Havaların soğumasıyla birllikte hastalıklar ne yazık ki arttı ve probiyotiklerin kullanımı da önem kazandı. En doğal probiyotiklerden biri olaran ev yapımı yoğurt tercih edilenler arasında yer alıyor. Ev yapımı yoğurt hem güvenilirliği hem de daha sağlıklı olması bakımından özellikle kış aylarında ihtiyacımız olan vitaminleri almamızda önem taşıyor. Yoğurdu hazır almak yerine evde de kolayca yapabilirsiniz. Ev yoğurdu yaparkan birkaç noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, taş gibi yoğurt nasıl yapılır? Evde yoğurt nasıl mayalanır? İşte, evde yoğurt yapımı ile bilinmeyen püf noktaları...
#Ev Yapımı YoğurtYoğurt sofralarımızın temel taşlarından. Hem tek başına, hem başka yemeklerin yanında, hem de çorba terbiyesi gibi amaçlarla bol bol yoğurt tüketiyoruz. Peki yoğurdunuzu evde yapmayı hiç denediniz mi? Ya da evde yoğurt yaptınız ama kıvamı dilediğiniz gibi olmadı mı? Bu gibi durumlarda başvurabileceğiniz bir kaynak var aşağıda. Enfes bir ev yapımı yoğurt için bilmeniz gereken her şey…
#Evde Yoğurt Nasıl YapılırYoğurt sağlıklı beslenmek isteyenlerin sofralarından eksik etmemeleri gereken bir besin. Ancak marketlerden alınan yoğurtların içindeki katkı maddeleri birçok kişinin aklını karıştırıyor. Yoğurdunu evde yapıp gönül rahatlığıyla yemek isteyenlerin bilmesi gerekenleri derledik.
#Evde Yoğurt YapımıTarhana mutfağımızın ev sevilenlerinden... Bağışıklık sistemi için de çok faydalı olduğu için vazgeçilmez kışlıklardan biri. Evde katkısız olarak hazırlandığında ise daha sağlık hale geliyor. Peki Tarhana hamuru nasıl hazırlanır, kurutulur? Tüm yapım aşamalarını tarhana tarifi ile derledi. Şimdiden afiyet olsun...
#Tarhana YapımıEv yapımı kandil simidi, kandil günlerinin olmazsa olmazlarından biri. Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan mahlep kokulu simitler, her kandil gününde fırın ve pastane tezgahlarında yerini alacak. Kimileri ise kandil simidini evlerinde yapacak. Kandil simidi mahlepli, mahlepsiz yapmak da mümkün. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte hem mahlepli hem de mahlepsiz kandil simidi tarifi...
#Kandil Simidi Nasıl YapılırDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiŞebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri Yağlamasıİftar sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi fırın kuyruğunda beklemeden, evde hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Yumurtalı, yumurtasız, susamlı susamsız gibi seçenekleriyle pişirilen orijinal Ramazan pidesi, iftar sofralarınızı şenlendirecek. Yumuşak Ramazan pide hamuru olması püf noktaları arasında yer alıyor. Peki, evde Ramazan pidesi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, fırıncı Ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri...
#Fırıncı Ramazan Pidesi TarifiÖzellikle Kayseri yöresine ait bir hamur işi tarifi olan mantının, aslında Sinop mantısı, Tepsi mantısı, Boşnak mantısı, kolay mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere en çok aranan Kayseri mantısının evde kolay yapımı için püf noktalarından ve lezzetli mantı sosunun hazırlanışından bahsedeceğiz. Eğer siz de akşam yemeğinde sofralarınızı şenlendirmek istiyor ve mantı nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte sizlere evde kolay Kayseri mantısı tarifi ve yapımı için püf noktaları.
#MantıHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıPeynir özellikle kahvaltılarda olmazsa olmazların başında geliyor. Marketlerde çeşit çeşit peynir bulmak mümkün ancak peynirini evde yapmak isteyenler için de çeşit çeşit seçenekler mevcut. İşte katkısız doğal peynirler yemek isteyenler için çökelekten kaşara çeşit çeşit peynir tarifleri…
#Evde Peynir Nasıl YapılırGeleneksel sokak lezzetlerimizden MasterChef şambali tatlısı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Son yılların gözde şerbetli tatlılarından şambali tarifi özel günlerde, gün içerisinde günün her saatinde seve seve ikram edilebiliyor. Aynı zamanda alternatif olarak pekmezli şambali tatlısı da yapılabiliyor. Peki, Şambali tatlısı malzemeleri nelerdir, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Şambali tatlısı yapımı merak edenlere, işte orjinal şambali tatlısı tarifi ve yapılışı...
#Orjinal Şambali TatlısıKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, börek, açma, salata gibi pek çok tarife lezzet katıyor. Marketler çeşitleri bulunan peyniri evinizde de katkısız olarak yapabilirsiniz. Peki evde peynir nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız, yoğurt ve sirke ile ev yapımı peynir tarifi...
#Evde Peynir Nasıl YapılırBoza Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir. Özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bağışıklık dostu fermente içeceklere ilginin de artmasıyla daha da popüler bir hale gelen boza evde de yapılabilir. Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
#Boza Nasıl YapılırBeyti kebabı sevilen Türk mutfağı yemeklerimizden biridir. Beyti kebabı, kıyma veya kuzu etinden oluşan, şişte ızgara yapılan, lavaşa sarılı, üzerine domates sosu ve yoğurt ilave edilerek servis ediliyor.
#Beyti KebabıRamazan pidesi, iftar sofralarının olmazsa olmazı. Nefis kokusu ve sıcacık haliyle sofralar lezzet katan ramazan pidesini Airfryer ile pişirmek daha kolay. Üstelik birkaç dakikada da pişiyor. Peki Airfryer'da ramazan pidesi nasıl yapılır, kaç dakikada pişer?
#Airfyer Ramazan Pidesi TarifiDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#Tarhana Nasıl YapılırGelinim Mutfakta tavuklu şiş mantısı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem lezzetli hem de evde kolay yapımı ile bugün ne pişirsem diyenlere tavuklu şiş mantısı alternatif sunacak. Peki, tavuklu şiş mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, tavuklu şiş mantısı tarifi...
#Tavuklu Şiş MantısıMasterChef Ali Nazik tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinden olan Ali Nazik kebabı patlıcan ve et ile hazırlanıyor. Damak zevkine göre kıymalı Ali Nazik ve kuşbaşılı Ali Nazik şeklinde çeşitlendirilebiliyor. Közlenmiş patlıcanın sıcakken sarımsak, yoğurt, ve baharatla ezilmesiyle ılık bir püre hazırlanır. Küçük kuşbaşı doğranmış dana ya da kuzu eti veya kıyma yağda iyice kavrulur ve pürenin üzerine eklenir. Biberli yağ ile de servis edilebilmektedir. Peki, Masterchef Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? İşte, orjinal Ali Nazik kebabı tarifi ve malzemeleri
#Ali Nazik KebabıGelinim Mutfakta pirinçli Bartın mantısı tarifi izleyiciler tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bugün ne pişirsem diye düşünenlere harika bir akşam yemeği alternatifi olan pirinçli Bartın mantısı geleneksel tariflerimizden biridir. Peki, pirinçli Bartın mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, pirinçli Bartın mantısı tarifi ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Pirinçli Bartın MantısıTire, bir çok Anadolu kenti gibi, kendine özgü yemekleri olan bir yer. Bunlar içinde en ünlüsü de Tire köftesi. Mangal ateşinde yapılan Tire köftesi evde nasıl yapılır merak ediliyor. MasterChef Tire köftesi tarifi! Tavada Tire köfte nasıl yapılır? Evde Tire köfte yapımı ve malzemeleri
#Tire KöftesiHıngel ya da diğer bilinen adıyla hengel sevilen mantı türlerinden biridir. Özellikle son yıllarda ülkemizde sıklıkla yapılan hıngel hem göze hem damağa hitap ediyor. Peki, hıngel nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte, hıngel tarifi ve yapım aşamaları...
#HıngelDünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı son rapora göre ‘sessiz katil’ olarak adlandırılan yüksek tansiyon, tüm ülkelerde alarm verici boyuta ulaştı. Rapora göre her üç kişiden biri tansiyon hastası ve bunların yüzde 80’i etkili tedavi görmüyor. Peki yüksek tansiyon neden bu kadar arttı? Hastalığın ülkemizdeki seyri nasıl? Artık gençlerde de yüksek tansiyon görülüyor mu? DSÖ’nün verileri ışığında konuyu uzmanlarla masaya yatırdık…
#SağlıkHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 6 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 6 aylık bebek ne kadar uyur, 6 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 6 aylık bebek kilosu, 6 aylık bebek bakımı, 6 aylık bebek aşısı, 6 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 6. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekTürk mutfağının en sevilen malzemelerinden biri olan tarhana, son yıllarda sadece çorba olarak değil, cips gibi atıştırmalıklarla da karşımıza çıkıyor. Özellikle koronavirüs pandemisi esnasında besleyici değeri ve bağışıklık artırıcı özelliği nedeniyle oldukça popüler olan tarhana evde katkısız bir biçimde yapıldığında çok daha kıymetli ve sağlıklı bir hale geliyor. Uzun ömürlü olması için iyice kurutulması gereken, bu nedenle yaz aylarının sonlarında kış hazırlığı olarak yapılan tarhanada telaş şimdiden başladı bile. Peki tarhana nasıl yapılır? Tarhana hamuru nasıl hazırlanır, tarhana nasıl kurutulur? Bütün bu soruların cevapları ve farklı yörelerden tarhana tariflerimiz aşağıda. Bereketi şifası bol olsun…
#TarhanaGelinim Mutfakta Boşnak mantısı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Normal mantıdan biraz farklı olan Boşnak mantısı aynı şekilde yoğurtla servis ediliyor. Peki, Boşnak mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta Boşnak mantısı tarifi detayları...
#Boşnak Mantısı