Lezzet Düşkünleri bitti mi sorusu, son günlerde pek çok vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. Gabriele Sponza'nın sunduğu Lezzet Düşkünleri yarışmasında en yüksek puan alan takım 10 bin TL ödülün sahibi oluyor, en düşük puan alan ise yarışmaya veda ediyordu. Peki, Lezzet Düşkünleri bitti mi ve yeni bölümler neden yok? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı detaylar
#Lezzet DüşkünleriLezzet Düşkünleri'nin günlük yayın akışında yer almaması soru işaretlerine neden oldu. Yayın saati değişen program bir süredir gündüz kuşağında izleyicileriyle buluşuyordu ancak 29-30 Haziran yayın akışında Lezzet Düşkünleri yarışması yerine 'Doğduğun Ev Kaderindir' dizisi yayınlanıyor. Peki, Lezzet Düşkünleri yeni bölümleri ne zaman yayınlanacak? Lezzet Düşkünleri neden yok, bitti mi?
#Lezzet Düşkünleri Bitti MiLezzet Düşkünleri programının her zamanki saatinde ekranlarda yer almaması soru işaretlerine neden oldu.2 kişiden oluşan 5 takımın hünerlerini sergilediği Lezzet Düşkünleri ilk bölümünden bu yana aynı saate yayınlanıyordu. Peki, Lezzet Düşkünleri ne zaman, saat kaçta?
#Lezzet Düşkünleri Ne ZamanLezzet Düşkünleri'nin sunucusu Gabriele Sponza, gerek yorumları gerekse verdiği ipuçlarıyla adından söz ettiriyor. Türkçe'yi oldukça akıcı bir şekilde kullanan Gabriele Sponza'nın hayatı, özellikle 'nereli' olduğu merak ediliyor. Peki, Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kimdir, kaç yaşında nereli? İşte Gabriele Sponza'nın biyografisi...
#Lezzet Düşkünleri SunucusuGabriele Sponza sunuculuğunu üstlendiği Lezzet Düşkünleri yarışmasının formatı ve yarışmacıları kadar dikkat çekiyor. Ünlü şef Gabriele Sponza program boyunca seyirciye hem pratik mutfak bilgileri verecek hem de seyircinin dili damağı olarak, ekrana gelen tüm lezzetleri detayları ile aktaracak.Peki Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kimdir, kaç yaşında, nereli? Gabriele Sponza kimdir, kaç yaşında, nereli? Lezzet Düşkünleri sunucusunun biyografisi
#Lezzet Düşkünleri SunucusuPınar Türkyılmaz ve Doğa Zeles, Lezzet Düşkünleri yarışmasıyla gündeme gelen isimler oldu. Üçüncü gün yarışacak olan Pınar - Doğa ikilisinin rakip takımlardan alacağı puanlar merak ediliyor. Pınar Türkyılmaz, yarışmanın ilk gününde yaşadığı tartışmayla adından söz ettirmişti. Pınar Türkyılmaz'ın ıslak lahmacun benzetmesi Gizem - Selen kardeşlerin tepkisine neden olmuştu. Peki, Lezzet Düşkünleri yarışmacıları Pınar - Doğa kimdir?
#Lezzet Düşkünleri Yarışmacıları PınarGizem - Selen kardeşler, Lezzet Düşkünleri programına ilk haftada itibaren damga vurdu. Sözleri ve iddiasıyla dikkatleri üzerine çeken Gizem Özcan'ın tırnakları program sunucusu Gabriele Sponza'nın tepkisine neden oldu. Gizem-Selen kardeşler sosyal medya paylaşımlarıyla da dikkat çekiyor. Peki, Lezzet Düşkünleri Gizem kimdir, mesleği ne? Lezzet Düşkünleri Gizem - Selen kardeşler nereli?
#Lezzet Düşkünleri Gizem ÖzcanGabriele Sponza ekran başındaki seyircilerin gündeminde yer alıyor. Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza, TV8 ekranlarında izleyici karşısına çıkmasıyla birlikte araştırılan isim olmaya başladı. Türkiye'de dünyaya gelen ve yurt dışında mutfak sanatları anlamında eğitim alan Gabriele Sponza, dünya çapında derecelendirilmiş restoranlarda çalıştı. Fransız, İtalyan ve Türk Mutfağına has lezzetlere kendi mutfağında yer veren Gabriele Sponza, birikimlerini öğretim üyesi olarak katıldığı bir okulda öğrencilerine aktarmaktadır. Peki, TV8 ekranlarında yeni başlayan Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kimdir nereli ve kaç yaşında? İşte, o bilgiler
#Gabriele SponzaYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 Yemeğiİstanbul’da yeme-içme sektörünü hareketlendirmesi beklenen yiyecek fuarları geçtiğimiz hafta başladı. bu gestivaller arasında en çok ilgi gören ‘Hellmann’s Burger Fest’ oldu. 1-2 Ekim tarihlerinde 3 bin 500 kişinin katıldığı festivalde tam 25 bin adet hamburger 4 ton sos tüketildi.
#Hellmann’S Burger FestHaftayı gastronomi kültürü açısından önemli isimlerle bir araya gelerek dolu dolu geçirdim. Cumartesi günleri Salt Galata’da Neo Lokal’in şefi Maksut Aşkar’ın inisiyatifiyle düzenlenen ‘Yeni Yerel Sohbetler’in 12’ncisinde Mehmet Gürs’le sohbet ettik. Tüm katılımcılarla kültür ve geleneklerimizin günümüz mutfaklarına yansımalarını ve geleceğe nasıl taşınabileceğini tartıştık.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığı dönemden beri enerjisine ve vizyonuna saygı duyduğum, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya geldik. Can Ünsal ve İsa Bal’la da meslekleriyle ilgili keyifli bir sohbet yaptık...
#Müge AkgünKaranlığı siyah sananlar fena halde yanılıyor olabilir. Başta Murat Şaka, dört fotoğrafçının çektiği bu 10 portre, şehre karanlık çöktükten sonra göze çarpan renkleri yansıtıyor. Sıradan ‘bir İstanbul gecesi’nin, dizilerde göremeyeceğiniz, canlı ve gerçek tonlarını... Kent hayatını yatay ve dikey kesen bir pazar gezmesinde olduğunuzu düşünün. İstanbul gecelerinin üç boyutlu tahayyülü ise: Dimağlara amade...
#Gece HayatıAdı yüzünden aklınız karışmasın, Gabriele Sponza aslında İzmirli bir ailenin oğlu. İtalyan kökenli Sponza, yemek tutkusu uğruna aile şirketindeki patron koltuğunu geri çevirmiş, şef olmayı tercih etmiş. Özyeğin Üniversitesi’nde aşçı yetiştiren Sponza, şimdi bir de yemek programıyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sponza’nın hazırladığı “Yemek Aşkına” programı, 13 Mayıs’tan itibaren hafta içi her gün saat 19.00’da 24 Kitchen kanalında yayınlanacak.
Sponza Ailesi 100 yılı aşkın süredir Türkiye’nin ve dünya jet sosyetesinin en büyük mücevhercilerinden. Dört kuşaktır kuyumculuk yapan İzmirli ailede erkek çocukların baba mesleğini devam ettirmesi bir gelenek. Ancak son kuşak Gabriele Sponza bu kuralı bozdu, babasının hazır tahtını bırakarak aşçılığı seçti. Ailesi karşı çıktı, işe bulaşıkçılıktan başladı, kimi zaman kafasında tabak bile kırıldı ama vazgeçmedi
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri 20 liralık harcırahla pazarları dolaşıp doğal alışveriş yapıyor. Fast food’a karşı slow food hareketini yaymaya çalışan öğrencilerin hedefinde iyi birer şef olmak ve Türk mutfağını dünyaya tanıtmak varNuran ÇAKMAKÇI Fotoğraf: Selçuk ŞAMİLOĞLUYaklaşık 10 öğrenci, başlarında şefleriyle Tire pazarında dolaşıyor. Tarlasından ürününü koparıp getirip satan köylülerden hem bilgi alıyor hem de alışveriş yapıyorlar. Kasım ayının ilk yağmuruyla çıkmaya başlayan toz toprak içinde ve pek de iştah açıcı görünmeyen çintar mantarı onları heyecanlandırmaya yetiyor. Kırmızı, küçük dikenli dağ çileklerinden birkaç tane tatmak onların en büyük mutluluğu. Adları birbirinden ilginç otları gördükçe her biri bir yere koşuyor, birer demet alıyorlar. Kimi cücük olarak bilinen yabancı lahana cibezden yarım kilo tarttırıyor, kimi süt dikeni olarak bilinen şevketibostanı pazar boyunca arıyor, kimi de turp