Adet (Regl) günü geçmiş olan ya da hamilelik hazırlığı yapan kadınlar için gebelik testi sabırsızlıkla beklenir. Bir an önce sonucu öğrenmek isteyen anne adayları hamilelik (gebelik) testi ne zaman araştırmalarına başlarlar. İlk başta genellikle evde idrardan hamilelik (gebelik) testi yapılır ve en erken hamilelik (gebelik) testi ne zaman çıkar merak konusudur. Haberimizde hamilelik (Gebelik) testi ne zaman yapılmalı ve hamilelik (gebelik) testi ile ilgili merak edilenleri paylaşıyoruz.
#Hamilelik (Gebelik) TestiGebelik testi, anne adayları için oldukça önemli. Bu testler, gebeliğin başlangıcı veya başladığının öğrenilmesini sağlar. Kişi hamile olup olmadığını doktor kontrolünde öğrenebileceği gibi gebelik testiyle de öğrenebilir. Peki gebelik testi ne zaman yapılmalı? Evde yapılan gebelik testleri doğru sonuç verir mi? İşte konuyla ilgili merak edilenler...
#GebelikEvde hamilelik testi nasıl uygulanır? Hamilelik testinin pozitif ve negatif sonuçları ne anlama gelir? İşte hamilelik testinin nasıl yapılacağı ve test sonuçlarının ne anlama geldiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı M. Bülent Tıraş anlatıyor.
#Gebelik TestiAnne olmayı planlayan kadınların en çok merak ettiği konulardan biri de hamilelik testinin ne zaman yapılacağı. Bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen kadınlar, internette araştırma yapıyor. Peki, hamilelik testi ne zaman yapılır? Gebelik testi ne zaman yapılmalı?
#Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır?Gebelik testleri ne zaman yapılmalıdır? Gebelik testleri ne zaman güvenli sonuç verir? Evde yapılan gebelik testleri doğru sonuç verir mi? Gebelik testi sonucuna göre ne yapılmalıdır? Gebelik testleri ile ilgili aklınıza takılan soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Belgin Polat yanıtlıyor.
#Gebelik TestiGebelik testinin sabah yapılması önerilir. Eğer idrarla gebelik testi yapılacaksa bunun sabah ilk idrar olması daha doğru bir sonuç almak için önemlidir. İlk idrarda hCG hormonu daha yüksek olduğundan daha güvenilir bir sonuç elde edilir. Gebelik testinin ne zaman yapılması gerektiği ile beraber sabah ve akşam neden farklı sonuçlar verebileceğini detayları ile derledik.
Hamilelik sürecinde kadınlarda yaşanan fiziksel ve psikolojik farklılıklar oluşabilir. Gebelik sürecinde genellikle vajinal kaşıntı da ortaya çıkabilir. Hamilelikte vajinal kaşıntı ne zaman başlar ve bebeğe zarar verir mi? Gebelikte vajinal kaşıntı nasıl geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Yumurtalık kanserinden bahsedilen konuşmaların hepsinde hastalık ‘sessiz katil’ olarak anılıyor. Ancak onkoloji uzmanı Prof. Dr. Barbara Goff, tüm bilinenleri unutturacak bir açıklamayla dikkatleri yumurtalık kanserine çekiyor. Erken teşhis konulamadığı için en öldürücü türlerden biri haline gelen yumurtalık kanserini ilk evrelerde tespit için dikkat edebileceğimiz bazı semptomların olduğu ortaya çıktı...
#SağlıkKadınların yumurta rezervini gösteren AMH testi sayesinde yumurta kıtlığı veya erken menopoz gibi olumsuzlukları tespit edebilir. Bu nedenle AMH üreme sağlığı açısından kadınlar hakkında sağlıklı veriler oluşturan bir test olarak önem taşır. Peki AMH nedir, ne anlama gelir? AMH testi ne zaman yapılmalı? İşte AMH ile ilgili tüm merak edilenler…
#AMHAnormal adet kanamaları, üreme çağındaki kadınlarda sıkça görülen sorunlardan biridir. Bu nedenle kadınlar için adetle ilgili anormallikler genelde merak konusudur. Jinekolojik muayene için başvuran pek çok kadının anormal kanama neye denir, anormal vajinal kanamanın nedenleri nelerdir, hangi durumlarda doktora görünmek gerekir, anormal kanamalar kanser belirtisi olabilir mi gibi soruları vardır. Bu nedenle bu haftaki yazımda bu konudan bahsetmek istedim.
#Adet KanamalarıKoronavirüs hamileleri nasıl etkiliyor? Hamile birine koronavirüs bulaşırsa ne yapılmalı? Bu dönemde hangi doğum yöntemi tercih edilmeli? Koronavirüs testi pozitif çıkan kişiler emzirebilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum / Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Uzmanı Doç. Dr. Nermin Köşüş, koronavirüs ve hamilelik konusunda kapsamlı bir rehber hazırladı.
#HamileGebelikte ultrason, anne karnındaki bebeğin muayene edilmesine olanak sağlayan önemli bir muayene aracıdır. Hem normal (sorunsuz) gebeliklerin takibinde hem de komplike (sorunlu / problemli) gebeliklerin takibinde kullanılmakta ve bebekle ilgili birçok olası sorunun erkenden teşhisine olanak sağlamaktadır.
#HamilelikhamileliktesaglikDış gebelik nedir? Dış gebelik sonrası tekrar hamile kalınır mı? Dış gebelik belirtilerinin normal hamilelikten farkı var mıdır? Kimler dış gebelik açısından riskli grupta? Dış gebelik sonrası tekrar hamile kalmak için ne kadar süre geçmeli? Dış gebeliğin tedavisi nasıl yapılır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Koray Özbay, dış gebelikle ilgili merak edilenler hakkında bilgi verdi.
#GebelikDown sendromu, kromozom anomalisi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bir hastalık değil genetik bir farklılık olarak görülmelidir. Down sendromu, bir kromozom anomalisi olup zeka geriliklerinin en sık nedenlerinden birisidir, normalde insan vücudunda 46 kromozom bulunurken Down sendromlularda kromozom sayısı üç adet 21.kromozom olması nedeniyle 47 kromozom bulunmaktadır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile oluşmaktadır.
#Down Sendromu BelirtileriBebeklerini kucaklarına alacakları günü sabırsızlıkla bekleyen birçok anne adayı, gebelikte şeker yüklemesi hakkında bilgi almak istiyor. Özellikle gebelikte şeker yüklemesi testinin ne zaman yapılmasını gerektiğini merak eden kadınlar, konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. Peki, gebelikte şeker yüklemesi ne zaman yapılır?
#Şeker YüklemesiModern çağın yoğunluğundan evlilik yaşı artık 30’ları geçmeye başladı. Önceliği eğitim, kariyer ve iş planları olan kadınların yaşı ilerledikçe, doğal yollardan gebe kalması zorlaşıyor ve anne olma yolunda birçok güçlükle karşılaşıyor. Günümüzde üreme teknikleri ileri boyutlara gelse bile, uzmanlar bebek sahibi olmayı ertelememeyi öneriyorlar.
#Check UpHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız’ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Prof. Dr. Sedat Tolga Aydoğ’un katkıları ile hazırlandı. İşte diyabetle ilgili merak ettiğiniz her şey...
#Diyabet