Çoklu zeka kuramı; zekanın tek ve baskın bir yeti olmadığını ileri süren görüştür. Bu görüşe göre zeka çeşitli ve özel boyutlardan oluşur. Sizler için çoklu zekanın ne olduğunu tüm detayları ile derledik.
#EğitimTürk Dil Kurumu’nun “İnsanın düşünme, akıl yürütme, objektif gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tamamı, anlak, dirayet, zeyreklik, feraset” olarak tanımladığı zekâ, yıllarca eğitimde, orduda ve hatta işe alım süreçlerinde çeşitli testlerle ölçülmeye çalışılmıştır. Bu standart ölçüm yöntemlerine karşı çıkan psikolog Howard Gardner oluşturduğu “Çoklu Zekâ Kuramı” ile zekâ kavramına yeni bir bakış açısı getirmiştir.
#Çoklu Zekâ KuramıBu hafta çoklu zeka teorisinin anahtar noktalarına değinerek, çocuğunuzdaki veya öğrencilerinizdeki zeka gelişimine pozitif fark yaratmak ve Blended Learning modeline destek olmak adına okullarımızdaki rehber öğretmenlerin de faydalanabileceği bir yazı kaleme aldım.
#EğitimEbeveynler olarak çocuklarınızın hangi zeka türüne sahip olduğunu bilmek, okul başarısını desteklemeniz konusunda size birçok kapı açabilir. Belki akademik yazılardan rast geldiğiniz belki de okul çağlarınızdan aşina olduğunuz, çoklu zeka ve öğrenme stilleri kavramlarını ebeveyn gözünden ele alarak, yeni eğitim sistemine girişte, her ebeveynin, çocuğunun hangi öğrenme stili ile öğrendiğini, hangi zeka türümün daha ağır bastığını ve hangi alanlara yönelik çalışma yapması gerektiğini öğrenmesi gereken bir süreçte olduğumuza inanıyorum.
#ÇOCUKBu yıl beşincisi düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Digital Analytics Summit, sektörün yetkin isimleri ve öncü şirketlerini bir araya getirmeye devam ediyor. Dijital pazarlamanın geleceği ve geçirdiği evrim, büyük verinin etkili kullanımı ve akıllı cihazların pazarlamadaki rolü gibi konuların tartışılacağı Digital Analytics Summit 18, “Veriye Dayalı Pazarlama Dünyasında Stratejiler” temasıyla 29 Kasım 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleştirilecek.
#Digital Analytics Summit 18Son yıllarda ailelerin serbest zamanları azaldı. Televizyon, bilgisayar ve cep telefonları başında geçen saatler arttı. Gelişen teknoloji, ekranlar başına tutsak ettiği insanları nasıl birbirinden uzaklaştırıyorsa, doğa da zaman geçirmek insanları birbirine yakınlaştırıyor.
#DoğaZekiye Hanım, 4 yaşındaki çocuğunun zekasını merak edip IQ testine sokmuş. Çocuk testten 125 puan almış. Gerçi, çocuğun puanını nasıl öğrenmiş, orası muamma. Çünkü test skoru etik nedenlerle veliyle paylaşılmaz. Neyse, Zekiye Hanım, benim de üye olduğum bir foruma aşağıdaki soruyu göndermiş: “Oğlum testten 125 puan aldı. Üstün zekalı mı?”
#ÇocukGünümüzde iş ve şehir yaşamının gerginliği altında boğulan yetişkinler huzuru yogada buluyor. Apartmanlarda yetişen, kendilerine oyun alanı bulamayan, küçük yaşlardan itibaren ders ve sınav stresiyle boğuşan, erken yaşlarda rekabetle tanışan ve yalnızlaşan çocuklar da artık tüm bu gerginliklerden yoga sayesinde kurtuluyor.