Hamilelik, kadınların en hassas oldukları dönemlerden bir tanesidir. Çünkü bu dönem içerisinde vücut birçok değişikliğe uğrar. Hamilelik döneminde en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri de rahim ve vajina ağrısıdır. Hamilelikte rahim ve vajina ağrısı neden olur? Tedavisi nasıldır ve gebelikte rahim ve vajina ağrısı nasıl geçer tüm detayları ile derledik.
Prof. Dr. Derya Uludüz’ün yeni kitabı ‘Gençliğin Sırrı Beyinde’ çıktı. Dünya Başağrısı Derneği Komite Direktörü, BEYİNDER Kurucu Başkanı Prof. Dr. Uludüz “Mutlu insanların kalp, felç, akciğer hastalıkları, kanser ve enfeksiyondan erken ölüm riski azalıyor” diyor. Kitabında beyin ve beden sağlığı için formüller veren Uludüz’den stresle baş etmeyi kolaylaştıracak ipuçları da aldık.
#Prof. Dr. Derya UludüzZamana meydan okumanın doğal bir yolu olarak görülen yüz yogası kırışıklıkları önler mi, nasıl yapılır ve ne işe yarar merak konusu. Yüz kaslarının çalışmasını sağlayan yüz yogası, masaj ve egzersizlerle yaşlanma çizgilerinin oluşumunu engelliyor, hatta olan çizgilerin giderilmesine de katkıda bulunuyor. Peki, yüz yogası nasıl yapılır, ne işe yarar? İşte yüz yogası egzersizleri ve faydaları…
#EgzersizGüçlü bir üst bedene sahip olmak kadar, güçlü bir alt bedene sahip olmak da önemlidir. Bu nedenle seated leg curl, vazgeçilmesi zor olan hareketlerden biridir. Sizler için seated leg curl nedir, seated leg curl ne işe yarar, seated leg curl nasıl yapılır, seated leg curl hareketi hangi kasları ve nereyi çalıştırır, seated leg curl yaparken nelere dikkat edilmelidir, seated leg curl hareketine alternatif ne yapılabilir, seated leg curl faydaları var mıdır tüm detayları ile derledik.
#Seated Leg CurlSağlıklı ve dinç bir yaşam için özellikle sağlıklı beslenmek ve hareket etmek çok önemlidir. Hareketsiz yaşamın getirileri arasında bazı sağlık problemleri de yer alır. Özellikle masa başında çalışan kişilerde kulunç ağrıları ortaya çıkabilir. Kulunç nedir ve neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kulunç Nedir?Salgın döneminde özellikle aynı pozisyonda uzun süre kalmanın omurga ve kemik sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratacağını, sık sık pozisyon değiştirmenin önemli olduğunu söyleyen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, evde yapabileceğiniz esneme ve gevşeme hareketlerini anlattı.
#Evde HayatZor bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde hem siz hem de bebeğiniz stresli ve gergin olabilir. Evde kaldığımız şu günlerde bebeğinizi rahatlatmak için masaj tekniklerini öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bebek Masaj Eğitmeni İrem Kalkavan, bebeğin stresini azaltacak önerilerde bulundu.
#Bebek MasajıArnavut bir anne ve Afrikalı bir babanın ikinci çocukları olarak doğan Mert Güler, Ankara'da dünyaya gelmiş ve İstanbul'da büyümüştür. Gülümsemeyi hiçbir zaman yüzünden eksik etmeyen Mert Güler, çocukluğundan beri spoɾa, insan sağlığına ve insanlara hizmet etmeye önem vermiştir. İşte Mert Güler ile birlikte kısa bir söyleşi...
#SeyahatDoktorların bile artık sıklıkla strese bağladığı hastalıklarla yaşıyoruz. Neden? Çünkü stres artık hem dert ortağımız hem de baş belamız. Strese kapılmak için fazla bir sebebe ihtiyacımız yok. İşe yetişmek, rapor tamamlamak, randevuya geç kalmamak için koşuşturmak gibi daha nice stres her gün bizimle aynı havayı soluyor, hatta bedenimizde bizimle beraber yaşıyor.
#Stres Önleyici EgzersizlerGeceleri uykunuzdan aniden yoğun kaygı ve korkuyla uyanıyor, kalbinizin çarptığını hissedip kalp krizi geçirdiğinizi düşünüyorsanız “nokturnal” özellikli panik atağınız olabilir. Uykuda gelen ve kişiyi uyandıran nokturnal panik atak, kişilerin uyku kalitesini bozarken aynı zamanda ölüm korkusu ile yaşamalarına neden oluyor.
#Panik BozukluğuMEMORİAL KAYSERİ HASTANESİ PSİKİYATRİ BÖLÜMÜ’NDEN YRD. DOÇ. DR. ŞABAN KARAYAĞIZ, "DOĞUM VE SONRASI, ANNE OLAN HER KADININ YAŞAMINDA BİYOLOJİK, PSİKO-SOSYAL VE EKONOMİK DEĞİŞİMLERİN YAŞANDIĞI BİR DÖNEMDİR. DOĞUM SONRASI DÖNEMDE KADINLARIN % 70-85’İNDE PSİKOLOJİK SORUNLAR ORTAYA ÇIKABİLMEKTEDİR. AĞLAMA KRİZLERİYLE GÖSTEREN ENDİŞE, HÜZÜN VE DEPRESYON BUNUN EN ÖNEMLİ GÖSTERGELERİDİR" DEDİ.
En sık karşılaştığımız sağlık sorunlarının başında “ağrılar” geliyor. Ağrı çekmek ya da ağrılarla yaşamak kolay bir şey değil. Hemen herkesin yaşamının bir döneminde karşılaştığı bu tatsız duygunun hafif ya da şiddetli, keskin ya da yaygın, sürekli ya da gelip geçen kısacası farklı farklı tipleri var. Her ne şekilde olursa olsun ağrıya tahammül etmek zor. Doğru uygulama, ağrıya neden olan şeyi bulup onu ortadan kaldırmaya çalışmak. Bugün klinikte sıkça sözü geçen bazı ağrı nedenlerine değinmek istiyorum...