Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Prof. Dr. Teoman Duralı'nın vefatı dolayısı ile bir taziye mesajı yayımladı. Erdoğan, 'Ülkemizin felsefe-bilim hayatına büyük katkılar yapmış ilim insanı Prof. Dr. Teoman Duralı hocamızın vefatından derin üzüntü duydum.' ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanProf. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın kariyeri ve hayatı, vefat haberinin ardından gündeme geldi. Felsefe profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür olan Duralı, hayata gözlerini yumdu. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat ödülüne layık görülen ve felsefenin çeşitli alanlarında çok sayıda eseri bulunan Teoman Duralı, son olarak TRT ekranlarında 'Felsefe Söyleşileri' adlı programı yapmıştı. Felsefe denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Duralı, Türk düşünce hayatında etkili olan pek çok isim yetiştirmişti. Peki, Teoman Duralı kimdir, kaç yaşındaydı? İşte, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın hayatı ve biyografisi.
#Teoman DuralıSinemadan müziğe, resimden edebiyata, tarihten felsefeye kadar birçok alanı konu alan yapımları izleyiciyle buluşturacak TRT2, yayın hayatına başladı. Türkiye'nin en kapsamlı kültür-sanat kanalı olması beklenen TRT2'nin frekans bilgileri, televizyonseverler tarafından araştırılıyor. Peki, TRT2 nasıl izlenir? TRT2 frekans bilgileri neler?
#TRT2 Nasıl İzlenir?İstanbul Maltepe Üniversitesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Felsefe Söyleşileri devam ediyor. Felsefe meraklıları, baharın baştan çıkarıcılığına kapılmayıp, cumartesi günleri biraraya geliyor ve siyaset felsefesi üzerine seminer dinliyor, hararetli tartışmalara dalıyor.
İnsanın kafasını karıştıran, hatta allak bullak eden, kendi formlarını yaratıp yarattığı teknikle kendisini karşı karşıya getiren, yenilikçi, zorlayıcı bu sayede de okuyucunun sınırlarını zihni sinir zekasıyla genişleten yazar Murat Menteş ile bir araya geldik. Vefat etmiş yazarlarla söyleşilerden oluşan ‘Derde Deva Randevu’nun dördüncü serisi için bir araya geldiğim ve hemen hemen tüm kitaplarını okuduğum Murat Menteş, Türk edebiyatında adını sağlam ve dikkat çekici puntolarla yazdı bile… Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de en çok üreten ve benzeri olmayan yazar Murat Menteş’in yanıtlarının sizlere ilham olacağına inanıyorum.
#Sponsorlu İçerikİnsanın kafasını karıştıran, hatta allak bullak eden, kendi formlarını yaratıp yarattığı teknikle kendisini karşı karşıya getiren, yenilikçi, zorlayıcı bu sayede de okuyucunun sınırlarını zihni sinir zekasıyla genişleten yazar Murat Menteş ile bir araya geldik. Vefat etmiş yazarlarla söyleşilerden oluşan ‘Derde Deva Randevu’nun dördüncü serisi için bir araya geldiğim ve hemen hemen tüm kitaplarını okuduğum Murat Menteş, Türk edebiyatında adını sağlam ve dikkat çekici puntolarla yazdı bile… Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de en çok üreten ve benzeri olmayan yazar Murat Menteş’in yanıtlarının sizlere ilham olacağına inanıyorum.
#1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakk'a ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi. 'Anneciğim, ablacığım' hep bunları söylerdi. Böyle bir güzelliği vardı. Tabii, hem bizim Cumhurbaşkanlığı'nın ödüller ödülünden bir tanesini alan bir ablamızdı hem bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız, bir hanımefendiydi. Az önce, hocamın da ifade ettiği gibi o güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanMustafa Günay, ‘Şiire Felsefeyle Yönelmek’te Nâzım Hikmet’ten Attilâ İlhan’a, Turgut Uyar’dan Ülkü Tamer’e, Ataol Behramoğlu’ndan Ahmet Erhan’a usta şairlerin şiirlerini felsefeyle analiz ediyor. Kitabın ‘12 Eylül ve Şiir’ başlıklı denemesi, bu konuda yazılmış en eksiksiz yazı niteliğinde.
#Mustafa GünayNisan ayında ilk teklisi “Başa Sar”ı çıkaran müzik dünyasının genç isimlerinden Ege Can Sal’dan sizlere daha önce bahsetmiştim. İlk olarak kendi sosyal medya hesaplarında paylaştığı cover şarkılarla adını duyuran ve güzel bir kitle edinen Sal, ‘ Başa Sar’ ile müzikal yolculuğunu başka bir boyuta taşıyarak kendi şarkılarını dinleyici ile paylaşmaya başlamıştı.
#Ege Can Sal‘Notlar ve Karşı-notlar’ absürt tiyatronun üstadı Eugène Ionesco’nun yazı, söyleşi ve yanıtlarının bir dökümü. Tiyatroyu trajik gerçeklikten ve ideolojiden ayırıp basmakalıp dili yıkarak onu ‘sonsuz ve canlı varoluş’ olarak tasarlayan Ionesco’yu daha iyi anlamak için...
#Eugene IonescoOnun için Sezen Aksu, “Ömürlük bir yoldaş”; Mazhar Alanson, “Bizi bugünlere getiren insandır” diyor. Şener Şen, yaşamın tadını çıkarma konusunda hepsinden ileride olduğunu söylüyor. Erol Evgin onun dostluğuyla gururlanıyor... Gösteri dünyasının duayeni Mustafa Oğuz’dan bahsediyoruz. Gazeteci Selin Ongun’un müthiş sorularına Oğuz’un verdiği samimi cevaplarla ortaya çıkan ‘Yorma Birader’i su gibi okuyacak, dolu dolu yaşanmış bir hayata tanıklık edeceksiniz. Anılarınızı tazeleyecek, zaman zaman şaşıracak, hatta şarkılar mırıldanacaksınız...
#Mustafa Oğuz1986’da Türkiye’nin kültür-sanat kanalı olarak açılan ve 2010’da kapanan TRT 2, dokuz yıllık bir aradan sonra ansızın yayına başladı ve yayın hayatının ikinci döneminde iki haftayı geride bıraktı bile. Bu iki haftada da epey konuşuldu, izlendi, tartışmalara konu oldu. Magazin, reality programları ve dizilerle dolu ekran hayatımızda yepyeni bir pencere açan kanala yakından baktık, merak ettiklerimizi de TRT 2 Kanal Koordinatörü Selman Yılmaz’a sorduk.
#TRT 2Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu'nda, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Uluslararası Öğrenci Akademisi tarafından düzenlenen "Türkiye Söyleşileri" isimli etkinliğine konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Mühendislik okuyorsanız kendinizi tarihten, edebiyattan, felsefeden asla mahrum etmeyin. Sosyoloji, felsefe ve tarih okuyorsanız mutlaka uluslararası ilişkiler, siyaset felsefesi ve bilim tarihi alanında kendinizi yetiştirin. Tarih okuyorsanız, bir dünya tarihi perspektifinden dünyaya bakmaya çalışın." dedi.
#İbrahim Kalın