Fasulye haberleri sayfasında Fasulye hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7798 Fasulye haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Herkesin damak zevkine uygun birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Maş fasulyesi az bilinmesine rağmen oldukça lezzetli bakliyatlar arasında yer almaktadır. Maş fasulyesi nasıl haşlanır? Maş fasulyesi ıslatmadan pişer mi, kaç dakikada haşlanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#FasulyeEn yararlı ve en lezzetli sebze yemeklerinin başında taze fasulye gelmektedir. Taze fasulyeyi yapmak son derece kolaydır. Ayrıca bu yemek sağlık içinde oldukça faydalıdır. Bu yüzden ayda en az birkaç kez taze fasulye yemeniz uygun olacaktır. Taze fasulye nasıl pişirilir? Yeşil taze fasulye nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#YemekTaze sarımsağı ince ince doğrayarak, şeftaliyi dilimleyerek, bamyayı yarı pişirerek, taze börülceyi şoklayarak... Mevsimin tazecik sebze ve meyvelerini dondurmak öyle iyi oluyor ki... Bu sayede kışın zahmetsizce yemek yapabiliyor, en sevdiğimiz tatları mevsime bağlı olmadan elimizin altında tutabiliyoruz.
#BezelyeYaz aylarının en sevilen sebzelerinden taze fasulyeyi pek çok farklı yöntemle pişirebiliyoruz. Kavurması, diblesi, etlisi, zeytinyağlısı... Sizin için püf noktalarıyla birlikte tarifler hazırladım. Yanında ister cacıkla ister karpuzla... Hafif ve lezzetli bir öğün için yeter de artar bile...
#FasulyeFasulyeden sadece geleneksel yemeğini pişirerek mi faydalanıyorsunuz? Oysa bu doyurucu bakliyatı çikolatalı bir keke çevirebilir, nori yaprağıyla karıştırıp sürmelik bir sos hazırlayabilirsiniz. İçine dilediğiniz baharat çeşitlerini ekleyerek kendinize bitkisel bir et yapmanız da mümkün!
#FasulyeEn sağlıklı besin kaynakları içerisinde şüphesiz taze fasulye gelir. Özellikle vitamin ve mineral deposu olması ile beraber, bünyeyi güçlendiren kaynaklar içerisinde yer alır. Her mevsimde tüketilmesi için ise genel olarak farklı saklama yöntemleri kullanılır. Peki taze fasulye dondurucuda nasıl saklanır? Buzlukta ne kadar süre saklanır detayları ile derledik.
#FasulyeBarbunya en faydalı olan ve besin değeri çok yüksek olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Barbunyaları buzluğa konulduğu zaman taze olacak şekilde kullanmak mümkün olmaktadır. Kış aylarında hormonsuz olacak şekilde barbunya tüketimi için buzlukta bulundurmak gerekmektedir. Barbunya buzluğa nasıl konulur ve barbunya nasıl ayıklanır gibi konuları merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.
#BarbunyaSesli harf üzerinden yazım hatası yapılan kelimeler içerisinde fasulye sözcüğü geliyor. Özellikle bu kelimenin doğru yazılışı merak edilen konular içerisinde yer almaktadır. Peki, fasulye nasıl yazılır? TDK'ya göre Fasulye kelimesinin doğru yazımı üzerine detayları derledik.
#Nasıl YazılırDuydunuz türküyü, süreniz başladı. Birkaç haftaya zamanı biter... Siz bakmayın ‘Fasulyenin biraz incesi işte’ yorumlarına; tadı başka, pişirme yöntemleri bambaşkadır. Börülce ki Bodrum’daki Myndos kazılarında toprak kaplarda tohumları bulunmuş. Özbeöz Anadolulu bu sebzenin iadei itibar zamanı geldi de geçiyor bile. Salatasıyla yetinmeyin, sizi saraydan çıkma bir yumurtalı börülce tarifiyle ikna edebilirim...
#GazetehaberleriDiyet programlarında önemli bir yere sahip olan dirençli nişasta ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, “Açlık hissini baskılar ve iştah üzerinde etkili olarak vücut ağırlığı denetimi sağlamasıyla obezite tedavisinde kullanılır” dedi.
#Dirençli NişastaGeçen yıl kasım ayında konkordato ilan eden Gilan Mücevher zor günleri geride bıraktı. Şirketin kurucularından Ferhan Geylan toplumsal kalkınma projelerine odaklandı. “Gerçek lüksü buldum!” diye konuşan Geylan, kendini sosyal fayda yaratan işlere adadı. Ogliv Vakfı’nı kurdu. Bilecik’te çiftçilerle ‘boncuk fasulyesi’ üretti, Çengelköy’de de kadınlarla, gençlerle mahallelerde kalkınma modelleri oluşturdu.
#GazetehaberleriGenelde sağlıklı beslenmeye çalışsak da herkes ara sıra kaçamak yapar. Mesela koca bir fincan bol sütlü kahve ve yanında kremalı pasta... Ama hamileyseniz bu kaçamaklar konusunda çok daha dikkatli olmalı, gelişen bebeğinizi düşünerek beslenmelisiniz. Mesela gebelikte daha çok protein ve kalsiyum ihtiyacı ortaya çıkar. Çünkü büyüyen bebeğinizin kemikleri ve dokuları için bunlar şarttır.
#FasulyeYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkCHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Ticaret Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Ömer Bolat’a, “Sayın Bakan, son yıllarda iktidar sürekli fahiş fiyattan söz ediyor, siz de fahiş fiyattan söz ettiniz. Fahiş fiyat nedir?” dedi.
#CHPEl Salvador'un "Dünya üzerindeki cehennem" olarak bilinen hapishanesi, mahkumların işkenceye maruz kaldığına ilişkin iddialar yeniden dünyanın gündemine geldi. Mega hapishanenin kapıları, CNN için açılırken dünyaca ünlü ve kötü şöhretli MS-13 çetesi üyesi hapishanedeki hayatı anlattı.
#El SalvadorHayatının büyük bir bölümü asker olarak geçti. Askeri okullarda okudu, cephelerde savaştı. Çok okudu, çok araştırdı, hep çok şık giyindi. Ama sofraya oturduğunda mütevazı biriydi. Sebze yemeklerini, ona çocukluğunu hatırlatan böreği çok sevdi. Misafirlerini ağırladığı sofralar çok meşhur ama bu masalarda menüden çok fikirler güçlüydü.
#Mustafa Kemal AtatürkHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Ege mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Büyük olasılıkla sizin de dikkatinizi çekiyordur... Son dönemde birçok kişi büyük kentlerden olabildiğince kaçmaya çalışıyor... Kimi tası tarağı toplayıp doğanın kollarında yeni bir yaşam kuruyor, kimi de geçici sürelerle toprakla bütünleşerek günlük hayatın derdinden tasasından uzaklaşıyor.
#Jennifer GarnerGüz hasadının lezzeti başkadır. Turşu gibi uzun süre saklanan yiyeceklerin bu mevsimde yapılmasının sebebi de budur. Biberin, domatesin, kıtır kıtır salatalıkların son demlerinde en lezzetli turşuları kolaylıkla yapabilin diye üç farklı turşu tarifi hazırladım size bu hafta. Kış yemeklerinin yanında sofraya getirdiğiniz bu tabaklar herkesin ağzını sulandırıp iştahını açacak...
#Turşuİtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo ZannaGelinim Mutfakta puan durumu haftanın ilk gününde belli oldu. Gelinim Mutfakta'da bugün fasulye diblesi yapıldı. Yeni yarışmacılar kayınvalide İlknur Hanım ve Birben hünerlerini sergileyerek yüksek puan almaya çalıştı. Tadım, puan ve yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta 30 Eylül 2024 puan durumu
#Gelinim MutfaktaSonbaharla beraber turşu hazırlıkları da devam ediyor. Başta kornişon, lahana, biber ve domates olmak üzere pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi çeşit çeşit sebzelerle de hazırlanabiliyor. Üstelik her birinin lezzeti de kendine özgü. Uzun süre ve uygun koşullarda saklanabilen turşunun üzerinde zaman zaman beyaz tabaka oluşabiliyor ve suyu bulanık hala gelebiliyor. Biz de turşu kurmanın püf noktalarını sizin için derledik. İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa'nın Karacabey ilçesinde inşa edilen Yeşildere Barajı’nın tamamlandığını ve su tutma işleminin gerçekleştirildiğini bildirdi. Bakan Yumaklı, 'Depolama kapasitesini 133 milyar metreküpten 183 milyar metreküpe çıkardık. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte depolama kapasitesi miktarını 9,9 milyar metreküp daha arttırmayı planlıyoruz.' dedi.
#Tarım Ve Orman Bakanı