Hemoroidler, rektumunuzdaki şişmiş damarlar ve anüsteki açıklıklardır. Bu; kaşıntıya, yanmaya, ağrıya veya kanamaya neden olabilir. Hamilelik sırasında, özellikle üçüncü trimesterde görülür. Peki, basur yani Hemoroid bebeğe herhangi bir zarar verir mi detayları ile derledik.
Mol gebelik öncelikle anormal bir gebeliktir. Hatalı döllenme sonucunda oluşur. Bunun sonucunda hem plasentanın oluşumunda hem de fetusta anormallikler görülür. Bu kişilerde gebelik testi pozitiftir ve tüm gebelik bulguları ortaya çıkar, hatta bunlar normalden daha şiddetli olabilir. Ama ultrasonda fetüs görülmez ya da anormal gelişim gösteren bir fetüs vardır. Benzer şekilde plasenta da anormal yapıda, kistik, üzüm tanesine benzer şeklidedir. Bazen mol gebelik olan kadınlardan vajinadan bu kistcikler üzüm tanesi gibi dökülür. Bu nedenle halk arasında mol gebeliğe üzüm gebeliği de denmektedir.
#Mol GebelikKürtaj işlemi eğer istenmeyen veya normal seyrinde gitmeyen gebeliklerin sonlandırılması için yapılıyorsa, buna tıbbi tahliye denilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hilal Karahan kürtaj ile ilgili merak ettiğiniz sorular yanıtlıyor.
#Kürtaj İşlemi Ne Kadar SürerKadınların vücutları birçok zararsız kitleye ev sahipliği yapıyor. Hatta çoğu kadın bu kitlelerle aynı bedeni paylaştığını yaşamı boyunca öğrenmeyebiliyor. Bu kitlelerin başında ise miyomlar geliyor. Çoğu zaman tehlikesiz gibi görünse de söz konusu hamilelik olduğunda ekstra dikkat gerektiren miyomlar, kendilerinden beklenmedik sonuçlar doğurabiliyor. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Yavuz Yurtsever, miyomların gebeliğe etkilerini anlatıyor.
#Gebelikte MiyomKimyasal gebelik nedir? Kimyasal gebeliğin belirtileri nelerdir? Kimyasal gebelik dış gebelikten farklı mıdır? Kimyasal gebelik nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hilal Karahan tüm sorularımızın yanıtını veriyor.
#Kimyasal Gebelik