu yüzden kitabı okuyanlar Osmanlı’nın sadece bir dönemini görmeyecekler” dedi.
#Sultan II. AbdülhamidBir anda başlayan ve görme yetisini yok eden hastalık, Tiggi Trethowan’ın hayatını altüst etti. Hastalığın ilk şokunu atlattıktan sonra, gözlerini kaybedeceği gerçeğini kabullenen Trethowan, kendisine görsel bir hafıza bankası oluşturmak için cesur bir yolculuğa çıktı. İşte Trethowan'ın kendi ağzından yaşadıkları ve dünyayı keşfetme yolculuğunun tüm detayları…
#GlokomOlgunlaşma kuramı bir zamanlar çocuk olan her bireyle ilgili bir kuramdır. Bu kuram fiziksel gelişime dikkat çektiği kadar motor gelişime de dikkat çekmektedir. Bilindiği gibi motor gelişim bireylerin hareket edebilme yeteneğidir ve fiziksel gelişimle de doğrudan ilgilidir. Olgunlaşma kuramı nedir, kime aittir, olgunlaşma kuramı örnekleri nelerdir detayları ile derledik.
#EğitimBeyin hem şekli hem de özellikleri itibariyle çokça merak edilen bir organ olmuştur. Mucizevi bir organ olan beyin, sinir sisteminin merkezi konumundadır. Vücuttaki diğer organların merkezi kontrollerini sağlayan beynin özelliklerini ve işlevlerini öğrenebilirsiniz. İnsan beyninin nasıl çalıştığını, yüzde kaç çalıştığını, beynin vücuttaki görevlerini, özelliklerini ve işlevlerini detaylarıyla derledik.
#BeyinKadıköy’deki tarihi Hasanpaşa Gazhanesi, yeni adıyla Müze Gazhane, açılış sergisi olarak güncel sanatçı Serkan Taycan’ın ‘Kente Doğru’ başlıklı kapsamlı sergisiyle İstanbul kültür sanat dünyasına güçlü bir giriş yaptı. Kentleşme meselesini odağına alan Taycan, “İstanbul’un çeperinden merkezine doğru mekânsal, coğrafi ve sosyal dönüşümün izlerini aradım” diyor.
# Müze GazhaneAtsak mı artık şu üstümüzdeki ölü toprağını, ne dersin? Sadece sen değil, hepimiz bunaldık sıkıldık. Öf pöff... Ama ben sana bir şey diyeyim mi? Bu böyle olmaz. Bak yeni yıl geliyor, haydi azıcık toparla kendini, biraz modunu düzelt. Hani nerede umut dolu pozitif enerjiii? Böyle mi karşılayacaksın yeni tazeyi?
#Yılbaşı MenüsüSosyal izolasyon nedeniyle çocuklar da evde, dışarı çıkamıyor. Onlarla birlikte oynanabilecek düzinelerce oyun var... Eğer çocuğunuz size de sürekli sıkıldım diyorsa Uzman Klinik Psikolog Ceylan Şekerci'nin önerilerine kulak verin. İşte okul öncesi çocuklar için hem eğitici hem de eğlenceli birbirinden güzel aktiviteler...
#Oyun“Engel” kelimesi için Türk Dil Kurumu “Bir şeyin gerçekleşmesini önleyen sebep, mâni, mahzur, müşkül, pürüz, mânia, handikap” tanımını yapıyor. Bu doğru ama eksik bir tanım; zira engeller bazılarımızın bir şeyleri gerçekleştirmesini önlemek için yetersiz kalabiliyor. Hayatın her alanında o kadar çok örnek insan var ki bu engelleri alt edebilen… Hatta bu engellerinin zenginleştirdiği sanatlarını icra edenleri görünce söylenecek tek bir şey kalıyor: “Sanat Engel Tanımaz”…
#YazarŞimdi tam nar zamanı... Bu harika meyvenin vücuda sayısız faydası bulunuyor; bağışıklık sistemini güçlendiriyor, gripten kansere dek birçok hastalığı önlüyor. Suyunu sıkmak yerine taneli halde yemenin daha fazla yarar sağladığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu, narın 9 faydasını anlattı.
#Kanseri Tedavi Ediyor90 yaşında hayata veda eden Ara Güler, Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük foto muhabiriydi. Nuh’un Gemisi’nin izini sürmüş, Nemrut Dağı’nı dünyaya tanıtmış, Afrodisyas antik kentinin keşfedilmesini sağlamıştı. Dünyayı gezmiş, Churcill’den Dali’ye, Hitchcock’tan Picasso’ya ünlü isimleri fotoğraflamıştı. “Fotoğraf tarih olayıdır. Tarihi zapt ediyorsun” diyordu.
#Gazetehaberleriİyi bir üniversiteye girmek için uğraşan adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı atlattı. Sonuçlarını, 31 Temmuz’da öğrenecekler. Ancak ‘yetenekli’ öğrenciler için sınavlar henüz bitmedi. Uzmanlar, üniversitelerin yetenek sınavları için hazırlıklarına hız veren adaylara önerilerde bulundu.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıSinemamızın yaşayan efsanelerinden Türker İnanoğlu, 12 kişilik ekibiyle titiz bir çalışmaya soyunmuş. ‘Başlangıcından Bugüne 1914-2018: Afişlerle Türk Sineması’ iki ciltlik ve bir tür ‘görsel hafıza’ niteliği taşıyan bir başvuru kaynağı.
#Başlangıcından Bugüne 1914-2018: Afişlerle Türk SinemasıÜnlü oyuncu Timur Acar, “Gönder Gitsin” adlı yarışma programının sunuculuğunu üstlendi. İlk kez sunuculuk yaptığı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Acar, hayattaki tek pişmanlığını da açıkladı: “Oyuncu olmaya daha önce karar verebilirdim. Bunun peşine düşmedim. Dört senemi boşa harcadım.”
#Timur AcarGörsel hafıza yani Fotografik hafıza, görsel olanı sözel olanla birleştirerek akılda tutmaya dayanan bir hafıza türü. Gördüğünüz şeyleri hatırlamak, kafanızın içinde birleştirmek yaratıcılığı arttıran ve geliştiren bir eylem. Geçtiğimiz günlerde görsel hafızamızın ne kadar iyi olduğunu test edebileceğimiz bir test sosyal medyayı salladı...
#Göz TestiKimi insanlar bir gördükleri yüzü ya da yeri bir daha unutmuyor. Kimilerinin ise göz hafızası o kadar kuvvetli olmayabiliyor. Bu test göz hafızanızı sınamak için birebir. Haydi hemen başlayın, yüzde 1'lik dilimde olup olmadığınızı görün.
#Test