19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu sahnelere taşınıyor. Edis, Gaye Su Akyol ve Güneş, Maltepe Etkinlik Alanı’nda; Candan Erçetin, Miniatürk Açık Otopark’ta olacak. Ayrıca CRR Konser Salonu’nda 19 Mayıs’a özel ‘Bir Ulus Uyanıyor’ konseri gerçekleşecek.
#AjandaDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasÇeşit çeşit mor erik tezgâhlarda... Çok iyi bir lif kaynağı olan bu leziz meyvelerle etli fajita yanına salsa sosu da hazırlıyorum, chia tohumu ve ballı marmeladını da pişiriyorum. Kinoa ve erikli salataysa öğün yerine geçebilir, diyet yapanlar menülerine dahil etmeli.
#Berrin Yiğitİstanbul Festivali başladı. Festival Park Yenikapı’da 17 gün boyunca adeta yıldız yağmuru yaşanacak. Bu hafta dünyaca ünlü indie rock grubu Interpol, Uniq Açıkhava’da; Avustralyalı elektronik müzik üçlüsü Rüfüs Du Sol, Life Park’ta sahneye çıkacak. Konser, sergi ve atölye önerilerimize göz atmayı unutmayın.
#Uygar TaylanBu hafta İtalyan piyanist ve besteci Ludovico Einaudi, Zorlu PSM’de konser verecek. Fransız şarkıcı ZAZ, Volkswagen Arena’da, Ajda Pekkan ve Nil Karaibrahimgil, Kuruçeşme Açıkhava’da olacak. Sahneler ünlü isimlerle dolacak ve canlı müzik mekânları da yazla birlikte daha da hareketlenecek.
#AjandaFarklı ülkelere ait ama kendi yerel malzemelerimizi kullanarak kolayca hazırlayabileceğimiz, üstelik damak zevkimizle örtüşen harika yemekler var. Kısık ateşte yavaş yavaş pişerek lezzetlenen bu tariflerden bazılarının bitkisel versiyonlarını sizlerle de paylaşmak istiyorum.
#PaellaŞef Duran Özdemir’le Slow Food Aşçılar Birliği’nin düzenlediği bir davette, Kapadokya’da tanıştık. Coğrafyasını tanıyan, o toprakta yetişenleri çok iyi kullanmakla kalmayıp bunu anlatmayı da görev edinen bir şef o.... İstanbul’da bir araya geldik, birlikte mutfağa girip geleneksel tekniklerle vegan lezzetleri buluşturduk. Tariflerimizi kendi mutfağınızda denemenizi çok isterim...
#VeganBen çocukken dedemin fırınlayıp soyduğu kırmızı kapya biberler, sarımsak ve sirkeyle kavanozlanırdı. Sonra da üzerine zeytinyağı gezdirilip mezesi yapılırdı. Köz kırmızı biberin tatlılığı, levrek ve akya gibi balıklarla çok iyi uyum gösteriyor; püresi buğulamalara çok yakışıyor. Çiğden kullanmak isterseniz doğranmış kırmızı biber, şeftali, kırmızı soğan ve maydanozu harmanlayıp karidesle servis edebilirsiniz.
#Kapya BiberTütsülenmiş dana sosisli hot dog... Tikka masala soslu tavuk... Fajita... Süt reçelli churros... Galataport’ta açılan Vandal’ın menüsüne uluslararası mutfaktan örnekler ve modernize edilmiş sokak yemekleri hâkim. Ayrıca Türk usulü serpme kahvaltı da var. Reçelleri ev yapımı, bal Erzincan’dan...
#GalataportMeksika mutfağı denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de fajita oluyor. Genellikle etle yapılan fajita tavukla yapıldığında da hem çok hafif hem de çok lezzetli oluyor. Yanında sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır. Peki, fajita nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım tavuk fajita tarifi
#FajitaUluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (UUİ) kapsülde bilimsel çalışmalar yapan astronotların başına gelenler dünya basınında manşet oldu. UUİ'de görev alan ve bugün SpaceX'in Crew Dragon Endeavour uzay aracıyla dünyaya dönmesi planlanan astronotlardan tuvaleti kullanmamaları istendi. Astronotlara bunun yerine yapmaları için yollanan talimat ise tartışma yarattı.
#Space XBu hafta sizler için 3 fabrikayı ziyaret ettim. Son dönemde tatlarını beğendiğim, her zaman ilk tercihim olan ürünlerin nerede ve hangi şartlarda yapıldığına şahit olmak beni mutlu etti. Bunlardan birincisi, her geçen gün büyüyen, pandemiye rağmen 15 günde bir şube açma başarısı gösteren Chef Börek. Bir diğeri soslarıyla dünya markalarına kafa tutan, bildiğimiz, ithal sosları market raflarından indirmeyi başaran Let’s Sos. Bir diğeri ise bir çoğumuzun sofrasında yerini alan, Türkiye pazarında kısa sürede 2’ncilik koltuğuna oturmayı başaran Unabella. Gelin size bu üç markayı anlatayım.
#BörekRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi üçüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 5 Mayıs Çarşamba, Ramazan'ın 23. günü için iftar menüsü...
#RamazanTortilla tarifi, Meksika mutfağının sevilen lezzeti Taco'nun ana malzemelerinden. Lavaş ekmeğine benzeyen bir ekmek türü olan tortilla quesadilla ve fajita gibi yemeklerde de kullanılıyor. Sizler de bu lezzeti denemek istiyorsanız tortilla tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, tortilla nasıl yapılır? İşte, tortilla tarifi ve malzeme listesi.
#Tortilla NedirAkşam yemekleri birçoğumuz için günün en keyifli öğünleri. Özellikle çalışanlar için hafta içi akşamları hem pratik hem de lezzetli yemek tarifleri çok elzem. Siz de “Akşama ne pişirsem?” diye düşünmeye başladıysanız çorbadan tatlıya nefis yemek tariflerinden oluşan Lezizz günün menüsünü mutlaka gözden geçirin. Üstelik bugünün tarifleri adını bile duyunca içinizi kıpır kıpır eden Meksika mutfağından geliyor. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…
#Bugün Ne PişirsemGündüz kuşağı yemek yarışması Zuhal Topal'la Sofrada programında, cuma akşamı haftanın finali gerçekleşti. Gelin ve kayınvalidelerin yemek konusunda yarıştığı programda haftanın finalinde yarışmacılar Pınar Hanım'ın evine konuk oldu. Yapılan puanlama sonrası bu hafta en fazla oyu alarak para ödülünü kazanan yarışmacı belli oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte, 22 Kasım Zuhal Topal'la Sofrada kazananı ve haftanın puan durumu.
#Zuhal Topalla Sofrada BirincisiSoğan mutfağımızda olmazsa olmaz malzemelerden. Özellikle tencere yemekleri söz konusu olduğunda soğansız yemek pişirmek söz konusu bile değil. Ancak tariflerde genellikle soğanın hangi türünü kullanmamız gerektiğinden bahsedilmiyor. Halbuki tezgahlarda çeşit çeşit soğan var ve bu soğanların hem lezzetleri hem de sertlikleri birbirinden oldukça farklı. Sizin için hangi soğanın hangi tarife uygun olduğunu araştırdık. İddia ediyoruz, bu ipuçlarıyla yemekleriniz daha lezzetli olacak…
#SoğanMeksika kökenli bir yemek olan fajita son yıllarda ülkemizde de popüler bir hal aldı. Orijinalinde jülyen şeklinde kesilmiş bonfile etinin kullanıldığı fajita, tavuk etiyle de hazırlanabiliyor. Peki, evde fajita nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve adım adım tarifi
#Fajita NedirOnur Büyüktopçu'nun sunuculuğunu üstlendiği Yemekteyiz yarışmasında 25 Şubat-1 Mart haftasının finali yapıldı. Beş gün boyunca yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarışan yarışmacılar arasında hangi ismin kaç puan aldığı ve haftayı birinci olarak bitiren yarışmacının kim olduğu belli oldu. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu?
#Yemekteyiz'de Bu Hafta Kim Birinci