Gastronomi Festivali haberleri sayfasında Gastronomi Festivali hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 849 Gastronomi Festivali haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselerarası Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda birinciliği alan Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu başarıyı, diğer rakiplerinden çok daha kısıtlı imkanlarla elde etti. Endüstriyel mutfak malzemeleri yerine ev tipi mutfakta öğrenim gören lise öğrencileri 81 ilden 407 ekibi geride bırakarak İstanbul’daki büyük finalde şampiyonluğa ulaştı. Hayatlarında ilk kez sanayi tipi fırın gören ve ilk kez İstanbul’a gelen Siirtli öğrenciler ve öğretmenleri yarışmanın ardından duygularını Hürriyet’e anlattılar.
#Lezzet Yarışıİzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda, yöresel lezzetler sergilendi. Ege Bölgesi’nde bulunan 33 liseden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrenciler finallere kalabilmek için yarıştı.
#MEB Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel MüdürlüğüIV. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 15-18 Eylül arasında... Festival öncesi yemek kültürü araştırmacısı ve rehber Filiz Hösükoğlu’yla bir araya geldik. Şiveydiz, çir aşı, ayvalı pilav, yuvarlama, erik tavası gibi ev yemeklerinden tadanı hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerine, Gaziantep mutfağının inceliklerini konuştuk...
#KebapArtık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Balıkesir'in Edremit ilçesinde ünlü şefler ile bir araya geldi. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde şeflerle ve yöre insanları ile ocak başına geçen Emine Erdoğan, Balıkesir'in yöresel yemeklerini tanıttı.
#Emine ErdoğanTURİZM sektörümüzün gözbebeği Antalya’nın gastronomi dünyasında ‘yükselen yıldız’ olma yolculuğuna tanıklık etmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in davetlisi olarak 3. Uluslararası Antalya Food Fest Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısına katıldık.
#AntalyaMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselerarası Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda birinciliği alan Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu başarıyı, diğer rakiplerinden çok daha kısıtlı imkanlarla elde etti. Endüstriyel mutfak malzemeleri yerine ev tipi mutfakta öğrenim gören lise öğrencileri 81 ilden 407 ekibi geride bırakarak İstanbul’daki büyük finalde şampiyonluğa ulaştı. Hayatlarında ilk kez sanayi tipi fırın gören ve ilk kez İstanbul’a gelen Siirtli öğrenciler ve öğretmenleri yarışmanın ardından duygularını Hürriyet’e anlattılar.
#Lezzet YarışıÖğrenciler mutfaktaki hünerlerini Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda sergiledi. 81 ildeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında öğrenim gören öğrencilerden oluşan 407 ekip arasından Siirt Zübeyde Hanım MTAL birinciliğin sahibi oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘perde pilavı’, ‘Varak keek’ ve ‘Pırtike çorbası’nın yer aldığı menüyle İstanbul’daki büyük finale kalan ve 30 takımı geride bırakarak ipi göğüsleyen öğrencileri tebrik etti.
#Meslek Liselilerin ‘Lezzet’ YarışıJumbo’nun, MEB ve Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, 81 ilden gençleri bir araya getiriyor. Yarışmanın finali İstanbul’da. Jumbo Genel Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu, “Mutfağın birleştirici gücü projelerimizin odağında. Deprem bölgesi dahil Anadolu’nun bütün değerlerini mutfakta buluşturan projeler yürütüyoruz” dedi.
#Jumboİzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda, yöresel lezzetler sergilendi. Ege Bölgesi’nde bulunan 33 liseden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrenciler finallere kalabilmek için yarıştı.
#MEB Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel MüdürlüğüKültür Yolu Festivali, bu yıl 40 bin sanatçının katılımıyla 16 şehre yayılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Türkiye Kültür Yolu Festivali 2024’ yılı tanıtım toplantısında, “Türkiye’ye adeta bir festival iklimi yaşatacağız” dedi.
#Kültür Yolu FestivaliMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk mutfağının zengin lezzetlerini koruma ve tanıtma misyonuyla, Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim gören öğrenciler arasında "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" düzenliyor. Yarışmaya başvurular 2 Nisan’a kadar sürecek.
#MEB- Rakamlar ve istatistikler gösteriyor ki Gaziantep büyüdükçe çevre şehirler de büyüyor. Gaziantep ürettikçe bölge de kalkınıyor. Gaziantep’le birlikte Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa’da da değişimler hızlanmış. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le kenti gezdik, sohbet ettik ve şehrin bu mıknatıs etkisini konuştuk...
#GaziantepGEÇTİĞİMİZ pazar günü, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir’in ilk ve tek gastronomi festivali İzmir GastroFest’e katıldım.2018’de ‘Göç Mutfağı’, 2019’da ‘Pazarlar’, 2020’de ‘Yemek ve İletişim’, 2021’de ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’, 2022’de ‘Geleceğe Miras: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız’ temalarıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki konusu ise ‘Değişimin Öncüleri: Şefler ve Gıdanın Geleceği’ idi.Organizasyon kapsamında gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm süreçler ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları ve fikir önderleriyle masaya yatırıldı.
#1Adıyaman’da, tüm gastronomi birikimleriyle Adıyaman Valiliği ve Kahta Kaymakamlığı tarafından organize edilen 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Festivali gerçekleştirildi. Festival için İstanbul'dan Kahta'ya gelen Alkım Doğan, “Adıyaman'ın güzel lezzetli yemeklerinden tadıyoruz. Bir yandan da Adıyaman'ın kadim yerlerini ziyaret ediyoruz." dedi.
#AdıyamanGeçen hafta Antalya’daydım. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel gıdaya sahip çıkmak, Antalya’nın coğrafi işaretli ürünlerini ve mutfağını dünya markası haline getirmek için geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, 1-3 Eylül tarihlerinde ikinci kez kapılarını açacak.
#Sayım ÇınarInternatıonal 2. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin geçen yılki ilk döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e “Geçen hafta Gaziantep’teydim. Onlar mükemmel yapıyorlar, yemekleri de farklı, Gaziantep’le mücadele etmek zor iş” demiştim. O da bana “Sen gelecek seneyi gör, onları aşarız, burası turizmin başkenti, bundan sonraki hedefimiz kültür ve sanatın, tarımın ve gastronominin başkenti yapmak” demişti.
#Foodfest Antalya12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran Haftası