Startup günümüzde sıklıkla duyduğumuz terimlerden biridir. Bu terim ilk defa 2010 yılında Amerika'da ortaya çıkmıştır. Bir iş modeli olarak ortaya çıkan bu terim sonrasında tüm dünyaya yayılma göstermiştir. Startup nedir ve nasıl yapılır? Başarılı start-up örnekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Startup Nedir?ASELSAN tarafından geliştirilen 'Karagöz GAG Balonlu Geniş Alan Gözetleme Sistemi', 500 metre yükseklikte, Türkiye- Suriye sınırında güvenliği sağlıyor. 'Karagöz', olağan dışı hareket tespit ettiğinde, hedefi termal kameralarla teşhis ettikten sonra bilgileri komuta merkezine aktarıyor.
#AselsanÜlkenin en büyük rock şovunu yapacağızDizilerde çalan müzikleriyle adını duyuran ve dinleyici kitlesini günden güne arttırarak son dönemde Türk rock müziğin en çok konuşulan gruplarından biri haline gelen Pera ile müzik yolculuğunu ve hazırlandıkları büyük konseri konuştuk.
#PeraYaşı 40’ı geçen hemen herkesin ortak bir derdi var: Eklem sorunları! Eskiden 60’ından sonra bile pek az görülen bu tür sorunlar şimdilerde neredeyse 30’lu yaşlarda bile can sıkmaya başlayabiliyor. Rakamlara bakılırsa her üç yetişkinden birinin dizi, kalçası, omuzu, sırtı, boynu ya da beli ağrıyor. Peki, ne oldu da kemik ve eklemlerimiz bu kadar sık ve erken hastalanıyor? Ne oldu da bu ölçüde kıkırdak kaybına uğruyor?
#Osman MüftüoğluYaz güneş, güneş de cilt hasarı demek. Güneşteki mor ötesi ışınlar her şeyden önce ciltte kolajen üretimini azaltıyor, cildi yıpratıyor. Güneşin cilt hasarları sadece “cilt kuruluğu, kırışması, buruşması” ile de sınırlı kalmıyor, yoğun güneş cilt lekeleri ve deri kanserlerine de davetiye çıkarabiliyor. İşte bu nedenle cildi güneşle buluştururken biraz daha dikkatli olmamız, buluşma süresini uzatıp yıpranmayı abartmamamız lazım. Tabii bu arada cildi koruyan önlemleri de devreye sokmamızda yarar var. İyi haber şu: Bu önlemlerden bazıları beslenmemizle de ilgili. “Nelerdir o önlemler?” diyorsanız buyurun...
#Osman MüftüoğluSizin de şöyle bir odanıza dönüp baktıktan sonra hayıflandığınız oldu mu? Millet nasıl rahat rahat yaşıyor, mutlu mutlu okuyordur dediğiniz ya da? Şimdi aşağıdaki fotoğraflar size, dünyanın neresinde öğrenci olursanız olun aşağı yukarı aynı şartlarda yaşayacağınızı gösterecek. Yani halimizde ne üzülecek ne de sevinecek bir şey yok. Bazı kültürel değişiklikler, farklarla zenginleşen ama asla ve bu zenginliğin parayla ilgisi olmadığı anlaşılan fotoğraflarda öğrenciler ne olursa olsun mutlu gözüküyor. Çünkü öğrenci olmak başlı başına şahane bir şey. Odaya, eve takılmadan gönlünüzce takılmaya devam!
#Öğrenci EviSağlığın ve kaliteli yaşamın olmazsa olmazlarından biri de gece uykularıdır. Eğer gece uykunuz yeterli ve güzel değilse, mışıl mışıl uyuyup zımba gibi uyanmamışsanız, ne hayatınızın tadı tuzu, enerjisi yeterince iyidir, ne de sağlık süreçleriniz doğru düzgün çalışabilir. Ama şu iki nokta da önemlidir: Uykunun da bir doğal zamanı, belirli bir süresi var.
#Osman MüftüoğluSosyal medyaya düşen bir pozuyla fenomen haline gelen Tombili'nin 1 Ağustos'ta hayatını kaybettiği öğrenildi. İstanbul Ziverbey’de yaşayan, bir kaldırım taşına dayanmış halde poz veren Tombili, mizah sitesi 9GAG’e fotoğrafının düşmesiyle dünya tarafından da tanınmıştı.
#TombiliNeredeyse avuç avuç yuttuğumuz vitamin hapları bizi daha güçlü, daha sağlıklı mı yapıyor? Sorunun herkes için uygun olabilecek net ve açık bir yanıtı yok. Muhtemelen onlara ihtiyaç duyduğunuz bazı yaşlar, bazı dönemlerde gereksiz yere hap yuttuğumuz evreler de var. Bana göre bazı özel durumlar (veya dönemler) dışında doğal mucizelerden doğal halleriyle yararlanmak, haplara gerek kalmadan, sadece doğru beslenerek onlardan faydalanmak en doğru yol. Hatta önceliğimizi buna vermemiz daha doğru. Zira bu mucizeler taze ve doğal besinlerde zaten bol bol var. İşte onların ilk 10’u ve doğal kaynakları...
#KelebekGörmüşsünüzdür; bir süredir sosyal medyada herkes ‘Nedir?’ videoları paylaşıyor. Tatlı bir kızın çıkıp gündemde olan bir kelimeyi komikliklerle anlattığı bu videolar ‘Diktatör nedir?’ bölümüyle zirveye oturdu. Ekiple bir araya geldik ve sorduk: Sosyal medyayı sallamak nedir?
#NedirALMANYA’nın Köln kentinde yabancı kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Chorweiler semtindeki 1200 dairede iki binden fazla kişi yaşıyor. Devlete ait bu binalar, sadece yükseklikleri ile değil bakımsızlıkları ile de meşhur. Ancak son günlerde binaları özel bir şirketin satın aldığı haberi bina sakinlerini heyecanlandırdı.
#Almanya