Mezbahayı 'Kasaplar' işletecek

Güncelleme Tarihi:

Mezbahayı Kasaplar işletecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 12:57

Mezbahayı 'Kasaplar' işletecek

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi şirketi Antalya Entegre Et Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne (ANET) bağlı hizmet veren mezbaha, Antalya Kasaplar Odası'na bağlı Kasaplar Limited Şirketi'ne devredildi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ANET'e bağlı küçük ve büyükbaş hayvan kesimi yapılan mezbahanın devrini alan Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, tesisin 21 Kasım 2016'da kendilerine devredildiğini söyledi. Başkan Yardımcı, tesisi, Türkiye Kasaplar Odası Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (AESOB) Adlıhan Dere, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ile Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Turhal'a gezdirerek tanıttı.

10 YIL DAHA HİZMET EDECEK DURUMDA

Mezbahada yaptıkların yenilikleri ve yapılacak çalışmaları anlatan Başkan Osman Yardımcı, ANET mezbaha işletmesini oda bünyesine katmak için uzun zamandır mücadele ettiklerini belirtti. Başkan Yardımcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in girişimleriyle mezbahanın Antalya Kasaplar Odası'nın idaresine verildiğini anlattı. İşletmesini alır almaz yenileme çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Yardımcı, "Mezbahayı son yaptığımız tamir ve tadilatların ardından 10 yıl daha Antalya'ya tam güç ile hizmet edebilecek duruma getirdik. Burada çok işimiz var. Antalya esnafına ve Antalyalılara çok güzel hizmetler yapacağız" dedi.

BİR YIL İŞLETECEKLER

ANET mezbaha işletmesini bir yıllığına alan Kasaplar Odası'nın kar amacı gütmediğini vurgulayan Yardımcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Kar zarar olması çok önemli değil. Esnafın ihtiyacı olan bir tesis burası. En iyi şekilde kullanılması gerekir. Şu an kesim bedelleri küçükbaş 15, büyükbaş ise 105 lira. Büyükşehir Belediyesi'nin bu noktada yükünü de hafifletmiş olduk. Bu yerlerin ana amacı hijyenik kesim olmasıdır. Biz burada en iyi hizmeti vereceğiz. Mezbaha tüm Antalya'nın ve esnafımızın. Esnafımız gönül rahatlığıyla, hijyenik ortamda büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının kesimini yaptırabilir. Kesim fiyatlı da değişmedi. Kar amacımız yok. Esnafımız öncelikli. Gelecekte farklı projelerle Antalyalıların karşısına çıkacağız"

KAR NEDENİYLE HAYVAN GETİRİLEMİYOR

Et fiyatları hakkında da bilgi veren Osman Yardımcı, ülke genelinde et fiyatlarında düşüş yaşandığını söyledi. Başkan Yardımcı, "Geçen yıl 44 TL olan kıymanın kilosu bu yıl 40 TL. Ancak Antalya'da et fiyatları 1-2 TL artabilir. Bunun nedeni de yüksek bölgelerdeki kar nedeniyle mezbahaya hayvan getirilmiyor. Ancak tüketiciye bir yansımasının olacağını düşünmüyoruz" dedi.

BAŞKANA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Tanıtım konuşmasının ardından tesisi gezdiren Osman Yardımcı, çalışma şartlarını da anlattı. Ziyaret sırasında AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Osman Yardımcı'ya doğum günü sürprizi yaptı. 57 yaşına giren Osman Yardımcı, için üzerinde fotoğrafı bulunan doğum günü pastası hazırlatan Dere, mumları üflemesini istedi. Sürpriz nedeniyle şaşkınlığını gizleyemeyen Osman Yardımcı, "Bu sürprizi hiç beklemiyordum. 57 yaşını sizlerle kutlamak beni mutlu etti, duygulandım" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!