Fazlı Yalçındağ haberleri sayfasında Fazlı Yalçındağ hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 122 Fazlı Yalçındağ haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, başkentlileri merdiven altı ve kaçak et kıyma çekimine karşı uyararak “Hiç alakasız mesleklerden insanlar seneden seneye çıkardıkları kıyma makinalarıyla kurban eti çekmeye çalışıyor. Paslı kıyma makinalarında kurban çektirerek sağlığınızdan olmayın” dedi.
#Kasaplar OdasıGeçtiğimiz yıl bu zamanlarda 75 lira civarında olan kıymanın kilosu 200, kuşbaşının kilogramı ise 250 liranın üzerini gördü. Sadece yılbaşından bugüne, 3 ayda fiyatı yüzde 35 civarında artan et, 2 yılda alması gereken zammı, 2 ayda almış oldu. Kimileri bu fiyat artışını ‘deprem etkisi’ olarak yorumlasa da sektör temsilcileri bunun doğru olmadığı ve ramazan öncesi fırsatçılık yapılmaya çalışıldığı konusunda hemfikir. Hükümet ise düğmeye bastı. Her ne kadar eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 3 yıl önce bir yayında, Türkiye’de et ithalatının bittiğini, yerli üretime ağırlık verileceğini söylemiş olsa da fiyatları düşürmek için yine aynı taktik denenecek: Avrupa ve Güney Amerika’dan canlı hayvan ve karkas et ithal edilecek. Peki, tek çaremiz ithalat mı?
#DepremKurban Bayramı’nda kasapların dışında kömürlük gibi yerlerde bekletilen, seneden seneye çıkartılan paslı kıyma makineleriyle kıyma çekimi yapıldığına dikkat çeken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ vatandaşlara, “Bu tür davranışlara asla prim vermesinler. Gördükleri yerlerde de ALO 174’e haber versinler” uyarısı yaptı. Yalçındağ şu uyarılarda bulundu:
#Ayça Gözde ÇETİNTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Yalçındağ, perakendeci kasaplar olarak hükümetten KDV indirimi beklediklerini belirterek, perakende kırmızı et satışındaki yüzde 8 KDV'nin yüzde 1'e çekilmesini talep ettiklerini söyledi. Yalçındağ, bunun etiketlere 3-4 lira indirim olarak yansıyabileceğini kaydetti.
#Türkiye Kasaplar Federasyonu BaşkanıAnkara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, başkentlileri merdiven altı ve kaçak et kıyma çekimine karşı uyararak “Hiç alakasız mesleklerden insanlar seneden seneye çıkardıkları kıyma makinalarıyla kurban eti çekmeye çalışıyor. Paslı kıyma makinalarında kurban çektirerek sağlığınızdan olmayın” dedi.
#Kasaplar OdasıGeçtiğimiz yıl bu zamanlarda 75 lira civarında olan kıymanın kilosu 200, kuşbaşının kilogramı ise 250 liranın üzerini gördü. Sadece yılbaşından bugüne, 3 ayda fiyatı yüzde 35 civarında artan et, 2 yılda alması gereken zammı, 2 ayda almış oldu. Kimileri bu fiyat artışını ‘deprem etkisi’ olarak yorumlasa da sektör temsilcileri bunun doğru olmadığı ve ramazan öncesi fırsatçılık yapılmaya çalışıldığı konusunda hemfikir. Hükümet ise düğmeye bastı. Her ne kadar eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 3 yıl önce bir yayında, Türkiye’de et ithalatının bittiğini, yerli üretime ağırlık verileceğini söylemiş olsa da fiyatları düşürmek için yine aynı taktik denenecek: Avrupa ve Güney Amerika’dan canlı hayvan ve karkas et ithal edilecek. Peki, tek çaremiz ithalat mı?
#DepremEt fiyatlarına zam olacak tartışması Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik ile Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ’ı karşı karşıya getirdi. Çelik, “Ete yeni zam gelmesi gerekmiyor. 150 TL’ye kuşbaşı satıyorlar. Fiyatı aslında 110 TL olmalı” dedi. Yalçındağ ise, “Maliyetler artıyor. Et alındığı gibi satılmıyor. Çok istiyorsa gelsin kasap olsun” diye konuştu.
#Kırmızı EtTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Ankara’da artan hava sıcaklığına dikkat çekerek kurban kesecek vatandaşlara, “Etlerin sıcakken naylon torba ve kovaya konulması kısa sürede bozulmasına neden olur” hatırlatması yaptı ve uyardı: “Sağlığınız için merdiven altı kıyma çekim işlemlerinden uzak durun.”
#Doğahan GİRİTLİOĞLUPsikolog-yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve eşi Yıldız Cüceloğlu, gençlere meslek seçimleri hakkında önerilerde bulunurken ‘şefkatli insanların kasaplık mesleğini yapamayacağını’ söyledi, tartışmanın fitili ateşlendi. Kasaplar Federasyonu, “Nereden biliyorsunuz şefkatli olmadığımızı?” diyerek özür beklediklerini açıkladı. Eğitimciler ve psikologlar ise Cüceloğlu’nun yanında. Zira meslek seçimi potansiyel işi.
#YazarKurban Bayramı’nda kasapların dışında kömürlük gibi yerlerde bekletilen, seneden seneye çıkartılan paslı kıyma makineleriyle kıyma çekimi yapıldığına dikkat çeken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ vatandaşlara, “Bu tür davranışlara asla prim vermesinler. Gördükleri yerlerde de ALO 174’e haber versinler” uyarısı yaptı. Yalçındağ şu uyarılarda bulundu:
#Ayça Gözde ÇETİNTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Kurbanlık kesimi, bilen bir kişiye yaptırılmalı. Et, kendi halinde biraz soğuduktan sonra parçalanmalı, soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılmalı. Kurban eti parça olarak getirildiğinde kasaplarda yaklaşık 50 liraya işlenir, kıyma çekimlerinin kilogramı ise 1-2 lira arasında değişiyor" açıklamasında bulundu.
#KurbanlıkKasapların dışında kömürlük ve depo gibi yerlerde bekletilen, yılda bir defa çıkarılan paslı kıyma makineleriyle kıyma çekimi yapıldığına dikkat çeken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ vatandaşlara, “Bırakın bu işi bilinçli el yapsın” uyarısında bulundu.
#KıymaGıda tarım ve Süt Kurumunun (ESK) temini ile iki markette satışa sunulan "ucuz etler" bu hafta sonundan itibaren tüm Türkiye çapında ulaşılabilir olacak. Kasaplar ise bu gelişmeye karşı kendi politikalarından vazgeçmeyecek ve yerli üreticinin etlerini, maliyetlerine orantılı satmaya devam edecek.
#EtEkonomi Bakanlığı’nın canlı hayvan ve kırmızı ette gümrük vergilerini indirmesi her kesimi farklı etkileyecek. Vatandaşın daha ucuza et yemesinin yolu açılacak ancak kalıcı çözüm için yerli üreticinin küstürülmemesi, yerli üretimin devamının sağlanması gerekiyor.
#GazetehaberleriTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Yalçındağ, perakendeci kasaplar olarak hükümetten KDV indirimi beklediklerini belirterek, perakende kırmızı et satışındaki yüzde 8 KDV'nin yüzde 1'e çekilmesini talep ettiklerini söyledi. Yalçındağ, bunun etiketlere 3-4 lira indirim olarak yansıyabileceğini kaydetti.
#Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı