fobiler haberleri sayfasında fobiler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 268 fobiler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yükseklik korkusu dünya genelinde en yaygın fobiler arasında yer alıyor. Taylor St Germain de bu korkuya sahip kişilerden biriydi. Bir yükseklik ve ölüm korkusunun üzerine gitmeye karar verdi ve ilginç bir spor dalından yardım almaya başladı. Korkularıyla yüzleşmeye başladığında binlerce metre yüksekte ip üzerinde yürüyebilen profesyonel bir sporcu olacağını genç kadın da bilmiyordu…
#Yükseklik KorkusuSağlık Bakanlığı, geleneksel ve tamamlayıcı tıp olarak kabul edilen hipnoza standart getirdi. Bu standart ile hipnoz sertifikası bulunan hekime ve ona yardımcı olacak sağlık personeline, uygulamaları etkin ve verimli bir biçimde yerine getirmelerini sağlayacak yeterliliğin kazandırılacağı belirtildi.
#Sağlık Bakanlığı“Terapi odasında uzun bir koltuğa uzanılır, herkesin terapiye ihtiyacı vardır, terapi bağımlılık yapar, sorunlarımızın temeli annemizle ilişkimiz…” Bu ve benzeri cümleler psikolojik destek almak isteyenlerin en sık maruz kaldığı cümlelerden… Peki terapi almak isteyen insanların kafasında soru işaretleri oluşturan bu bilgiler ne kadar doğru? İşte terapiyle ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar…
#TerapiPsikolojik destek almak isteyenler mutluka çevrelerinden bu konu ile ilgili biribirinden ilginç yorumlar almıştır. Yıllardır duyduğumuz bu cümleler terapiye karşı önyargılı olmamızı ve kafamızda bir sürü soru işaretlerinin oluşmasına neden olur. Peki duyduğumuz bu bilgilerin ne kadarı doğru? İşte terapiyle ilgili yıllardır duyduğumuz ve kafamıza kazınan o yanlışlar…
#Terapi2021 yılında yayımlanan “Sır ve Gölge” adlı romanıyla tanınan yazar Selcen Gür, kişisel gelişim, felsefe, psikoloji ve tasavvufla harmanlanmış yeni kitabı “Plaza Sufisi”ni okurla buluşturdu. Gür, Tara Kitap etiketiyle raflardaki yerini alan kitabında, günümüz insanının “hakikat”e dair sorularını, tasavvuf ve pozitif psikolojinin bakış açılarıyla ele alıyor. Selcen Gür’le “Anlamlı bir hayat yaşamak isteyenler okusun” dediği kitabını konuştuk.
#Selcen GürPalyaçolar kimilerinin aklına eğlenceyi getirirken kimilerinin de tüylerinin ürpermesine neden oluyor. Hatta bu durum bazen koulrofobi adı verilen ciddi bir korkuya dönüşebiliyor. Peki gerçekten bazı insanlar palyaçolardan neden korkuyor? İşte bu konuyla ilgili yapılan türünün ilk örneği olan araştırmanın ilginç sonuçları ve palyaçolardan korkan insanların hikayeleri…
#KoulrofobiKulağa çok tuhaf gelebilir ama meyve ve sebzelerin üzerindeki taneciklerden, bal peteğinden, baloncuklardan, deliklerde korkan ya da rahatsızlık duyan insanlar var. Tripofobi yani delik fobisi denilen bu durumu yaşayan insanların sayısı hiç de azımsanamayacak ölçüde. Biz de hem bu sorunu yaşayanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#DelikSiz hiç meyve ve sebzelerin üzerindeki taneciklerden, tohumlu ekmeklerden, bal peteğinden, baloncuklardan korkan ya da rahatsızlık duyan birilerini tanıyor musunuz? "Çileğin üzerindeki noktalardan kim korkar?" demeyin. Halk arasında pek iyi bilinmese de tripofobi yani delik fobisi, insanların yüzde 10-15’inde görülüyor. Biz de hem bu sorunu yaşayanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#Sağlık‘Alt beyin salaktır’ diyecek kadar cesur ve onun üstesinden gelebilecek kadar da zeki biri Barış Muslu. Yaşadığımız olayların, anların, tepkilerin hangi organımızın hangi işlevini tetikleyip, engellediğini çözmüş. Tüm bunları yapan orkestra şefi de ‘beyin’. Beynin bir suçu yok, o sadece gelen topu en iyi şekilde karşılamaya bakıyor ve bedeni ayakta tutmaya çalışıyor ama zamanla bunlar vücutta hastalık olarak çıkabiliyor. Barış Muslu burada devreye giriyor. O anı buluyor ve geliştirdiği Neuroformat ile rahatsızlığa çözüm getiriyor.
#16 Şubat’ta yaşadığımız büyük afetin travmatik sonuçları ilk günden beri birçok kişinin ruh sağlığını olumsuz etkiliyor. Uzmanlar travma sonrası stres bozukluğunun olaydan aylar sonra da ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. Bu durum ‘gecikmeli başlangıçlı’ olarak tanımlanıyor.
#TravmaRegresyon tedavisi, travmatik durumlarda öne çıkan yöntemlerden birisidir. Zihinsel bir terapi yöntemi olan regresyon, son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. regresyon tedavisi kişilerin davranışlarının altında yatan nedenleri terapi yöntemiyle çözmeyi hedefler. Kişi böylelikle sorunun kaynağına iner ve nedenlerini bulduktan sonra terapistler tarafından tedavi edilmeye çalışılır. Peki, regresyon terapisi nedir, nasıl yapılır? İşte regresyon tedavisi ve terapisi hakkında merak edilenler...
#Regresyon TerapisiGünümüzde yediği içtiği ayrı gitmeyen, hayatındaki en önemli gelişmeleri birbirleriyle paylaşan, en yakın arkadaşlar kanka olarak nitelendirilir. Aralarından su sızmayan kankalar birbirlerinin en özel sırlarını bile bilirler. Bu nedenle kankalar, diğer arkadaşlarından farklı olarak birbirlerine soru sorarken hiç çekinmezler. Erkek ve kız kankaya sorulacak zor, komik ve eğlenceli soruları cevapları ile birlikte derledik.
Zihinsel bir terapi yöntemi olan regresyon, son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. regresyon tedavisi kişilerin davranışlarının altında yatan nedenleri terapi yöntemiyle çözmeyi hedefler. Kişi böylelikle sorunun kaynağına iner ve nedenlerini bulduktan sonra terapistler tarafından tedavi edilmeye çalışılır. Peki, regresyon terapisi nedir, nasıl yapılır? İşte regresyon tedavisi ve terapisi hakkında merak edilenler...
#Regresyon TerapisiKaygı, bedenin stresli durumlarda verdiği normal fiziksel tepkidir. Ancak bazen şiddetli ve hayatı olumsuz etkileyecek şekilde ortaya çıkabiliyor. Evde ilaçsız anksiyete iyi gelen bazı yiyecek, bitkiler ve yöntemlerle başa çıkmak mümkün. Peki anksiyete nasıl geçer? Anksiyeteye ne iyi gelir? Anksiyete ile nasıl başa çıkılır? İşte anksiyete nedenleri ve başa çıkmanın yolları...
#Anksiyete Nasıl GeçerSivrisinek ya da böcek ısırığıyla özdeşleşen kaşıntı, bazen bir hastalığın da belirtisi olarak ortaya çıkabiliyor. Kaşının altında alerji, egzama, iç organ hastalıkları gibi nedenler gösterilebilir. Kaşıntıya iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki kaşıntı nasıl geçer? Evde kaşıntıya ne iyi gelir? Alerjik kaşıntı nasıl geçer? Strese bağlı kaşıntıya ne iyi gelir? Vücutta kaşıntı nasıl geçer? İşte evde kaşıntıyı geçiren bitkisel çözümler ve doğal yollar
#Kaşıntıya Ne İyi GelirBilinçaltı terimi ilk kez, psikanalizin kurucusu Sigmund Freud tarafından kullanılmıştır. Avusturyalı nörolog, Rüyaların Yorumu ve Psikanalize Yeni Giriş Dersleri adlı kitaplarında, rüyaları ve davranış bozukluklarını bilinçaltı teorisine göre analiz etmiştir. Bu kavram bazı kaynaklarda bilinç dışı ve şuur altı olarak da geçer. Bilinçaltı nedir ve nasıl çalışır? Bilinçaltı temizliği yöntemleri ve uygulamaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bilinçaltı Nedir Ve Nasıl Çalışır?Dünya yıldızlarının yanı sıra Türkiye’de de ünlü isimlerin uyguladığı bir tür 'hafıza sildirme tekniği' olan TMU (Transkranyal Manyetik Uyarım), son zamanlarda gündemde en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Peki TMU tedavisi nedir? TMU tedavisi ile ilgili merak edilenler uzman yorumuyla haberimizde.
#Tmu Tedavi Yöntemleri‘Evlilik, iki insanın hayatını birleştirmesi ve dünyalarını kesiştirmesidir’ diyerek bambaşka dünyalardan kesişen hayatlara merak salmış göçmen yazar Pelin Markirt. Bu yoldaki zorlukları, acıları, sevinçleri araştırmış. İşte bu meşakatli mecradan çıkmış ‘İthal Gelinler’ hikâyeleri... Biz de bu yolculukta yaşadıklarını ve duygularını öğrenmek istedik yazarın ve sizlerle paylaşıyoruz...
#Pelin MarkirtKaygı, bedenin stresli durumlarda verdiği normal fiziksel tepkidir. Ancak bazen şiddetli ve hayatı olumsuz etkileyecek şekilde ortaya çıkabiliyor. Peki kaygı hangi aşamada sorun haline geliyor? Bireyin yaşamını ciddi şekilde etkileyen anksiyete (kaygı) bozukluğu nedir, belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıl yapılır? Uzmanlar, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
#Anksiyete BozukluğuVajinismus, kadınlarda cinsel ilişkiye girememe durumudur. Bu durum vajinanın girişindeki kasların ilişki esnasında aşırı ve istemsiz olarak kasılmasından kaynaklanır. Bu kasılmaya bağlı vajinal giriş geçici olarak daralır yada kapanır, cinsel ilişki mümkün olmaz.
#VajinismusTıpta duygu, davranış bozuklukları ve ruhsal bunalım gibi konularda Psikopatoloji araştırma dalı ön plana çıkar. Psikopatolojinin ana konusu ise kişilerin ruhsal ve davranışsal bozukluklarıdır. Psikopatoloji nedir ve neyi inceler? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Psikopatoloji NedirAnksiyete, strese karşı bizi koruyabilecek, normal hatta yardımcı bir tepkiyken ‘anksiyete bozukluğu’ aşırı derecede kaygı ve korkuya neden olur. Hepimizin anksiyetenin belirgin semptomlarını yaşadığı şu günlerde işaretleri bilmek, bununla başa çıkmak için yol gösterici olabilir.
#YazarHerkesin bazı korkuları var; kimi uçak yolculuğundan korkar, kimi dost canlısı hayvanlardan, bazı insanlar ise karanlıktan. Ama iş korkudan öte bir fobiye dönüşmüşse, hayatınızı ciddi anlamda etkiler. EMDR yöntemi, bu tip kaygı ve korkuların altında yatan sebepleri belirleyip ortadan kaldırıyor. Peki, ama nasıl? Dr. Psikiyatrist Püren Akçalı; EMDR yöntemi nedir, nasıl işlev görür, uygulama alanları nelerdir gibi merak edilen sorulara yanıt verdi.
#Emdr Nasıl Uygulanır