Faydalı Yiyecekler haberleri sayfasında Faydalı Yiyecekler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 829 Faydalı Yiyecekler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hem yemeklerde hem de tatlılarda kullanılması ile bal kabağı en önemli besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle sağlamış olduğu faydalar ile bir adım öne çıktığını ifade etmek mümkün. Peki balkabağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Nasıl tüketilmeli? İçinde hangi vitaminler var tüm detayları ile derledik.
#BalkabağıEn faydalı yiyecekler arasında balık ilk sıralarda gelmektedir. İstediğiniz türden balığı alarak zevkli bir şekilde pişirebilirsiniz. Farklı ve lezzetli balık türlerinden biriside sarıkanat balığıdır. Sarıkanat balığını doğru bir teknik ile pişirmeniz oldukça önemlidir. Sarıkanat nasıl pişirilir? Sarıkanat balığı fırında mı tavada mı pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#SarıkanatVücudumuzda önemli olan bir takım hormonlar bulunuyor Bu hormonların başında da testosteron yer almaktadır. Testosteron hormonu vücutta birçok görevi olan hormonlardan bir tanesidir. Bu hormonun ne işe yaradığı ve testosteron hormonunu arttıran besinlerin neler olduğu merak konusudur. Peki testosteron nedir? Testosteron hormonu ne işe yaramaktadır? Testosteron hormonunun arttırıcı besinler nelerdir? İşte testosteron hormonu ile ilgili bilinmesi gerekenler.
#Testosteron Nedir?Her bireyin sağlıklı ve dengeli beslenmesi, sağlıklı bir yaşam için gerekliliktir. Beslenmenin ve yaşam tarzının gebelik üzerine etkileri günümüzde net olarak bilinmektedir. Bu nedenle özellikle gebe olan kadınlar ve gebelik planlayan çiftler için beslenme daha da önemlidir. Tüp bebek tedavisi gören hastalarda tedavi başarısını etkileyen faktörlerden biri de beslenme şeklidir. Aşağıda kısırlık problemi olan ya da tüp bebek tedavisi gören hastalarının bilmesi gereken beslenmeyle ilgili ipuçlarından bahsedeceğim.
#Tüp BebekDuyu organları sayesinde çevremizde meydana gelen olayları algılayabiliriz. Her duyu organının farklı işlevi vardır. Duyu organlarımızın işlevlerini doğru olarak yerine getirebilmesi için onların sağlığına dikkat etmek gerekmektedir. Duyu organların ortamdaki uyarıları algılayabilmesi için dikkat edilmesi gerekenler detaylarıyla belirtilmiştir.
#3. Sınıf Fen Bilimleri Duyu Organlarının Sağlığı Konu AnlatımıKanser savaşçısı olan özel molekül sülforafan, brokoli tomurcuklarında bol miktarda bulunuyor. Peki sülforafandan faydalanabilmenin yolu sadece lezzetsiz brokoli tomurcuklarını çiğnemekten mi geçiyor? Hayır, çünkü sülforafan her türlü lahanada (karası, beyazı, yeşili), karnabahar ve lahanagiller grubundan turpta da bol miktarda var.
İlkokul birinci sınıfların ilk ders zili yarın çalıyor. Aileler son hazırlıklarını tamamlarken, uzmanlar uyarıyor: “Çocuğunuzun okula başlamasıyla ilgili kaygılarınızı kontrol altına alın ve duygularınızı çocuğa yansıtmayın. Okula gitmenin hayatın doğal bir süreci olduğunu ona anlatın.”
Her yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımAşırı kilolar pek çok sağlık sorununun birincil sebebi. Kilo vermek söz konusu olduğunda da herkesin aklına ilk olarak metabolizma hızı geliyor. Peki "Ben gençken sırım gibiydim" diyenler, yaşının ilerlemesiyle metabolizmasının da yavaşladığını düşünenler ne yapmalı? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları...
#SağlıkEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Potasyum deposu patatesi çoğumuz çok seviyoruz ama bir o kadar da patates tüketmekten korkuyoruz. Patatesin tüketme şekli sağlığımıza etkisini önemli ölçüde değiştiriyor çünkü zararlı olan patatesin kendisi değil içine ilave edilen şeyler ve pişirilme şekli… Peki sağlıklı patates tüketimi nasıl olmalı? Patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürmek için neler yapılabilir?
#PatatesSıcak hava, sağlık sorunu olmayanları bile olumsuz etkileyebiliyor. Bu dönemde güneş çarpması, sıcak krampları gibi sağlık sorunlarına karşı önlem alınması çok önemli. Yani “Gencim, bana bir şey olmaz” demiyoruz ve herkesin tedbirli olmasını istiyoruz. Susuz kalmamak ne kadar önemliyse tuz ve baharat dengesi de o kadar önemli!
#Dr. Ayça KayaPatates dost mu düşman mı? Nasıl daha sağlıklı hale gelebilir? İçeriğindeki nişastadan korkmalı mıyız? Kızartmadan önce suda bekletmek neden önemli? Airfryerlarda yapılanlar daha mı sağlıklı? Hangi yöntemlerle patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürebiliriz?. Diyetisyen Gülçin Işık ile konuştuk.
#Patates