Okullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl Tatili2012’de Newsweek dergisi kapaktan duyurmuştu: Cool İstanbul. Şimdi ise İstanbul’un sadece bir semti “cool” bulunuyor: Kadıköy. Time Out’un “cool semtler” listesine 43’üncü sıradan dahil olan Kadıköy’ü yakın zamanda New York Times da övdü, “minimum bütçeyle maksimum eğlence” diyerek... Vapura atladım ve yeni cool semtimizde neler var neler yok diye şöyle bir dolandım. Buyurun notlarıma...
#Onur BaştürkSydney ve Los Angeles’tan yola çıkıp tüm dünyaya hızla yayılan sağlıklı; bitkisel bazlı, paleo, glütensiz, işlenmemiş, vegan, süt ürünü içermeyen yiyecek ve meyve sularının satıldığı kafelerin Avrupa’da en yaygın adresi şu an Londra. Neredeyse her ay bu konuda yeni bir yerin açıldığı şehirde defalarca denediğim, kitaplarını alıp evde mönülerini uygulamaya çalıştıklarımın içinden favorilerimi seçtim. Bana göre, kendinizle birlikte çocuklarınıza da düzgün beslenme alışkanlıklarını kazandırmak için en doğru mekanlar buraları. Biz 7 yaşındaki yeğenimle kapılarında uzun uzun sıra bekliyoruz, keyifle yiyoruz.
#İngiltereYeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarBeş yıl önce gıda duyarlılığı olduğunu fark etti. Bu konuda bilgilenmeye çalışırken Türk mutfağına ait kaynakların ne kadar yetersiz olduğunu gördü ve 170 tariflik bir yemek kitabı hazırladı. Glutensiz un kullanımıyla ilgili ilginç bir de tespiti var: “Yemeklerde kullanmıyorum çünkü konunun uzmanı olan doktorlar, glutensiz unların çoğunda bir miktar gluten bulunabildiğini, bu nedenle bazı kişilerde hazımsızlık yaptığını söyledi”