MasterChef Hıngel Tarifi : Hıngel (Hengel) nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?
Hıngel ya da diğer bilinen adıyla hengel sevilen mantı türlerinden biridir. Özellikle son yıllarda ülkemizde sıklıkla yapılan hıngel hem göze hem damağa hitap ediyor. Peki, hıngel nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte, hıngel tarifi ve yapım aşamaları...
MasterChef hıngel tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Hengel asıl Kafkasya'da ortaya çıkmışsa da Erzurum mantısı olarak bilinir. Dağıstan başta olmak üzere Kafkasya'nın hemen her yerinde benzer ad ile bilinir. Bunun yanında içine patates konulan bir versiyonu da vardır. Hengel, yapıldığı yöreye göre çeşitlilik gösterebilir. Peki, hengel nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? Evde kolay ve pratik hıngel tarifi detayları hemen aşağıda...
Hamuru için:
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı su
Tuz
İç harcı için:
3 adet patates
1 adet soğan
Tuz
Kırmızıbiber
Karabiber
Servisi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
HINGEL NASIL YAPILIR?
Un, su, yumurta ve tuzu uygun bir kasede yoğurarak katı bir hamur elde edin.
Bir taraftan da ince doğranmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu önceden haşlayıp ezdiğiniz patatese ekleyerek iç harcı hazırlayın.
Yoğurduğunuz hamurdan bezeler alın.
Ber bir bezeyi ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamuru yaklaşık 2 santimetre boyunda, kare şeklinde kesin.
Kesilen hamurların ortasına iç harcı ekleyip kenarlarından bastırarak üçgen şeklinde kapatın.
Hıngellerinizi tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün.
Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağını hazırlayın.
Haşlanan hamurları süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin.
Dilerseniz hıngeli kıymalı harç ile de hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...