6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazOrhan Belge, doğma büyüme Alaçatılı olan ve yıllar önce adım attığı turizm sektöründe bugün hem görev yaptığı Boyalık Hotel, hem de Çeşme’nin tanıtımı için yoğun mesai harcayan bir isim. “Çeşme olmadan yaşayamam. Evim olmazsa bile çadır kurup burada yaşarım” diyecek kadar da Çeşme aşığı...
#1Türkiye’nin 81 şehrinin her birini en az dört kez ziyaret eden gezgin Seymen Bozaslan’ın yeni kitabı yayımlandı. ‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’ içindeki 4K videolardan çevrimiçi dinleme listelerine günümüz seyahat tutkunlarına uygun rehber niteliğinde.
#SeyahatKurban Bayramı tatilinin 9 güne uzamasını fırsat bilen aileler çocuklarıyla yollara düşecek. İster uçak ister araba, otobüs yolculuğu olsun çocukla seyahatin her türlüsü zor. Melis ve Gizem bu hafta çocukları yolda oyalayacak ve rahat ettirecek küçük ama hayat kurtaran ayrıntılardan bahsettiler.
#ÇocukGrammy adaylığı bulunan caz piyanisti, besteci ve icracı Mehmet Ali Sanlıkol, Türk müziğine sahip çıktığını söyleyenlerin son derece popülist ya da ideolojik bir yaklaşım içinde olduğuna dikkat çekerken, “Türkiye’nin yüzde yetmişi kendi kültürüne ve memleketine yabancılaşmış durumda” dedi.
#BursaÜlkemizde doğal ve tarihi güzellikleriyle adından söz ettiren çok fazla köy var. Hatta geçtiğimiz günlerde İzmir’in şirin köyü Birgi, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün belirlediği 'dünyanın en iyi turizm köyleri' listesine girmeyi başardı. Biz de bu güzel haber sonrası uzmanlarımıza "Ege'de otantik yapısını en az Birgi kadar koruyan mutlaka görülmesi gereken köyler hangileri?" diye sorduk. 3 şehirden herkesi memnun edecek önerilerle geldiler...
#RotaNe kadar da aklı başındaymış, hayatla ilgili ne doğru tespitleri var, nasıl da kendiyle dalga geçebiliyor diye şaşırıyorum. Seçil Gür’ü neden bu kadar az tanımışız ki? Belki de Serdar Ortaç’la ilişkisi bütün bu yönlerini geride bıraktığı için... Girdik, o meseleye de girdik tabii: “Rahatsız oluyor muyum, olmuyor muyum, hoşuma gidiyor mu, gitmiyor mu... Bunları kendime sormuyorum” diyor.
#Seçil GürNe kadar da aklı başındaymış, hayatla ilgili ne doğru tespitleri var, nasıl da kendiyle dalga geçebiliyor diye şaşırıyorum. Seçil Gür’ü neden bu kadar az tanımışız ki? Belki de Serdar Ortaç’la ilişkisi bütün bu yönlerini geride bıraktığı için... Girdik, o meseleye de girdik tabii: “Rahatsız oluyor muyum, olmuyor muyum, hoşuma gidiyor mu, gitmiyor mu... Bunları kendime sormuyorum” diyor.
#Seçil GürMatematik aşığı Sibil, aslında mühendis olmak istiyordu. Ailesi ve öğretmenlerinden gelen ‘müzisyen olmalısın’ telkinlerine karşı koyamadı ve çift ana dal yapıp, iki aşkına da ihanet etmedi. Hem matematik okudu hem müzik eğitimi aldı. Ve 32 yaşında Türkiye’nin 10 kadın orkestra şefinden biri olmayı başardı. İşini teknik direktörlüğe benzeten Sibil, “Ezber boza boza geliyoruz” diyor...
#Sibil ArsenyanNe şanslıyız değil mi, bu sene sezon bayram tatiliyle, resmi olarak ‘bayram gibi’ başladı. Yazlık sinemalar, konserler, festivaller, spor aktiviteleri, yaz şarkıları, yaz dizileri, tiyatro turneleri, sahiller, beach club’lar, restoran ve eğlence yerleri tam tekmil emir ve görüşlerinize hazır. Ama yüzlerce alternatif arasından hangilerini seçmeli, nerelere gitmeli, kimleri izlemeli, ne yemeli, ne içmeli, ne giymeli? Hepsi alanlarında uzman arkadaşlarımla birlikte 2019 yazında bilmeniz gereken en önemli kültürel, sportif ve sosyal faaliyetleri belirledik. Seçin, beğenin, deneyin. Bakarsınız, umduğunuzdan güzel geçer yaz...
#YazDört gün önce, 21 Mart’ta gün ve gece eşitlendi; artık önümüz gittikçe erken ağaran günler ve uzadıkça uzayan akşamüstleri. Sokağa çıkmak, seyahat etmek, keşfedip ilham almak için daha çok vaktimiz, daha müsait bir iklim ama asıl önemlisi yaşam dolu bir doğa ve cıvıl cıvıl insanlar var. Sadece tabiat ve toplum mu? Sinemadan tiyatroya, müzik dünyasından festivallere kadar her şey canlanıyor ve göz alıcı renklere bürünüyor... Peki şunu yoksa bunu mu giymeli, acaba evi nasıl dekore etmeli, önce kimi seyretmeli, nasıl kokteyl içmeli? Bunca alternatif içinden hangisine, nasıl karar vermeli? İşte bunlar da baharın tatlı ikilemleri...
#ViyanaTürkiye’nin ender sahillerinden ve bana göre saklı cennetlerinden biri, Sarıgerme sahili. Sakin, sessiz ve bakir bir kumsalda, bir şarkının nağmelerini dinler gibi tatlı bir rüzgârın sesiyle birleşen denizin dalgalarını dinleyerek, hayaller kurarak özgürlüğün doyumsuz tadına varacağınız cennetten bir köşe… İşte size Sarıgerme gezi rehberi…
#Sarıgerme Gezi YazısıArtık resmi olarak yaz mevsimindeyiz. Hem de en 2017’sinden... Peki sıcaklarda nasıl ‘cool’ olup serin kalacağız? Nerede güneşlenmeli, kimi dinlemeli, nasıl partilemeli? Hangi kitap, nasıl dekorasyon, nereye seyahat? Nereler popüler olacak, neleri konuşacağız, kimler kazanacak? İşin uzmanlarına sordum, cevaplardan çoktan seçmeli test yaptım. Sonra kendi hazırladığım testi oturdum kendim çözdüm. Siz de çözün bakalım kim bilecek, kim yaya kalacak...
#2017 Trendleri18-19-20 Kasım'da 19 il/ilçede eş zamanlı gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Türkiye’den ve dünyadan 25 belgeseli izleyici ile buluşturdu. Festival, dokuzuncu yılında da belgeseller, konuşmacılar, müzisyenler ve yan etkinliklerden oluşan programıyla, düzenlendiği tüm illerde 16 bin izleyici için buluşma ortamı yarattı.
#FilmKavafis’in 'Şehir' şiirini okuyunca dünya üzerindeki her insanın aklında hangi şehirler, hangi anılarıyla canlanır hep çok merak etmişimdir. Hepimizin hayatında iz bırakan şehirler mutlaka vardır. Benim şehrim ise doğup büyüdüğüm Göcek... Hep anlatılanın aksine, bu sefer daha az bilinen yönüyle bu cennet köşeyi anlatmak istiyorum.
#GöcekFlört, Türkiye’nin en özgün ve renkli gruplarından. Şu sıralar yeni albümleri “Aşk Böyleymiş Meğer” ile gündemdeler... Geçtiğimiz hafta Zeytinli Rock Festivali’nin açılışını yaptılar. Grupla İstanbul’da buluştum ve Zeytinli’ye birlikte gittik.
#Flört