Sağlıklı ve çok nefis...

En çok zeytinyağlısını pişirdiğimiz taze fasulyenin çorbasını da deneyin, tadına inanamayacaksınız. Bugünlerde çok sık yaptığım bir diğer lezzetse şeftalili semizotu salatası. Kâse kâse yiyebilirim.

Haberin Devamı

Sağlıklı ve çok nefis...

ŞEFTALİLİ SEMİZOTU SALATASI

(3-4 kişilik)

NE LAZIM?

* 1-2 demet semizotu

* 2 şeftali (nektarin de olur)

* 2-3 adet kayısı (tercihe bağlı)

* Beyazpeynir (tercihe bağlı)

Sosu için;

* 1 yemek kaşığı bal

* 1 yemek kaşığı tatlı hardal

* 1/2 çay bardağı zeytinyağı

* 1 limonun suyu

* 1 çay kaşığı tuz

* Karabiber

Süslemesi için;

* Antep fıstığı

NASIL YAPARIM?

* Semizotlarını güzelce yıkayıp ayıklayın. Geniş bir kâseye koyun.

* Küp doğranmış şeftalileri ekleyin. Varsa 1-2 tane taze kayısıyı doğrayıp onları da katın. 

* Sosu için gereken tüm malzemeyi bir kâsede çırpın ve salatayla güzelce harmanlayın.

* 5 dakika salatanın sosunu çekmesini bekleyip fıstıkla süsleyerek servise sunun.

Haberin Devamı

Sağlıklı ve çok nefis...

TAZE FASULYE ÇORBASI

(4  kişilik)

NE LAZIM?

* 500 gr taze fasulye

* 1 yemek kaşığı tereyağı

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası

* 7-8 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz

* Karabiber, pul biber, zerdeçal

Meyanesi için;

* 2 su bardağı yoğurt

* 2 tepeleme yemek kaşığı
tam buğday unu

* 1 yumurtanın sarısı

NASIL YAPARIM?

* Fasulyelerin uçlarını kesip minik minik doğrayın.

* Tencereye zeytinyağı, tereyağı ve salçayı koyup 2 dakika kavurun.

* Fasulyeleri katın, suyu da ekleyip ara sıra karıştırarak kaynatın.

* Meyane için tüm malzemeleri bir kâsede tel çırpıcıyla iyice çırpın.

* Tenceredeki sudan 1 kepçe alın, meyaneye katıp karıştırın. Ilınmış meyaneyi azar azar, karıştırarak tencereye aktarın.

* Tuz ve baharat çeşitlerini ekleyip 15 dakika daha kaynatın. Çorba hazır.

Yazarın Tüm Yazıları