Pandemiye rağmen Burgazada’nın demirbaş lokantaları pek fire vermemiş, sahildeki lokantalara gidenlerin genelde memnun kaldıklarını görüyorum. Biz pek dışarıda yemiyoruz ama sevdiğim yerler var. Kardeşler Büfe’nin kuru fasulyesi, Vural’ın çorbaları gayet iyidir. Fincan Cafe’de Canan Hanım dört yeni yemek hazırlamış, özellikle iki salata beni çok etkiledi. Gittiğinizde midye dolma ve midyeli pilav bulursanız kaçırmayın çünkü buranın midyesine güvenebilirsiniz. Adayı ziyaret edecekler için önerilerim var...
#BurgazadaBayram tatilini ailesiyle birlikte geçirenler için birbirinden eğlenceli tavsiyelerimiz var. Film önerilerini Hürriyet sinema yazarımız Uğur Vardan hazırladı. Ailece oynayabileceğiniz heyecanlı kutu oyunlarını ve açık hava sineması önerilerini de derledik. Bayram sofralarında dikkat etmemiz gerekenleriyse iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya anlattı.
#Bayram TatiliNişantaşı, İstanbul’un en hareketli noktalarından biri. Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı… Işıltılı caddeleri, rengârenk vitrinleriyle tam bir metropol semti. Üstelik her köşesinde farklı bir lezzet durağı var. Lahmacunun da, böreğin de, kruvasanın da en iyisi burada. Bilenlere sorduk, bir semt rehberi hazırladık.
#NişantaşıYemek kültürü savaşta, barışta, tarihin her döneminde yaşanılan siyasal, sosyal ve çevresel olaylara göre etkilenmiştir. Nasıl ki, Covid-19 salgınından etkilen yemek kültürü yaşadığımız iklim değişikliklerinden de etkileneceği aşikar. Dünya üzerindeki nüfus arttıkça, üretim biçimleri ve tüketim alışkanlıkları da değişmekte.
#BursaSınav döneminde beslenme, pek çok yönüyle başarıya etki ediyor. Beynin hangi besin öğelerini alacağı konusunda oldukça seçici olduğunu söyleyen Doç. Dr. Haluk Saçaklı, gıdalarının türünün yanı sıra miktarının ve kalitesinin de beynin gelişimini, zihinsel performansını etkileyeceğini ifade ederek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#Kahvaltıİngiltere merkezli kent ve yaşam dergisi Time Out, ‘dünyanın en havalı mahalleleri’ni listeledi. Mahalle kültürünün ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğu semtlerin sıralandığı 40 maddelik listeye İstanbul Arnavutköy 39’uncu sıradan girdi. Beşiktaş’tan vapurla Arnavutköy’e doğru yola çıktık; seyahat yazarımız Saffet Emre Tonguç’un işaret ettiği mekânları tek tek gezdik: Şirin kafeler, leziz balıkçılar, tarihi yalılar, kiliseler, sanat atölyeleri, barlar, dondurmacılar...
#Gazetehaberleriİnsanlar neden intihar eder? İntiharın başlıca sebebi olan depresyonla mücadelede yediklerimiz ne kadar etkili? Mutluluk - mutsuzluk, hastalıklara yakalanmayı ne ölçüde etkiliyor? Ruh sağlığının fiziksel sağlık üzerindeki etkisi nedir? Mutluluğu artıran, bizi depresyondan uzaklaştıran yiyecekler var mı? Diyetisyen Emre Uzun, ruh sağlığımızı güçlendiren yiyecekleri anlatıyor...
#DepresyonÇok iyi yemek pişiren bir aileden gelen Çağlar Kıpçak’ın açtığı Akali, başta böyle açılmasa da sonradan burgere geçti. Ben de iki kere denedim. Kullandıkları ekmek de, sığırın yağlı bölümlerinden hazırlayıp kurutmadan pişirdikleri et de gayet başarılı.
#BurgazadaBazıları çok fazla yeseler bile kilo almıyor. Bazılarıysa kuş kadar yemelerine rağmen fil kadar olabiliyor. Diğer taraftan birine bir gram yağ aldırmayan bir gıda, diğerini şişiriyor. Kilo sorunu söz konusu olduğunda sadece “ne kadar yediğiniz?” değil, “ne yediğiniz” de aklınıza gelsin.
#Osman MüftüoğluKonu beslenmeye geldiğinde, özellikle de belirli bir amacımız varsa (kilo almak, kilo vermek, detoks vb.) ne yiyeceğimizi kestirmek her zaman güç oluyor ve karar vermekte zorlanabiliyoruz. Neyse ki, bu konu için bize rehber olabilecek birkaç bilgi edindik!
#AlgidaSon dönemde özel hayatıyla gündemde olan, Başar Savur’la evliliğin eşiğinden döndükten sonra adı Arda Turan’la anılmaya başlanan Burcu Esmersoy, Instyle’a verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu: “Bu meslekte ister istemez deriniz çok kalınlaşıyor. 2 yaşında annesi babası boşanmış, 15 yaşında çalışmaya başlamış kadınım, beni ne üzebilir ki? Bir evliliğin, bir ilişkinin bitmesi mi? Geçiniz.”