Koç Tüketiciden 65 milyon YTL'lik finansman bonosu

Güncelleme Tarihi:

Koç Tüketiciden 65 milyon YTLlik finansman bonosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 15:02

Koç Tüketici Finansman A.Ş.’nin ihraç edeceği 65 milyon vadeli 65 milyon YTL tutarındaki finansman bonoları Yapı ve Kredi bankası’nca satın alınacak.

SPK’dan yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin başvurusu ile Koç Tüketici Finansmanı A.Ş.’nin halka arz edilmeksizin ihraç edeceği ve Yapı ve Kredi Bankası tarafından satın alınacak 18 ay vadeli 65 milyon YTL nominal değerli finansman bonoları Kurul kaydına alındı. SPK, Koç Tüketici Finansmanı A.Ş.’nin ihraç edilecek finansman bonolarının kayden izlenmesi talebini de olumlu karşıladı.

Bu arada SPK’dan alınan izinle, Koç Finansal Hizmetler 31 Mart 2007 tarihli bilançosunun aktifinde yer alan Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O., Yapı Kredi Factoring A.Ş. ve Yapı Kredi Bank Azerbaycan Closed Joint Stock Company paylarının tamamını Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili yönetmelik kapsamında hisse değişimi yoluyla ayni sermaye olarak Yapı Kredi Bankası’na devredecek. Bunun karşılığında Koç Finansal Hizmetler’e Banka hisseleri verilecek. Bu kapsamda Koç Finansal Hizmetler ile Banka arasında gerçekleşecek hisse değişimi işlemi ve bu amaçla sermaye artırımı yapılabilmesi için esas sözleşme değişikliği talebi olumlu karşılandı.

KAPİTAL YATIRIMDAN SERMAYE ARTIRIMI

Kapital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin sermayesinin 3 milyon 760 bin YTLdan 7 milyon YTL’ye arttırılması başvurusu

kabul edildi. Bu artırım sırasında ortaklık yapısının değişmeyeceği bildirildi.

K.Menkul Kıymetler A.Ş.’nin sermayesinin, ortaklık yapısı değişmeksizin 7 milyon YTL’den 8 milyona çıkarılması başvurusu kabul edildi.

Tacirler Menkul Değerler A.Ş.’nin toplam yüzde 24.77 oranındaki paylarının Tacirler Holding A.Ş.’ye

devrine izin verildi.

RAKS’İN MKK ÜYELİĞİNE İPTAL

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Yönetim Kurulu’nun; Ünal Tarım Ürünleri İhracat ve Sanayi A.Ş. ile Koniteks Konfeksiyon Endüstri ve Ticaret A.Ş.’nin üyelikten geçici olarak çıkarılmaları, Raks Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Raks Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin üyeliklerinin iptalini onayladı. Ünal Tarım ve Koniteks’in üyelikten geçici çıkarma nedeniyle kayıtlarının geçici olarak devredileceği üyeler, ilgili iflas idarelerince belirlenecek.

Kurulun 30 Aralık 2003 tarihli kararı ile işlem yasakları kaldırılan Eliya Alharal’ın 178.7 bin ve Vittorio Franco’nun 160.6 bin YTL tutarındaki Kurul kaydından çıkarılmış kaydi paylarının Kurul kaydına alınmasına ve İMKB'de satışına izin verildi.

Uğur Arpacı ve Mazlum Güngör adlı yatırımcılar hakkında 20 Şubat 2004 tarihinde, Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisse senedi işlemleri nedeniyle getirilen işlem yasağı kaldırıldı.

Ali İsmail Resne, M. Haluk Erbel, Zuhal Köseler, İbrahim Varlı, Ertan Yılmaz ve Halim Öztürk’ün birlikte hareket ederek GİMSAN Gediz İplik Mensucat Sanayi A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 25.73’üne sahip olmaları nedeniyle diğer ortaklara ait payları satın almak üzere çağrıda bulunma veya çağrıda bulunma yükümlülüğünden muafiyet talebiyle Kurul’a başvurmaları gerektiği konusunda bilgilendirilmelerine karar verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!