Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 11:03
Yoksa hala nar kabuğunu çöpe mi atıyorsunuz?
İçeriğindeki özellikleri nedeniyle adeta ilaç, doğal antibiyotik özelliği taşıyan nar sofralardan kesinlikle eksik edilmemeli. Vitamin deposu narı herkesin tüketmesi gerekir. Nar başta kanser olmak üzere kalp, damar, mide ve daha birçok sağlık sorununa fayda sağlar.
- Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
- İçerdiği flovanoidler, vitaminler, polifenoller, antosiyaninler, taninler vasıtasıyla kolesterol ve şekeri de dengeliyor.
- Kalp ve damar sağlığımızı koruduğu gibi kanser hücrelerinin gelişmesini çok önemli oranda engelliyor.
- Nar kabuğu da faydalıdır ancak pek bilinmediği için kabuklar genellikle çöpe atılıyor.
- Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırır.
NAR KABUĞUNUN FAYDALARI
- Nar kabuğundaki ellagik asitin başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydalar sağlar.
- Harareti keser, enerji verir ve yorgunluğu giderir.
- Vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir. Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak, başta akciğer, meme, cilt, kolon ve prostat kanseri olmak üzere kansere karşı vücudu korur.
- Kandaki kolesterol oranını ve tansiyonu düşürür.
- Damar sertliğini önler ve damarları açar. Bu özellikleriyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
- Kandaki şeker seviyesini de dengeleyerek şeker hastalarına iyi gelir.
- Cilt sağlığı için de faydalıdır.
- artrit ve eklem ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.
Nar tanelerini saran zarın hazmı kolaylaştırma ve idrar söktürme etkisi bulunur. Kabuklarından demlenen çay ise ishal giderici ve bağırsak kurtlarını temizleyici özelliğine sahiptir.
AA
[video=hurriyetaile_video/enpratiknarayiklamayontemi.flv]