Farenjit, özellikle kış aylarında fazla karşılaşılan bir rahatsızlık. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bu durum boğazda ağrı ile kendini belli ediyor. Peki farenjit belirtileri nelerdir? Farenjit bulaşıcı mıdır? Farenjit nedenleri ve dikkat edilmesi gerekenler
#Farenjit BelirtileriFarenjit kış aylarında sık karşılaşılan hastalıklardan biri. Çeşitli nedenlerle oluşan farenjit, boğazda ağrı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki farenjit nedir, belirtileri nelerdir? Farenjit bulaşıcı mıdır? Tedavi yöntemleri nelerdir? Konuyla ilgili detayları uzmanlardan öğrenelim.
#FarenjitHalk arasında öğretmen hastalığı olarak da bilinen farenjit boğazda kaşınmaya ve yutkunma zorluğuna neden olabilir. Günümüzde yaygın olan kronik farenjit bakteriyel veya viral enfeksiyonlardan kaynaklanabilir. Bu durumda da akıllara farenjit bulaşıcı mı sorusu geliyor. Peki, farenjit nedir, neden olur? İşte farenjit belirtileri ve tedavisi...
#FarenjitFarenjit (boğaz iltihabı);burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve geçmeyen kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır. Ani gelişen, şiddetli iltihaplanmalar akut farenjittir. Daha hafif seyreden fakat buna karşılık da daha uzun süren farenjit türü ise kronik(müzmin) farenjittir. Akut farenjitin belirtileri sadece boğazla ilgili değildir. Peki Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde faranjite iyi gelen bitkisel çözümler...
#FaranjitÖksürük, üst solunum yolu rahatsızlığı veya farklı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkabilir. Grip ve nezle gibi rahatsızlıklar öksürüğe neden olabileceği gibi farklı nedenlerden dolayı kuru veya balgamlı öksürük de oluşabilir. Öksürüğe iyi gelen bitkisel yiyecek, içecek ve çaylar yardımıyla doğal yollarla çözüm bulunabilir. Peki öksürük neden olur? Kuru öksürük nasıl geçer? Evde öksürüğe ne iyi gelir ? İşte evde kuru öksürüğü hemen kesen bitkisel çözümler
#Öksürüğü Ne GeçirirMide içeriğinin mideden yemek borusuna doğru geri kaçışı gastroözofageal reflü olarak tanımlanır ve halk arasında kısaca reflü hastalığı olarak bilinmektedir. Reflü nadiren ve kısa süreli oluyorsa bu durum fizyolojik olarak normal kabul edilir ve kişide bir şikayet yada rahatsızlığa yol açmaz . Ancak reflü hastalığı durumunda kişide sıklıkla yemeklerden sonra olan ciddi bir çok yakınma olabilmektedir.
#GastroözofagealAĞIZ kokusunun kişinin çevresi ya da en azından kendisi tarafından fark edilebilen, nefes alışverişi ve konuşma esnasında ortaya çıkan nahoş kokular olduğunu belirten diş hekimi Rıfat Emnalar, bu durumun çoğunlukla kişiye sosyo-psikolojik problemler olarak yansıdığını söyledi.
#İzmirYetişkin insanlar gibi tüm çocukların da yediği yiyeceklerden soluduğu havaya kadar gün içerisinde milyonlarca bakteri, virüs ve parazite maruz kaldığını belirten Dr. Serdar Nepesov, "Çocuğunuz sürekli grip oluyorsa, nedeni bağışıklık sistemi bozukluğu olabilir" dedi.
#ÇocukÇocuklarda yaygın olan kulak, burun ve boğaz hastalıklarının zamanında tedavi edilmemesi kalıcı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. KBB Uzmanı Doç. Dr. Esin Yalçınkaya, yazın özellikle dış kulak ve orta kulak iltihabı, burun kanamaları ve boğaz enfeksiyonlarına karşı uyarıyor
#ÇocukÇocuklarda kusmanın kendi başına bir hastalık olmadığını ve bu problemin nedeninin mutlaka araştırılması gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Ela Tahmaz, bulantı ve kusma tedavisi hakkında bilgi verdi. Tahmaz, kusma sonrası çocuğa verilebilecek en faydalı sıvının su olduğunun da önemle altını çizdi.
#KusmaBebeklerde öksürük, ateşten sonra en sık görülen hastalık belirtilerinden biridir. Altta yatan hastalığın saptanması için de her koşulda doktora başvurmak çok önemlidir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayla Haytan Önal; bebeklerde öksürük nedenlerini, öksürüğe ateş ve hırıltı eşlik ettiğinde hangi hastalığın habercisi olabileceğini anlattı.
#Bebeklerde HırıltıKulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak, yaşam kalitesini düşüren ve hangi nedene bağlı oluşursa oluşsun, öksürüğün kaynaklandığı hastalığın tespit edilerek tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.
#ÖksürükHıçkırık, yeme ya da içme esnasında karşılaşılabilecek durumlar arasında yer almaktadır. Normal şartlar altında kısa süreli gerçekleşen bu refleks, bazı zamanlarda ise 1 aya kadar devam edebilmektedir. Hıçkırığın neden olduğu ve nasıl gerçekleştiği bilimsel tabanda incelenmiştir. Peki, hıçkırık neden oluyor? İşte çok uzun sürmesi halinde bilinmesi gereken detaylar
#HıçkırıkToplumumuzda çok yaygın görülen ama en çok ihmal edilen sorunlardan biri, burun tıkanıklığı. Özellikle grip, nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları geçici burun tıkanıklığına neden olabilirken, pek çok kişide ise burun tıkanıklığı kalıcı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.
#Burun Tıkanıklığı NedenleriSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.