GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ || Sadece 3 malzemeden! Orjinal şambali tatlısı malzemeleri nelerdir, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ || Sadece 3 malzemeden! Orjinal şambali tatlısı malzemeleri nelerdir, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?

MASTERCHEF ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ || Sadece 3 malzemeden! Orjinal şambali tatlısı malzemeleri nelerdir, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?

Geleneksel sokak lezzetlerimizden MasterChef şambali tatlısı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Son yılların gözde şerbetli tatlılarından şambali tarifi özel günlerde, gün içerisinde günün her saatinde seve seve ikram edilebiliyor. Aynı zamanda alternatif olarak pekmezli şambali tatlısı da yapılabiliyor. Peki, Şambali tatlısı malzemeleri nelerdir, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Şambali tatlısı yapımı merak edenlere, işte orjinal şambali tatlısı tarifi ve yapılışı...

3 malzemeli şambali tatlısı en pratik ve en lezzetli tatlı olarak favorileriniz arasında yer almayı hakediyor. İzmir'in meşhur şambali tatlısı yapmak isteyenler için, işte yoğurtlu şambali tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...

ŞAMBALİ TATLISI MALZEMELERİ

1,5 su bardağı yoğurt

3 su bardağı irmik

1 çay bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için:

3,5 su bardağı su

4,5 su bardağı şeker

Limon suyu

ŞAMBALİ TATLISI NASIL YAPILIR?

Yoğurt ve şekeri geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin.

Hamurunuzun kıvamı biraz katı olacak. Daha sonra hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerini düzeltin.

Tatlınızın fırında her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.

Diğer taraftan da tatlınızın şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Şerbetiniz kaynayınca limon suyunu da ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve ılınması için bekletin.

Tatlınızı da fırından çıkardıktan sonra ılınmasını sağlayın.

Son olarak ılık tatlınızın üzerine ılık şerbeti gezdirin.

Dilerseniz üzerine fıstık ya da tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False