Çalışandan sorumluluk alması, inovasyona katkı sağlaması ve zor bir durumda hızlıca çözüm üretmesi bekleniyor. Peki hata yapabilir mi? Tehlike yaratacak bir prosedür eksikliğini önceden fark edip yönetime iletebilir mi? Prof. Dr. Acar Baltaş psikolojik açıdan güvenli bir iş yerinin kötü haber verme kültürü gelişmiş bir yapıda inşa edilebileceğini vurguluyor.
#İş YeriModern zamanlar ve gelişen teknoloji hayatlarımıza öyle bir damga vurdu ki artık çoğu insan gönül ilişkilerinde aradığı şeyler için bile gerçeğine bakmak yerine “sanal” dünyaya yöneliyor. İlişkiler birbirlerinin gözüne değil de resimlerine bakan insanlar arasında kuruluyor. Birbirini hiç tanımadan, bir kez bile karşılaşmadan aşk yaşayan insanlar çoğumuzun etrafında mevcut.
#Yapay ZekaHakkında az şey biliyoruz, röportaj vermeyi pek sevmiyor, derdini işleriyle anlatmayı tercih ediyor. Rol aldığı filmler çok beğeniliyor, seyirciyi canlandırdığı tüm karakterlere ikna etmeyi başarıyor. ‘Nuh Tepesi’ filmindeki performansıyla 2019’da Tribeca Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu seçilen Ali Atay, aynı ödüle bu yıl Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından da layık görüldü. Hayat hikâyesinden oyunculuğa, baba olmasından oyuncu Hazal Kaya’yla yaptığı evliliğine uzandığımız Atay: “Hazal’la aramızda çok güçlü bir bağ var. Nedenlerini araştırmıyor, sadece var olan bu sürecin tadını çıkarıyoruz.”
#GazetehaberleriDokuz yıl önce oynadığı bir diziyle hayatımıza bomba gibi düştü. Yeteneği ve güzelliği kadar özel hayatıyla da hep gündem oldu. Şimdi geçmişe bakınca yaşadıklarını “Ne kadar ağır dönemler geçirmiş olsam da yaşadıklarımın tümü beni bu noktaya getirdi. Verdiğim kötü kararların içinden bile iyi şeyler çıkarmayı bildim” diye anlatıyor. Bir ayağı Berlin, bir ayağı Türkiye’de olan Meryem Uzerli’yle üç günlük İstanbul ziyareti sırasında buluştuk. Yakında vizyona girecek filmi ‘Kovan’dan yola çıkıp Berlin’deki hayatına, geçmiş hatalarına ve gelecek hayallerine uzandık.
#Meryem UzerliÇanakkale Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu alan ve gerçek bir olaydan uyarlanan “Türk İşi Dondurma” dün vizyona girdi. Büyük gün öncesi başrol oyuncuları Şebnem Bozoklu ve Erkan Kolçak Köstendil ile filmin yapımcısı Mustafa Uslu’yla buluştuk, projenin çıkış noktasını, kamera arkasını ve sette yaşananları konuştuk.
#Şebnem BozokluAsya’nın 1999 yılında söylediği ‘Günaydın’, tam 20 yıl sonra Kalben ve Hayrettin Taşkaya cover’ıyla huzurlarınızda. Bu vesileyle sohbet ettiğimiz Kalben, “Bu şarkıda hiçbir aşkın yasak olmadığı, hiçbir kadının eski sevgilisinin iç çamaşırlarını, çoraplarını yıkamak zorunda kalmadığı, evinde bir düşmanla uyanmadığı bir durak düşledim” diyor.
#AsyaBüyükten küçüğe herkesin elinde olan tabletler gereğinden fazla kullanıldığında çocukların zihinsel gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Teknolojiden uzak kalmanın imkansız olduğu günümüzde çocukları tablet bağımlısı haline gelmeden durdurmanın anne babaların elinde olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Burak Berber ebeveynlerin neler yapması gerektiğini anlatıyor.
#ÇocukTeknoloji müptelası… Her yeri kablo… Dijital dünyadan kopamayan… Web’e takılı kalmış… Bilgisayarınız, cep telefonu veya müzikçalarınıza bağımlıysanız fişi çekme zamanı geldi. Dijital detoks planımızla bu iştahınızı nasıl bastıracağınızı öğrenin.
#TeknolojiBir devrin sonu mu geliyor? Araştırmalara göre sanal aşk sunan aplikasyonlar demode oldu. Eski usul tanışma metotları yeniden ilgi görüyor. Peki bu değişimin nedeni ne? Uzmanlarla konuştuk, üzerine çevrimdışı flört etme rehberi hazırladık. Şimdi sakince çevrimiçi uygulamaları telefonunuzdan silin...
#FlörtMEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, 9 Haziran Cuma günü karne alacak öğrencilere, "Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz" önerisinde bulundu.
#MEBÖnce bilgisayarlar hayatımızı kapladı sonra tabletler, cep telefonları hatta akıllı gözlükler ve saatler. Her şey elektronik, her şey bilgisayarlı. Çocuklar neredeyse elektronik cihazlar ile bir uzuvları gibi görecek kadar çok meşgul oluyorlar. Bir yandan çocukların gelişimini etkilediği, hatta nörolojik rahatsızlıkları bile tetiklediği söylenirken, diğer taraftan teknolojiden uzak tutmanın da zararlı olabileceği söyleniyor.
#Teknoloji