Yarın 1 Ekim Dünya Ürtiker Günü... Halk arasında ‘kurdeşen’ olarak bilinen ürtiker, kişinin sosyal yaşamını da doğrudan etkileyen bir cilt hastalığı. Uzmanlar insanların beşte birinin, hayatının bir döneminde akut ürtiker atağı geçirdiğini söylüyor. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabiliyor. En çok sorulan soru ise bulaşıcı olup olmadığı. Uzmanlar, “Korkmayın, ürtiker bulaşı değil” diyor. İşte ürtikerin belirtileri ve tedavisi...
#1 Ekim Dünya Ürtiker GünüÜrtiker, halk arasında kurdeşen olarak bilinen bir cilt hastalığıdır. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilmektedir. Vücuttaki bu döküntüler ağrıya yol açmanın yanı sıra kişiyi görüntü olarak da rahatsız etmektedir. Bu döküntüler genellikle 24 saatten daha kısa sürer. Kaybolur ve tekrar vücudun başka yerinde ortaya çıkar. Peki, kurdeşen neden olur, nasıl geçer? Kurdeşen bulaşıcı mıdır? Kurdeşene iyi gelen kesin çözüm bitkisel tedavi yöntemlerini sizin için derledik.
#Kurdeşen Nasıl GeçerZona, bağışıklık sistemin zayıfladığı herhangi bir hastalık seyrinde ve yoğun stres altında kolaylıkla kendini gösterebilir. Uzmanlar, daha önce suçiçeği geçirmiş kişilerin risk grubunda olduğunun altını çiziyor. Bir hayli ağrılı olan zonanın çıkacağı bölgede önce kaşınma, batma; bazen ağrı gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Peki, zona nedir, nasıl ortaya çıkar?
#Zona HastalığıGÜNEŞ ve korunma yazılarına genellikle yazın rastlarız. Ama Dünya Sağlık Örgütü, dünyada her saat başı bir kişinin cilt kanserinden öldüğünü açıklayınca ülkemizdeki durumu araştırdım. Cilt kanseri vakalarının her yıl yüzde 5 arttığı ülkemizde Ege Bölgesi güneşli günleri fazla olduğu için oldukça riskli. Dermatolog Dr. Elif Ebru Filiz, İstanbul ve İzmir’de yaptığı başarılı çalışmaları, ayrıca olması gereken cilt görüntüsünü kendinde oluşturabil-mesiyle dikkatimi çekiyordu. Hem kanser riskini azaltmanın, hem de güzel bir cilde sahip olmanın gereklerini konuştuk.
İlk gebeliğinde ekranda bebek yerine, köpük gördü. “Mol gebesin” dediler. “O ne?” diye sordu. “Potansiyel kanser hücresi” dediler.İkincisinde o da yoktu. Ekran bomboştu. Hamilelik sonlandıktan kısa bir süre sonra, rahimde bir parça oluştu. “O ne?” diye sordu. “Kansersin” dediler. “Ya kemoterapi olacaksın, ya rahmini alacağız” dediler. “Amerika’ya gitsem...” diyecek olduğunda, “Nereye gidersen git. Aynı teşhisi koyarlar” dediler. Dediler de dediler! Hayatını bir kabusa çevirdiler. Kim bu ünlü spiker?
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.