Türk Kızılay çatısı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. En İyi Film Ödülü; Şilili Yönetmen Katerina Harder’in Çöl Işıkları ile Kasım Ördek’in Birlikte, Yalnız filmlerine verildi. Festivalde bu yıl ilk kez verilen Kızılay İnsani Bakış Ödülü; İranlı Perwiz Rostemi’nin Zagros’un 7 Senfonisi filmine verildi. Festivalin Onur Ödülleri; sinemanın duayenlerinden Ayla Algan’a ve Türk sinemasının yıldız oyuncusu Yusuf Sezgin’e verildi.
#Kızılay Dostluk Kısa Film Festivaliİstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın ilk festivali olan İstanbul Müzik Festivali bu sene 50. yaşını kutluyor. 6-24 Haziran tarihleri arasında Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan festival ‘İstanbul’ temasıyla 50. yılında nefis bir programla bu yazı unutulmaz bir mevsime dönüştürecek.
#HürriyetDJ’lerin 90’lı yılların şarkılarını çaldığı, hatta o dönemin ikonik müzisyenlerinin katıldığı konserlere, partilere ilgi her geçen gün artıyor. Gençler canlı müzik mekânlarında en çok 90’larla eğleniyor. Modern meyhanelerin şarkı listeleri o dönemin istilası altında. İyi de birçok müzik insanının popun ‘altın çağı’ olarak gördüğü 90’ların büyüsü neydi? Uzmanlar ve müzisyenlerle bu sorunun yanıtını aradık.
#90'LarSene 1950’ler… İstanbul’dayız. İki erkek kardeş Ayasofya, Sultanahmet, Aya İrini’de geziyor, altını üstüne getiriyorlar! Ağabey fotoğraf çekerken, küçük kardeş hayranlıkla onu seyrediyor. Aradan yıllar geçiyor… Küçük kardeş hayatın şartlarına uygun iş hayatına atılıyor. Ancak büyülü fotoğraf yürüyüşlerini hiç unutmuyor. Kendi çocuğuna aynı merakı aşılamak için İstanbul’da gezerken fotoğrafa yeniden aşık oluyor. 30 yıl aradan sonra bu işi asıl mesleği haline getiriyor ve uluslararası çapta tanınan, Türkiye’nin en meşhur fotoğraf sanatçılarından biri oluyor; İzzet Keribar!
#İzzet KeribarBayram tatilinde sahil bölgelerine akın yaşanırken, Anadolu’nun iç kesimleri de tatilcilerden nasibini aldı. Ege ve Akdeniz’in koyları yerine, Anadolu’nun köylerini tercih edenler de doğadaki serinliklerin tadını çıkardı. Koy yerine köyü tercih edenlerden biri de bendim...
#GümüşhaneÇocuk deyince temiz, cıvıl cıvıl, meraklı, hareketli bir yapı içimizde yer alır. Müzik deyince dolu dolu, soyut, renkli, yeri gelen yalın, yeri gelen ihtişamlı ve tüm düşünceleri ve duyguları yansıtan çok isabetli bir olgu olarak çocukları tamamlar ve yönlendirir. Okul şarkılarıyla başlayan müzik adımları devamında çok farklı yönlerde ilerleyebilir. Ailenin desteğiyle çocuğun çalgıyla mı, şarkı söyleyerek mi veya sadece çok iyi bir dinleyici olarak mı yetişmesi konusunda gerekli planlamalar yapılabilir.
#ÇocukTepecik Filarmoni’in kurulmasını tetikleyen olay 2015 yılında Hamdi Akatay’ın annesini Tepecik’teki evinde ziyaret etmeye geldiği sırada yaşanır. Akatay’ın mahallede olduğunu duyan müzisyen gençler kapıya gelip “birlikte çalalım mı abi” diye davette bulunurlar. Bu gençlerin önemli bir özelliği, çoğunun 9 Eylül Üniversitesi’nin konservatuarında öğrencisi olmasıdır. Mahallelerinden çıkmış olan Hamdi Akatay gurur duydukları bir isimdir.
#İzmir