Finansman bonosu, son günlerde merak edilen yatırım araçları arasında yer alıyor. Bonolar, devletler ve şirketler tarafından çıkarılırlar. Bonoların bu özellikleri nedeni ile de hisse senetlerine benzer. Sözleşmede belirtilmiş olan vadenin sonunda ise, bonolar, paranın şirkette ya da devlette olduğu süre için belirlenen faiz oranlarından elde edilen faiz kazancına eklenerek, yatırımcıya geri ödenir. İşte, finansman bonosu hakkında detaylı bilgiler
#FinansmanBono nedir, sorusu ekonominin öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor. Kurumsal ve devlet firmalardan yatırımcıların sabit ya da değişken faiz oranları ile belirlenen bir süre içinde kredi aldığını gösteren bir belge olan bonoların en önemli özelliği ise, vadeleridir. Bonolar şirket ya da devletlerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak için çıkarılıyor. Peki, bono nedir? Finansman bonosu ne demek? İşte, bono hakkında ayrıntılı bilgiler.
#BonoBono; kurumsal ve devlet firmalardan yatırımcıların sabit ya da değişken faiz oranları ile belirlenen bir süre içinde kredi aldığını gösteren bir belgedir. Bonoların en önemli özelliği ise, vadeleridir. Bononun vadesi ise, 2 aydan az ya da 12 aydan çok olamaz. Finansman Bonosu nedir ve nasıl alınır tüm detayları ile derledik.
#Finansman BonosuBorsa başkanı ve çalışanına hisse, bono, sertifika alımının yasak olmasına karşı çıkan Borsa Başkanı Himmet Karadağ, “SPK’ya yazı yazdım. Yasak değiştirilmeli. Sen düzenle denetle. Yasak olmasa ben de gayrimenkul sertifikası ve hisse alacağım. Avrupa’da, Amerika’da böyle bir kural yok” dedi.
#Himmet KaradağAmerika Merkez Bankası (FED) ve Avrupa Birliği (AB) bugüne kadar, banka ve şirketlere 9.2 trilyon dolar destek verdi. Bu desteğin 3.3 trilyonunu FED, 5.9 trilyon dolarını da AB verirken, FED’in Amerika dışında pekçok şirket ve bankayı da programlarından yararlandırıldığı görüldü.
ABD'deki tutsat (Mortgage) krizini analiz eden BDDK, ABD'de hükümet seçimleriyle birlikte, merkez bankası yönetiminin değişmesinin, para ve ekonomi politikaları arasındaki alışılagelmiş uyumu bozduğunu ve bu durumun mortgage kredilerine de yansıdığını belirterek, kredi krizi olarak piyasalara yansıyan bu durumun, 2007 yılının üçüncü çeyreğinden sonra likidite krizine dönüştüğünü kaydetti.
ABD'deki tutsat (Mortgage) krizini analiz eden BDDK, ABD'de hükümet se?imleriyle birlikte, merkez bankası yönetiminin değişmesinin, para ve ekonomi politikaları arasındaki alışılagelmiş uyumu bozduğunu ve bu durumun mortgage kredilerine de yansıdığını belirterek, kredi krizi olarak piyasalara yansıyan bu durumun, 2007 yılının ü?üncü ?eyreğinden sonra likidite krizine dönüştüğünü kaydetti.
Kamu sektörünün iç borçlanma gereksiniminin azalmasına da bağlı olarak sermaye piyasalarında daha fazla yer bulmayan başlayan özel sektörün bu yılın ilk altı aylık dönemindeki menkul kıymet ihraçları 9.7 milyar YTL'ye kadar yükselerek 2005 yılının tümünü geride bıraktı, 2004 yılındaki düzeyine de önemli ölçüde yaklaştı.