Spora ve sporcuya verdiği destekle öne çıkan Gloria Hotels & Resorts yatırımı Gloria Sports Arena, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin değerlendirmeleriyle Türkiye’de bir ilke imza atarak Olympic Training Center olmaya hak kazandı. Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gloria Sports Arena CEO'su Elif Özdemir’in ev sahipliğinde Gloria Sports Arena’da gerçekleşen plaket töreninde Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu’nun yanı sıra dünya ve olimpiyat şampiyonu milli gururumuz Mete Gazoz ve dünya ve Avrupa yüzme şampiyonu Ben Proud da davetliler arasında yer aldı.
#Gloria Sports ArenaKahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en çok hasar gören Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da, simge yerlerdeki enkazın kaldırılmış hali uydu fotoğraflarına yansıdı. Görüntülere 2011'de 'Cennetten bir köşe' diye pazarlanan 12 katlı 249 daireden oluşan Rönesans Rezidans, 750 kişiye mezar olduğu alanlar da görüntülendi.
#DepremKahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en çok hasar gören Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da, simge yerlerdeki enkazın kaldırılmış hali uydu fotoğraflarına yansıdı. Görüntülere 2011'de 'Cennetten bir köşe' diye pazarlanan 12 katlı 249 daireden oluşan Rönesans Rezidans, 750 kişiye mezar olduğu alanlar da yansıdı.
#DepremDeprem Türkiye’nin en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu. Nemrut, Zeugma, Göbeklitepe iki depremi hasarsız atlattı. Hatay Arkeoloji Müzesi kısmen hasar gördü. Tarihi Hatay Meclis Binası ve Anadolu’daki ilk cami olan Habib-i Neccar Camisi yıkıldı.
#DepremKhor Al Adaid’in (İç Deniz) uçsuz bucaksız hissini veren kum tepelerini Sting’in Cezayirli şarkıcı Cheb Mami’yle birlikte seslendirdiği, Filistinli sürücümüzün de çok sevdiği “Desert Rose” (Çöl Gülü) şarkısı eşliğinde dört çekerli araçlarla aşıp deniz kıyısında güneşin batışını izlemek eşsiz bir deneyimdi.
#Müge AkgünEtkileyici bir antik şehri gezip tarihte yolculuk yapmak mı istiyorsunuz? O zaman yolunuzu bizimle Çorum’a düşürün; Hattuşaş’ta binlerce yıl önce insanların geçtiği kapılardan geçip, Alacahöyük’te kral mezarları arasında dolaşıp İncesu Kanyonu’nda Kibele’yi arayalım.
#Çorumİstanbul’da 2 gün etkili olan lodosta 4 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı, yüzlerce çatı ve ağaç devrildi. Ancak tarihi yapılara hiçbir zarar gelmedi. Yıllardır çökme tehlikesi bulunan Büyükada’daki 123 yıllık Rum Yetimhanesi de saatteki hızı 130 kilometreyi bulan lodosu zarar görmeden atlattı.
#Rum YetimhanesiFotoğraftaki cami Fas’ın Kazablanka şehrinde. Fransız mimar Michel Pinseau tarafından tasarlanan yapı, Atlantik kıyısında denizin doldurulmasıyla elde edilen bir alana inşa edilmiş. Aynı anda 25 bin kişinin içeride, 80 bin kişinin avluda namaz kılmasına olanak verecek büyüklükteki caminin minaresi, 210 metrelik uzunluğuyla dünyanın en uzunu. Yapımına 1987’de başlanmış ve tamamlanması 6 yıl sürmüş.
#HürriyetEğlenceye, kültüre, sanata doyduğumuz, tarihi pasajlarında gezindiğimiz, en eski kitabı da en popüler restoranı da aynı cadde üzerinde bulabileceğimiz bir yerdi Beyoğlu… Sokaklarında 72 milletten insan birlikte yürürdü. Günden güne yaşadığı değişimle artık eski ziyaretçilerinin ayağı kesildi. Bu değişime ışık tutmak için hayata geçirilen ‘Arafta Bir Beyoğlu’ isimli çevrimiçi sergi, semtin dönüşümünü gözler önüne seriyor.
#BeyoğluFransız Mimar Alexander Vallaury tarafından 1898’de inşa edilen 'Prinkipo Palas' oteli, ruhsat verilmemesi üzerine 1900'lerin başında bir Rum tarafından satın alınarak yetimhane olarak kullanılması şartıyla Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne bağışlandı.
#GazetehaberleriYıllardır restore edilmeyi bekleyen ve çökmek üzere olan Büyükada Rum Yetimhanesi'nin dijital belgeleme ve rölöve çalışmaları tamamlandı. Çalışmalardan elde edilen dijital belgelere DHA ulaştı. 123 yıllık tarihi yapı aslına ve tarihi dokusuna uygun olarak restore edilebilecek. 70 kişilik ekibin özel ekipmanlarıyla yürüttüğü çalışmada yapı milim milim yeniden çizildi. Yetimhane binasının harabeye dönen içi de uzun süre sonra ilk kez görüntülendi. BİMTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akkoyunlu, ''Arkadaşlarımız oluşturduğumuz nokta bulutu ile yapıyı milim milim yeniden çizdi. Rölöve aşaması da yaklaşık 4 aylık bir süreç aldı'' dedi.
#İstanbulÖnceki gün şehrin batısına, Uluabat- Lopodium kalesine gittim... Yaşadığımız şehrin her tarafı güzel doğa ve tarih dolu. Birçok kez yanından geçip, mola vermediğiniz sadece Ulubatlı Hasan‘ın heykeli ve belki de büyük ekmek fırını tabelası ile hatırladığınız mütevazı yerleşim aslında içinde birçok hikaye barındıran, duvarları günümüze kadar ulaşan kalesi ve tarihi yapıları ile ilgi bekleyen cennet bir yerleşim.
#Bursaİstanbul'un en güzel köşklerinden biri olan Vahdettin Köşkü görülmeye değer olan bir köşktür. Vahdettin Köşkü son aylarda iyice popüler olmayı başarmış ve oldukça fazla ziyaret edilen bir köşk olmuştur. Bundan dolayı Vahdettin Köşkü sosyal medyada da sürekli olarak fotoğrafları paylaşılan ve araştırılan bir köşktür. Peki Vahdettin Köşkü nerededir? Vahdettin Köşkü'ne gitmek isteyenler hangi rotayı izlemelidir? Vahdettin Köşkü'nün tarihi ve özellikleri nelerdir? İşte Vahdettin Köşkü ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
Kayseri gıdadan mobilyaya, teknolojiden ağır sanayiye çok sayıda alanda devler liginde bir şehir. Erciyes’le, hemen eteğindeki Kapadokya’yla turizmin de cazibe merkezlerinden... Ancak tüm bunların yanında yeni bir merkez daha olmaya aday. Büyükşehir Belediye Başbakanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Sıradaki hedefimiz Kayseri’yi sağlık turizminin de merkezi yapmak” diyor...
#GazetehaberleriAvrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olma özelliğini taşıyan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllardır yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 1964 yılında kapısına kilit vurulan ve 50 yılı aşkın süredir kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı. Yetimhanenin son hali havadan da fotoğraflandı.
#İstanbulLikya Yolu ile ilgili yazılarıma kaldığım yerden devam ediyorum. İlk yazımda yolun biraz tarihinden ve yol üstünde yer alan Kayaköy ile Faralya’dan bahsetmiştim. Sonrasında ise keşfedilmeyi bekleyen Sidyma Antik Kenti’nden… Şimdi ise gerçekten bu yolu keşfetmeye değecek üç güzeli anlatacağım Gavurağılı, Pydnai ve Patara…
#Likya YoluSokakta yürürken çevremizde bulunan, belki bizi boğduğunu hissettiğimiz için kafamızı bile kaldırmadan yürüdüğümüz, yanından geçip gittiğimiz, kimi zaman çevreye uyumsuzluklarıyla şikâyet ettiğimiz, kentimizin siluetini oluşturan yapılar... Ya da yaşadığımız mekanlarda bulunan mobilyalarımız, evimizi veya ofisimize zenginlik katan tasarımsal objeler…
#MimariTürkiye’de modern resmin kurucusu kabul edilen 1914 Kuşağı’nın en önemli ismi Avni Lifij, ilk kez bir araya getirilen 800’ü aşkın eseriyle Sabancı Müzesi’nde. Lifij’in 20’li yaşlarında yaptığı ve kendisini 40’lı yaşlarında bohem bir ressam olarak tasvir ettiği ‘pipolu otoportre’si Türk resminin en ünlü tablolarından. Otoportreleriyle bohem sanatçı kimliğini kuran, Türkiye’de resim sanatının terminolojisini değiştirdiğini Lifij, bu kuşak sanatçıları arasında Ahmet Haşim’in sembolizmine en yakın isimdir.
#Avni LifijKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Ersoy’a ziyaretinde İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürü Olcay Aydemir, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, yüklenici firmadan Hasan Gürsoy, müzenin proje müellifi İsmail Büyükseçgin ile müzenin teşhir tasarımcısı Boris Micka eşlik etti.
#Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy