Bulgur, karbonhidrat kaynağı olan pirinç ve makarnaya göre oldukça zengin bir besin. İçeriğindeki vitamin, folik asit ve lif ile oldukça sağlıklı. Peki bulgurun faydaları nelerdir? Gelin detayları uzmanlardan öğrenelim.
#BulgurDüşük glisemik indeksli gıdaların sağlıklı kilo kaybının yanı sıra kolesterolü düşürüp, kalp hastalığı riskini azalttığını belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan, düşük glisemik indeksli besin tavsiyelerinde bulundu.
#Düşük Glisemik İndeksYaz sıcakları da her geçen gün daha fazla yüzünü göstermeye başladı ve bu yıl neredeyse 17 saatten fazla oruç tutuluyor. Bu yüzden de geri kalan altı buçuk saatte neyin nasıl ve ne kadar yendiği çok önemli. Sağlıklı bir ramazan geçirmek için iftarda ve sahurda yenilenlere çok dikkat edilmesi gerek.
#DONDURMAÇok sevdiğimiz yiyecekler hakkında bilimsel gerçeklerden, kıyıda köşede kalmış bilgilere kadar her şeyi öğrenmek isteriz. Tatlıların belki de en gözdesi dondurma hakkında tarihçesinden, alışkanlıklarına, besin değerlerinden, hijyen koşullarına tüm detaylar bu yazıda bir arada. Dondurma tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
#DONDURMAYaşam boyu sürecek kilo kontrolü için en iyi yol, düzenli egzersiz ve uygun beslenmedir. Çabuk kilo verdiren diyetler, gereksinim duyulan besin öğelerini karşılamaktan uzaktır. Dengesiz bir diyet, bedeninizi ve buna bağlı olarak da hayatınızı kötü yönde etkiler.
#Kilo