MasterChef ana kadroya kim girdi, sorusu dün gece ekrana gelen son bölümün ardından yanıtını buldu. Üçüncü haftanın ardından eleme turlarına devam eden MasterChef Türkiye'nin 30 Temmuz tarihli son bölümünde, dördüncü grupta yer alan 11 yarışmacı adayı ana kadroya girebilmek için ikili etapta mücadele verdi. Somer Şef eleme turundan önce yaptığı açıklamada, Ruşen'in gelmediğini bu nedenle 11 kişinin yarışacağını duyurdu. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in ilk turda istediği 'altı ezmeli kebap' yemeğini en iyi yapan yarışmacılar yaratıcılık etabına yükseldi. Gecenin yaratıcılık etabında ise ana malzeme 'çilek' oldu. İki etabı da başarı ile geçerek şeflerden tam not alan bir isim MasterChef 16. yarışmacı olarak ana kadroya girdi. Peki, dün akşam MasterChef'te ana kadroya kim girdi, 16. yarışmacı kim oldu? İşte, 30 Temmuz Salı MasterChef'te 16. önlüğü kazanan isim ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef 16. YarışmacıMasterChef altı ezmeli kebap tarifi ve yapımı, izleyenler tarafından merak ediliyor. Altı ezmeli kebap Gaziantep mutfağına ait. Yapımı da oldukça pratik. Sofranızı şölene dönüştürecek bu tarife bir şans verebilirsiniz. Peki altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, altı ezmeli kebap yapımı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Altı Ezmeli KebapiGelinim Mutfakta'da bugün ezmeli kebap tarifini en güzel yapan gelin çeyrek altının da sahibi oldu. Kayınvalidelerden en yğksek puanı alan yarışmacı Gelinim Mutfakta günün birincisi olarak çeyreği de takmaya hak kazandı. Peki, Gelinim Mutfakta çeyreği kim aldı, günün birincisi kim oldu? İşte, Gelinim Mutfakra puan durumu 6 Aralık Salı...
#Gelinim MutfaktaAltı ezmeli kebap yöresel mutfağımızın sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Damak çatlatan köftesi ve altındaki acılı ezme ile sevdiklerinize bir akşam yemeği lezzet şöleni sunabilirsiniz. PEki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, altı ezmeli kebap tarifi ve malzemeleri...
#Altı Ezmeli KebapMasterChef'te kazanan isim, dün gece belli oldu. 2022 sezonuna hızlı başlayan MasterChef Türkiye'nin 5 Ağustos tarihli 31. bölümünde final turu heyecanı devam etti. On iki yarışmacı adayının ikili etapta mücadele verdiği eleme turunda, Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha başarılı yapan bir yarışmacı MasterChef'in ana kadrosuna girdi. Heyecan dolu gecenin yemekleri ise altı ezmeli kebap ve dondurma ile yaratıcı tabak oldu. Peki, MasterChef'te ana kadroya kim girdi ve kazandı? İşte, dün gece birinci olan isim.
#MasterchefAltı ezmeli kabap veya ezmeli kebap, Gaziantep mutfağının nefis tariflerinden biri. Bu lezizz kebabın yapımı da köfte hazırlamak kadar pratik. Akşam sofranıza lezzet katacak altı ezmeli kebabının tadını yiyenler unutamayacak. Peki altı ezmeli kebap nasıl yapılır? İşte evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Altı Ezmeli Kebap Nasıl YapılırBüşra Uygur kimdir, kaç yaşında soruları ile ilgili araştırmalar hızlandı. MasterChef yarışmacıları arasında yer alan Büşra Uygur’un hayatı merak ediliyor. Yaşadığı talihsizlikler ile gündemde olan Uygur yarışmaya İstanbul’dan katılıyor.
#Büşra UygurBüşra Uygur, Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyeliklerini üstlendiği MasterChef 2020 sezonunda yarışan isimlerden biri oldu. Finale kalmayı başaran Büşra Uygur’un ana kadroda yarışıp yarışmayacağı ilerleyen günlerde netleşecek. Peki, MasterChef Büşra kimdir, kaç yaşında? Büşra Uygur hakkında bilgiler…
#Masterchef Büşra KimdirAğız tadıyla bir kış geçirmeniz dileğiyle, Türkiye’nin 25 popüler şefi bu kış denemeniz gereken tabakları, taze keşiflerini, her daim favorilerini sıraladı. Ortaya, kesip saklanası okuyup denenilesi gurme bir kılavuz çıktı. Aç karnına bakmayın, sindire sindire okuyun, tadını çıkarmaya bakın
Türkiye bu yılki Dünya Kupası’nda temsil edilmiyor ama bu durum, futbol heyecanı yaşamaya engel değil. Dünyanın en ünlü futbolcuları 11 Temmuz’a kadar Güney Afrika’nın çeşitli şehirlerinde top koşturuyor. Futbolseverler de sona eren lig yüzünden hasret kaldığı futbol aşklarını Dünya Kupası’yla dindiriyor.
Et, bütün mutfaklarda en önemli malzemelerden biri. Sadece ızgara olarak yendiğinde bile tek başına lezzetli bir yemek. Türk mutfağında ise kebabın özel bir yeri var. Bu hafta ülkedeki en iyi 10 et lokantasını seçtik. Gördük ki, Beyti gibi, İmam Çağdaş gibi bazı klasikler hiç değişmiyor. Çok sevilen bir yemeği yıllardır aynı kalitede yapmaya devam eden lokantalar var.Ancak son yıllarda bunların arasına bazı yeni lokentaların katıldığını da gördük. Dükkan ve Günaydın lokantaları, kebapla restoranı birleştiren yeni tarz mekanlar.
Baharatlı ve acılı yemeklerin yer aldığı Adana mutfağı, büyük ölçüde Adana kebabı demek. Adana kebabının en büyük özelliği ise erkek koyun etinden yapılması, etinin sinirsiz hale getirilmesi ve zırhla elde kıyılması. Kebabın ardından çöp şiş, külbastı, içli köfte (analı kızlı olarak da anılıyor), çiğköfte geliyor. Şirden ve bumbar da yöreye özgü lezzetler arasında. Yemeklerde kekik, biber salçası, pul biber, kimyon ve karabiber bolca kullanılıyor. Yanında mutlaka şalgam içiliyor.
Yazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizGeçtiğimiz hafta sonu batıdan doğuya uzanan gastronomik bir tur yapma fırsatım oldu. Önce Ege’nin hatta Türkiye’nin yeme-içme kültüründe her geçen gün çıtasını yükselten kasabası Urla’daydım. Ardından da Güney Doğu Anadolu’nun mutfağıyla, yemekleriyle haklı bir üne sahip kenti Gaziantep’e gittim.
#Müge AkgünTürkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.
#Gaziantep