Taşlık Dans Bar

Güncelleme Tarihi:

Taşlık Dans Bar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da ender bulabileceğiniz bir mekana götüreceğim bugün sizi.

Taşlık Dans Bar, Swissotel'in ormanı içinde.

Adından da anlaşılacağı üzere burası dansın ön plana çıkarılmak istendiği bir mekan.

Ancak dans etmesi istenilen müşteri grubu profili ilginç.

Öyle aşırı gürültülü, insanı yoran, çılgınlar gibi tepinildiği bir mekan arayanlar buraya gitmesin.

Taşlık müşteri hedef kitle olarak 30 yaş grubu üstü insanları seçmiş kendisine.

Bütün mekan sakin, güzel müzikli ve şık danslı bir gece geçirmek isteyen çiftlerin tatmin edilmesine yönelik olarak örgütlenmiş.

Tango yapabilirsiniz burada.

Vals yapabilirsiniz.

Aniden başlayan Saturday Night Fever müziği ile John Travolta havaları atabilirsiniz.

Danstan hoşlanmıyorsanız, ağaçların altında içkinizi yudumlayarak rahat sohbet edebilirsiniz çünkü müzik düzeni sohbeti katiyen engellemeyecek şekilde yapılmış.

Taşlık'ın barında bir de büyük ekran televizyon olduğu için bence maç gecelerinde açık havada içki yudumlayarak maçı izlemek için ideal bir yer burası.

İstanbul'da hava aşırı sıcak olduğu zaman bile Taşlık insana nefes alma imkanı tanıyor.

İri ağaçların altında hep hafif bir serinlik hissediyorsunuz.

Taşlık'da ayrıca hafif grill etlerden, salatalardan oluşan minik bir bar mönüsü de var.

Geçtiğimiz pazartesi akşamı Yemek Dostları Derneği'nin mevsimin son yemeği Taşlık'da düzenlendi.

Metin Mörfi Menahem o gece için ortama çok uyan, bence çok şık bir sunuş yaptı.

Bahçeye barbeküler konuldu, sosisler, etler pişirildi, güzel salatalar ve bira eşliğinde harika bir ziyafet çekildi.

Yemek sonrasında ise hafta içinde Taşlık'da salı günleri gösteri yapan Tango ekibinin gösterisi de harikaydı.

Rahat, keyifli, huzurlu ve nostaljik bir gece için kesinlikle tavsiye ediyorum.

Taşlık Dans Bar,

Swissotel bahçesi

*

Gaziantep bence yemek açısından Türkiye'nin Fransa'sı.

Bu yöremizin yemeklerini dünyaya yeterince tanıttığımızda Türkiye dünya mutfağında birinci sıraya hemen oturacak.

İstanbul'da Gaziantep yemeklerini tadacağınız en mükemmel lokanta Nezih Kebap Yuvalama'dır.

Lokantanın adındaki ‘yuvalama’ Gaziantep'in hazırlanması son derece güç olan ama bir o derece de lezzetli olan yemeğidir.

Alanazik, Abuhannuş, Şiveydiz, Borani, Sarma Beyti, Altı ezmeli kebap, Simit kebap.

Daha saymamayım çünkü şimdiden ağzınızın suyunun akmaya başladığını hissediyorum.

Tatlı olarak da künefe, katmer, fıstıklı dolama, fıstıklı tel kadayıf, havuç dilim baklava.

Muhakkak ama muhakkak hemen koşun Nezih Kebap Yuvalama’ya.

İsteyenler rakı da içebilirler.

Adres: Şemsettin Günaltay Caddesi, Çelebi Sokak Erenköy (Kazasker Shell İstasyonu yanı)

Tel: (216) 360 5542- 302 0715- 356 3519

Yaza uygun yemekler

Yaza merhaba diyeli epey zaman oldu. Bu mevsim keyif çatılan, dinlenilen ve insana kendini iyi hissettiren mevsimlerden. Bu mevsimde yazlığınızda veya evinizde, mutfakta fazla kalmak insanı yorar ve terletir. İşte bu yüzden mutfaklardan bir an evvel çıkmak gerekir. Tabii yemekleri çok fazla yorulmadan, terlemeden hazırlamış olarak. Lezzet dergisinin bu ayki pratik yemekler bölümünde tüm bu sorunlar bitecek, yaz sofralarını neredeyse keyifle, çabucak hazırlayacaksınız. Eminiz kolay gelecek...

Sebzeli

Bahar Omleti

(6 kişilik)

Malzeme:

1 kg patates, 3 yumurta

3-4 ince yeşil biber

10-12 yeşil zeytin, 1 domates

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 demet maydanoz

biber, tuz

Hazırlanışı:

Patatesleri ufak küp şeklinde kesip tereyağında kızartın. Kenarda bekletin. Domatesleri, biberleri, çekirdeği çıkmış zeytinleri ufak doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Bir kapta yumurtaları çırpın. Genişçe bir tavaya önce patatesleri yayın, üzerine ince doğradığınız bütün malzemeyi ilave edin. Çırptığınız yumurtaları da ekleyip omletin alt kısmı katılaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Alt kısım, kıvamında kızarınca düz bir tepsi yardımıyla omleti ters çevirin. Üzerine kaşar rendesi yayın. Diğer tarafını da 4-5 dakika kızartıp sıcak servis yapın.

FIRINDA PEYNİRLİ KABAK

(4 kişilik)

Malzeme:

4 kabak

150 gr beyaz peynir

1 yumurta

1 kahve fincanı rende kaşarpeyniri

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 demet dereotu kırmızıbiber, tuz

Hazırlanışı:

Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde dirice haşlayın. Süzün ve bekletin. Diğer tarafta beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı püre şeklinde ezin. Kabakları uzunlamasına bölüp bir fırın kabına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyla boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız beyaz peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızı biberle süsleyin. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!