Geleneksel Lezzetler haberleri sayfasında Geleneksel Lezzetler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 991 Geleneksel Lezzetler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünyaca ünlü bir yemek sitesinin Adana kebabına Margherita pizzanın ardından ikinci sırada yer vermesi, Adana’daki kebapçıları kızdırdı. Adana kebabının emek ürünü olduğunu söyleyen kebapçı ustası Yaşar Aydın, "Pizzanın birinci olmasını sağlayan lobilerdir. İnanıyorum ki bu yanlıştan dönüp Adana kebabını yakında birinciliğe yerleştireceklerdir" dedi.
#Adana Kebabı"Türkiye'de her evin mutfağında mutlaka bulunan bir malzeme söyleyin" desek akla geleceklerin ilk sıralarında mutlaka tarhana yer alır. Hem pratikliğiyle, hem lezzetiyle, hem de özellikle koronavirüs pandemisi esnasında daha da bir kıymete binen bağışıklık güçlendirici besin öğeleriyle özellikle kış aylarında vazgeçilmez bir lezzet olan tarhana için en milli gıdalarımızdan biri dersek de yanlış olmaz herhalde. Tarihsel kayıtlara göre, Türklerin Orta Asya'da yaşadıkları dönemden günümüze kadar varlığını sürdüren tarhananın tarihine, hazır mevsimi de gelmişken biraz daha yakından bakalım mı?
#TarhanaEdirneli şekerlemeci Arif Meriç, Osmanlı saray mutfağı tatlarından 41 baharatın konulduğu devai misk helvasını lavanta da katarak hazırlayıp, tarlada ziyaretçilerin beğenisine sundu. Uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler yeni lezzet helvayı tatmak için zaman zaman izdihama neden oldu.
#EdirneYemekteyiz Gönül, yarışmanın yeni sezon ilk hafta yarışmacılarından biri. Zuhal Topal'la Yemekteyiz yeni sezonda da hafta içi her gün izleyiciyle buluşuyor. İlgiyle takip edilen programda yeni sezonu ödülü 150 bin TL olarak açıklandı. Hafta boyunca en yüksek puanı alan isim büyük ödülü de kazanacak. Peki Yemekteyiz Gönül kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmacısı Gönül Şimşek kaç yaşında, nereli?
#Yemekteyiz GönülBingöl ülkemizin en güzel yemeklerine sahip olan illerinden bir tanesidir. Özellikle Bingöl'e geldikten sonra buranın yemeğini yemek isteyenler meşhur yemeklerini araştırmaktadırlar. Bingöl yemekleri ülkemizde de en meşhur olan yemekler arasında yer almaktadır. Bingöl yemekleri burayı ziyaret edenler tarafından araştırılmaktadır. Peki Bingöl'de ne yenir? Bingöl'ün neyi meşhur? Bingöl mutfağında ne yenir? İşte Bingöl yemekleri ile ilgili tüm detaylar.
#Bingöl Yemekleriİtalya’da ‘mezzanotte’ yani gece yarısı aile bireyleri birbirlerine sıkıca sarılarak yeni yıla merhaba der. Bu özel günde sokaklardan yemek kokuları yayılır. Nesilden nesile geçen tarifler pişirilir. Mutlaka bir mercimek yemeği, lazanya, panettone gibi lezzetler sofradadır…
#YılbaşıYemekteyiz Nur, hafta içi her gün izleyiciyle buluşan programın ikinci gün yarışmacısı. Programa katılan yarışmacılar her gün özenle hazırladığı menüsünü konuklarının beğenisine sunarak en yüksek puanı almak için mücadele ediyor. Hafta boyunca en yüksek puanı alan isim 75 bin TL ödülün de sahibi oluyor. Peki Yemekteyiz Nur kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmacısı Nur Döne Kebapcı nereli, kaç yaşında? İşte ayrıntılar...
#Yemekteyiz NurŞef Bora Bozankaya, Suadiye’de Kore konseptli yeni bir mekân açtı. Hint restoranı Madhu’s terasa taşındı. Çeşme’deki Fly-Inn içine açılan İOKİ, Doğanay’ın yeni karadutlu içeceği ve bu sene 50 ton ürün toplayan yerli yabanmersini markasıyla yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiDaha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, 18 Ekim Salı günü, Fransa’nın ve dünyanın önde gelen siyasal ve sosyal bilimler üniversitesi SciencePo’nun ‘hukuk ve siyasi kurumlar’ dersinde konuk konuşmacı oldu. Dünyada ve Türkiye’de yargı bağımsızlığı ve yargının karşı karşıya olduğu sorunlar üzerine görüşlerini paylaşan Av. Mehmet Gün, derneğin “A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu” önerisini anlattı.
#Mehmet GünGeçen günlerde üzüm cenneti olarak bilinen Alaşehir’deydim. Ülkemiz üzümlerinin yüzde 80’inden fazlası Alaşehir’in bağlı olduğu Manisa’da üretiliyor. Dünyanın en büyük suma üretim tesisi de Alaşehir’de. Bir kısmı iki yıl önce bir deneyim merkezi olarak tasarlanan tesiste, üzümle anasonu daha yakından tanıdık ve bölgenin en özel sofralarından birine oturduk bence. Şef Murat Deniz Temel’in ‘Alaşehir Menüsü’nde mis gibi Ege vardı...
#HürriyetTürkiye’de çokça seveni olan İskoçyalı rock grubu Travis bu hafta Zorlu PSM’de konser verecek. Mark Eliyahu, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahneye çıkıyor. Birbirinden etkileyici fotoğraflar için yarın sona erecek 212 Photography Istanbul’u kaçırmayın. Nilüfer Yanya, Babylon’da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Konser, festival, sergi ve atölye önerilerimiz için ajandamıza göz atmayı unutmayın.
#KonserAYVALIK Üretim ve Pazarlama Kooperatifi bünyesindeki ‘Kooperatif Üretim Mutfağı’nda kadınlar, domates salçasından erişteye, reçel çeşitlerinden kurutulmuş yöresel ürünlere kış hazırlıklarını tamamladı. Ürünler kooperatif mağazalarında satışa sunuluyor. Belediye Başkanı Mesut Ergin, özellikle genç işsizler ve kadın üreticilerin yararına çalışacak şekilde planlanan Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin başarılı grafik çizdiğini vurguladı, şöyle dedi:
#1Artık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatGünde 750 bin kavanozluk üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük tesislerinden biri olan Lidya Konservecilik, dünyanın dört bir yanında sofraların vazgeçilmesi oldu. Üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden firma, şimdi de ‘Lidya Garden City’ projesiyle Turgutlu’da yepyeni bir yaşamın kapılarını açmaya hazırlanıyor.
#1Geçtiğimiz yaz top model Natalia Vodianova’nın derneği yararına Bodrum’da yardım gecesi organize eden Chopard’ın kurucularından Caroline Scheufele, ünlü dostlarıyla yeniden Bodrum’a geleceğini açıkladı. Cenevre’deki evinde bir araya geldiğimiz Scheufele ile sohbetimizden anekdotlar...
#Caroline ScheufeleTereyağında pişmiş, salçalı bir kuru fasulye kış günlerinde sofralarımızın vazgeçilmezi. Sucuk, pastırma, dumanı tüten pirinç pilavı ve kütür kütür turşu çeşitleri de onun en güzel eşlikçileri. Jürimiz Türkiye’nin dört bir yanından, kuru fasulyesinin lezzetiyle öne çıkan mekânları seçti…
#Kurufasulyeİncecik dilimlenmiş patlıcanların üzerine biber, soğan ve baharatla zırhlanmış et... Tepsinin kenarlarına bolca domates ve arpacık soğanı... Taş fırında pişirilen Kilis tava, açık ara en sevdiğim tepsi kebabı! Ben üzerine patates püresi de koyuyorum, kebabın yağları püreyle birleşiyor. Bu yüzden çok linç yedim ama gelenekseli iyi öğrenip ona kendi dokunuşlarımı katmaya devam edeceğim. Çünkü ülkenin gastronomisini yeniliğe kapalı ve tutucu yaklaşımlar değil, değişimden ve gelişimden korkmayan deliler kurtaracak.
#GastronomiYemek eleştirmeni Vedat Milor, sekiz bölümlük yeni bir YouTube programına başladı. ‘Geleneksel mi Modern mi?’ adlı programda baklava, tarhana, kuru fasulye ve içliköfte dahil, Türk mutfağının çok sevilen sekiz ürününün hikâyesini, bu lezzetlerin hem geleneksel hem de modernleştirilmiş versiyonlarını görüyoruz. Milor “Ustalarımız değer görmeyince geleneksel yemeklerimiz kayboluyor. Geleneği yaşatmanın tek yolu, o yemekleri günümüze adapte etmek... Elbette özünden kaybetmeden… Bu konuya kafa yordum, kendimde bir misyon gördüm” diyor.
#Vedat MilorGerek içerik gerekse görsel olarak şimdiye kadar hazırlanmış en kapsamlı Türk mutfağı kitabının lansmanı geçen hafta sonu gerçekleşti. Binlerce yemek arasından nasıl seçim yapıldı? Uygulamalar geleneksel mi olmalıydı, yoksa modern mi? Peki ya stili, fotoğrafları? Gelin sizi biraz sahnenin arka tarafına götüreyim.
#YazarPerşembe Ramazan Bayramı’nın ilk günü. Bayram, bu yıl da kısıtlamaların gölgesinde geçecek. Ama sofranın tadını ailemizle çıkarabilir, uzaktaki sevdiklerimize çevrimiçi bağlanabiliriz. Tanınmış şefler masalarımıza lezzet katacak menüler ve tarifler verdi. Beslenme uzmanı Elif Nida Zafer’e ramazanda değişen alışkanlıklarımızdan sonra dikkat etmemiz gerekenleri sorduk.
#GazetehaberleriTOKAT’ta yöreye özgü geleneksel lezzetler arasında yer alan Tokat çöreği, ramazanda iftar ve sahur sofralarını süslüyor. Hamuru nohut mayasından yapılan ve taş fırınlarda pişirilen çörekler;ÿsade, cevizli ve üzümlü seçenekleriyle, gramajına göre 12-16 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor.
#RamazanTürkiye her bölgesiyle farklı lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Hepsi ayrı ayrı birer seyahat sebebi. Restoranların uzun bir aradan sonra kısıtlamalarla açılmasını fırsat bildik, jürimize “Yemek için hangi şehirlere doğru yola çıkabiliriz” diye sorduk... Hem gezip keşfedebileceğimiz hem de özel lezzetlerini deneyebileceğimiz 10 şehri lezzet adresleriyle sıraladık.
#Seyahat