Zengin demografik yapısıyla doğasının nimetlerini mutfakta bir araya getirip harmanlayan Düzce, başka hiçbir ile nasip olmayan gastronomik bir özgünlüğe sahip. Çerkes, Abhaz, Gürcü, Laz, Boşnak gibi 20’ye yakın etnik grubun yarattığı lezzet çeşitliliği tek başına bölgeyi ziyaret etme sebebi.
#HürriyetYufka, pirinç ve kuşbaşı etin ilginç bir karışımı olan göbete son günlerde en çok merak edilen tarifler arasında yer alıyor. Geleneksel bir tatar yemeği olan bu enfes lezzetin tarifini, nasıl yapıldığını ve malzemelerini sizler için derledik. İşte, Eskişehir göbete tarifi ve püf noktaları…
#GöbeteAnkara’ya kara kış gelmeden, hele hele sıcaklığın 20 derecenin üzerinde seyrettiği şu günlerde güzel bir hafta sonu geçirmeye ne dersiniz? Ankara gibi yorucu ve stres dolu bir şehirde yaşıyorsanız, kafa dinlemeye ihtiyacınız var demektir. Çok uzağa gitmenize de gerek yok. Ankara’nın dış ilçeleri, kentin yoğun temposundan uzaklaşarak dinlenmek ve rahatlamak isteyenler için birçok seçenek sunuyor. Hem de cep yakmıyor. İşte, siz okurlarımız için hazırladığımız listemiz.
#Ayça Gözde ÇETİNYufka ile hazırlanan pratik ve bir o kadar da lezzetli bir börek olan göbetenin nasıl yapıldığı ve tarifi merak konusu oldu. Özellikle Eskişehir yöresinde sevilerek tüketilen bir çeşit tatar böreği olan göbete, tek tek açılmış çok katlı yufkaların içerisine etli yada tavuklu pilav konularak yapılan bir lezzet. Peki, göbete nasıl yapılır?
#Göbete Nasıl Yapılır?Hızlı trenden indiğimde ayaz suratımı jilet gibi kesti adeta. İliklerimin donduğunu hissettim. “Kötü bir günde geldiniz” dedi, beni tanıyan bir Eskişehirli. Eskişehir’in ayazını bilirdim ama bu kadar üşütenine ilk kez rastladım. Bu soğukta bu kente gelmemin nedeni yemekti tabii ki! Son yıllardaki tüm yolculuklarımın nedeni hep aynıydı zaten: Yemek, yemek, yemek... İşte size Eskişehir’in en güzel lezzet durakları…
#Eskişehir LezzetleriHızlı trenden indiğimde ayaz suratımı jilet gibi kesti adeta. İliklerimin donduğunu hissettim. “Kötü bir günde geldiniz” dedi beni tanıyan bir Eskişehirli. Eskişehir’in ayazını bilirdim ama bu kadar üşütenine ilk kez rastladım. Buna rağmen trendekilerin çoğu burada indi, Konya’ya pek yolcu kalmadı. Bu soğukta bu kente gelmemin nedeni yemekti tabii ki! Son yıllardaki tüm yolculuklarımın nedeni hep aynıydı zaten: Yemek, yemek, yemek...
#Mehmet Yaşin