Paylaş
ŞEFTALİLİ SEMİZOTU SALATASI
(3-4 kişilik)
NE LAZIM?
* 1-2 demet semizotu
* 2 şeftali (nektarin de olur)
* 2-3 adet kayısı (tercihe bağlı)
* Beyazpeynir (tercihe bağlı)
Sosu için;
* 1 yemek kaşığı bal
* 1 yemek kaşığı tatlı hardal
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* Karabiber
Süslemesi için;
* Antep fıstığı
NASIL YAPARIM?
* Semizotlarını güzelce yıkayıp ayıklayın. Geniş bir kâseye koyun.
* Küp doğranmış şeftalileri ekleyin. Varsa 1-2 tane taze kayısıyı doğrayıp onları da katın.
* Sosu için gereken tüm malzemeyi bir kâsede çırpın ve salatayla güzelce harmanlayın.
* 5 dakika salatanın sosunu çekmesini bekleyip fıstıkla süsleyerek servise sunun.
TAZE FASULYE ÇORBASI
(4 kişilik)
NE LAZIM?
* 500 gr taze fasulye
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
* 7-8 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* Karabiber, pul biber, zerdeçal
Meyanesi için;
* 2 su bardağı yoğurt
* 2 tepeleme yemek kaşığı
tam buğday unu
* 1 yumurtanın sarısı
NASIL YAPARIM?
* Fasulyelerin uçlarını kesip minik minik doğrayın.
* Tencereye zeytinyağı, tereyağı ve salçayı koyup 2 dakika kavurun.
* Fasulyeleri katın, suyu da ekleyip ara sıra karıştırarak kaynatın.
* Meyane için tüm malzemeleri bir kâsede tel çırpıcıyla iyice çırpın.
* Tenceredeki sudan 1 kepçe alın, meyaneye katıp karıştırın. Ilınmış meyaneyi azar azar, karıştırarak tencereye aktarın.
* Tuz ve baharat çeşitlerini ekleyip 15 dakika daha kaynatın. Çorba hazır.
Paylaş