Dünyanın herhangi bir yerinde açtıkları restoran ünlülerle dolup taşıyor, önünde paparazziler yatıp kalkıyor. Dedelerinin mucidi olduğu ‘carpaccio’ ve ‘bellini’ dünya gastronomisinin önemli başyapıtlarından sayılıyor. Dört kuşaktır aynı efsaneyi devam ettiren ailenin üçüncü kuşak temsilcisi Giuseppe Cipriani ile İstanbul’da ikinci kez açtıkları restoranda yemek yedik, sonra da söyleştik.
#Giuseppe CiprianiAdnan Sarıhan, 1988’de Esenler’de başladığı çorbacılığı, Bakırköy İncirli’de büyüttü ve mönüye ‘dil karpaçyo’ gibi ilginç yemekler de ekledi. Sarıhan’ın İncirli restoranı haftasonları 1500-2 bin kişi ağırlıyor. Sarıhan, 1.5 milyon liralık yatırımla Etiler’de yeni bir restoran açtı.
Bu sözler dünyanın en havalı, en popüler restoranlarından birinin, Cipriani’nin sahibi Giuseppe Cipriani’ye ait. Cipriani New York, Londra ve Venedik’ten sonra bir restoran da İstanbul’da açıyor. Nerede mi? Levent’te terör saldırısına hedef olan binada açılacak The Edition Hotel’in içinde... Restoran hazırlıkları için sürekli İstanbul’a gelip giden Giuseppe Cipriani’yi en sonunda konuşmaya ikna ettik...
İtalya’nın güneyindeki Sicilya, Akdeniz’in en büyük adası. Kıbrıs’ın yaklaşık üç katı genişliğinde, toplam nüfusu beş milyon. Akdeniz kültürünün tüm canlılığıyla yaşadığı ada, doğal güzellikleri, zengin yemek kültürü, özgün mimari dokusuyla İtalya’nın diğer bölgelerinden çok farklı.
Rönesans’ın zenginliklerine açılan daracık, labirent gibi sokaklar, kanallar üzerinde görkemli saraylar, kiliseler ve köprüleriyle Venedik her seferinde etkisi altına alır beni. Bu sene, Venedik Film Festivali’nde bu güzel şehri deneyimleme şansım oldu; işte o gezimden notlar...
#Saffet Emre TONGUÇ