ÜMRANİYE'deki Fıkıh-Der'e bağlı Kuran kursunda yatılı kalan çocukları istismar ettikleri iddiasıyla haklarında “çocuğun cinsel istismarı” ve “eziyet” suçlarından dava açılan ve geçtiğimiz ay yapılan ilk duruşmada tutuklanan kurs sorumlusu Ö.I., eğitmenler H.S.B. ile T.B.'nin yargılanmalarına devam edildi. Mahkeme başkanının üç kez şikayetçi olup olmadığını sorduğu halde beyanda bulunmayan E.Ö., oğlunun ifadesinin ardından söz alarak, "Gerçeklerin ortaya çıkması için şikayetçiyim" dedi.
#Fıkıh DerFatiha suresi, İslam dini için büyük öneme sahiptir. Kuran-ı Kerim'in ilk suresi olan Fatiha, aynı zamanda başlangıç anlamı taşımaktadır. Halk arasında Elham duası olarak bilinir. Kur’an’ın içerdiği esaslar öz olarak bu surede yer almaktadır. Zira övgü ve yüceltilmeye lâyık bir tek Allah’ın varlığı, onun hâkimiyeti, tek mabut oluşu, kulluğun ancak O’na yapılıp O’ndan yardım isteneceği, bu sûrede özlü bir şekilde ifade edilir. Fatiha Suresi Dinle ve Oku başlıklı yazımız içerisinde Fatiha Suresi anlamı, tefsiri, fazileti ile birlikte Fatiha Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu yer almaktadır. Ayrıca Fatiha Suresi Diyanet meali de okunabilir.
#Fatiha SuresiSûre, adını ikinci ayette geçen 'elHaşr' kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca, Medine’de yaşamakta olan ve Hz.Peygamberle yaptıkları antlaşmaya ihanet ederek İslâm toplumunu ortadan kaldırmak üzere Mekkeli müşriklerle ittifak yapan Nadîroğulları’nın Medine’den topluca sürülmesi hadisesi ile Yahudilerle antlaşma yapan münafıklar konu edilmektedir. Peki, Haşr suresi anlamı ve fazileti nedir? Haşr suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır?
#Haşr Suresi OkuŞura suresi, 53 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah’ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir. İşte Şura suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#Şura2000 yılında Berlin’de kurulan Türk Eğitim Derneği bünyesinde, Almanya’daki ilk özel Türk Halk Kütüphanesi açıldı. Kütüphane, sivil toplum alanındaki çalışmalarıyla tanınan Rüştü Kam öncülüğünde ve dernek üyelerinin desteğiyle kuruldu. Kütüphanede yer alan yaklaşık 12 bin cilt kitabın önemli bir bölümü bağışlarla toplandı. Kitapların tüm bilgisayar kayıtları tamamlandı. Bu bağlamda isteyen herkes okumak istediği kitabı, 1 aylığına ödünç alabilecek.
#Türk Eğitim DerneğiEbu Hamid el-Gazali olarak da bilinen Gazali, Selçuklu döneminde yaşamış önemli İslam alimi ve filozofu olarak tarihte yer buluyor. Selçuklu sultanlarından Tuğrul Bey, Alparslan ve Melikşah devirlerini gören Gazali, Selçuklu veziri Nizâmülmülk tarafından şimdiki tabirle, Nizâmiye Üniversitesi rektörlüğüne tayin edildi. Usul-i hadis, usul-i fıkıh, kelam, mantık, hukuk gibi alanı öğrenen Gazali, çok sayıda eser bıraktı. Peki, Gazali kimdir? İşte, Ebu Hamid el-Gazali'nin hayatıyla ve eserleriyle ilgili merak edilen bilgiler.
#El Gazali KimdirHasan Sabbah, 1046 ile 1054 yılları arasında İran'ın Kum şehrinde yaşadığı rivayet olunan isimlerdendir. Yemen'in güneyinde hüküm süren Himyeri krallarının soyuna mensup olduğunu kendi kitabı Sergüzeşt-i Seyyidinâ'da anlatan Hasan Sabbah, İran'daki Nizari-İsmaili Devleti'nin kurucusudur. Hasan Sabbah babasının Yemen’den Kûfe’ye göç ettiğini, oradan da Kum’a ve nihayet Rey şehrine geldiğini ve kendisinin de burada doğduğunu kitabında yazmaktadır. Peki, Hasan Sabbah kimdir? İşte, o isim hakkında Diyanet Vakfı'ndan alınan resmi bilgiler
#Hasan SabbahMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'na katılarak konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmam hatipli olmak demek dava adamı ve buna talip olmak demektir. Bakıyoruz bazı yerlerde seçimlerde; Allah selamet versin. Hemen anında sendika değiştirmeler filan falan herkes bir yere savrulmaya başladı. Bu dava adamı olmak değil. Böyle olur mu?" dedi. Erdoğan ayrıca, "Omuz omuza olmamız gerekirken başka mecralara yönelenler olduğunu görüyorum. Ülkemize kazandırdığımız en büyük cami olan Çamlıca Camii'ne bile 'gereksiz' diyecek kadar savrulduklarını görüyoruz" diye konuştu.
#Recep Tayyip ErdoğanNe ait olduğu camiaya, ne de öbür mahalleye yaranabildi. İki kesim de “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” dedi. Ama o, bütün eleştirilere kulağını tıkayıp, kendine özgü tarzı, çarşafı ve müziğiyle dünyaya meydan okuyor. Makyajından vazgeçmiyor, erkeklerle tokalaşmıyor. Sırf Tayyip Erdoğan’la tokalaşabilmek için eldiven almış.