Son birkaç yılın lokma çılgınlığı biraz hız kesse de sevenleri bu lezzetten vazgeçebilecek gibi görünmüyor. Peki nefis lokmanızı evinizde yapıp gönül rahatlığıyla ve afiyetle yemeye ne dersiniz? Şerbet kullanmadan hazırladığımız tarifimiz ve püf noktalarımız aşağıda. Malzeme listesi biraz uzun, yapılışı da biraz zahmetli ama ortaya çıkan lezzeti tattıktan sonra “Buna değer” diyeceksiniz.
#Evde Lokma Nasıl YapılırFaik Öztürk ile ilişkisi hakkında samimi açıklamalarda bulunan Safiye Soyman, “Aldatılmayı affetmem, 30 seneyi bir anda bitiririm. Duyduklarım olmadı desem yalan olur. Ama çok emin olmam lazım. Bu zamana kadar hissetmedim. Bana ihanet ederse Türkiye’yi terk etsin” diye konuştu.
#Safiye SoymanKandil günü evinizde yapacağınız tatlı veya tuzlu tarifleri komşularınıza dağıtabilir, bu mübarek anlam ve önemini paylaşabilirsiniz. Kandil dediğimizde ilk akla gelen lezzet kandil simidi oluyor. Kutsal günlerde yapılan kandil simidi, sokaktakilere veya ihtiyacı olanlara dağıtılarak bu özel günde hayır işlenir, kandil kutlanır. Peki kandil günlerinde başka neler yapılıp dağılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler?
#Kandilde DağıtılacakMevsimin rengârenk çiçeklerini ocaktaki tencerenin içine katmak ya da salataya eklemek çoğumuzun gündelik mutfak alışkanlıkları arasında değil. Oysa Osmanlı’dan bu yana sofralarımızda olan bu zarif ve incelikli malzemelerin geçmişteki kullanım şekilleri bugüne de ilham olacak çeşit ve zenginlikte. Üstelik son yıllarda gastronomi dünyasının da popüler konu başlıklarından.
#Çiçek‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.
#Mehmet YalçınkayaTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gıdanı koru, sofrana sahip çık" kampanyasını tanıttı. Pakdemirli tanıtım sonrasında Demirören Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Koronavirüs döneminde gıdanın öneminin arttığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, kış mevsiminin gelmesiyle ilginin arttığı kış çayları konusunda ise, "Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir" dedi.
#Bitki Çayları Nasıl SaklanırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak canlı yayınında Hande Fırat ve Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Erdoğan, "31 Mart'tan sonra belki bir Washington ziyareti yapma durumum olabilir, belki kendisi (Trump) Türkiye'ye bir ziyarette bulunabilir." açıklamasında bulundu. Erdoğan, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili de "Bunu Veliaht Prens bilmeyecek de kim bilecek? Talimat veren isim belli. ABD'den gelen heyet bile kararı adeta kendi aralarında vermiş konumunda. Ama konuşamıyorlar. BM'den gelenlere, CIA'den gelenlere kasetleri dinlettik. Biz ortadayız her şeyimizle bunu söylüyoruz. Senin kendinden şüphen yoksa ne korkuyorsun? Açıkça çık ortaya. Sağa sola dolar, petrol dağıtmakla bu iş çözülmez" dedi.
#ErdoğanTatlı ve sokak lezzeti deyince tulumba tatlısının çıtırtısı kulağımıza çalınıyor. Ancak her ne kadar sokak lezzeti olsa da tulumbanın en güzel hali evde yapılanı. Lokma tatlısını da anımsatan tulumba tatlısını her evde bulunan malzemelerle hazırlamak mümkün. Peki, büyük küçük herkesin severek tükettiği tulumba tatlısı nasıl yapılır, bir tanesi kaç kalori?
#Tulumba TatlısıBalkanlar'dan Orta Asya'ya kadar oldukça geniş bir coğrafyada Nevruz bayramı kutlanmaya başlandı. Her yıl 21 Mart'ta coşkuyla kutlanan bu tarihi geleneğin yöreden yöreye göre değişen farklı kutlama şekiller var. Peki Nevruz ne demek? Nevruz nasıl kutlanır?
#Nevruz Nedir“Bu başlık da ne?” demeyin, bu yeni bir Serdar Ortaç özlü sözü. Yeni albümü ‘Yüzüme Konuş/Çek Elini Kalbimden’i piyasaya süren şarkıcı, bu tip cevherlerle dolu 10 parçayla yaza damga vurmaya hazırlanıyor. Bu vesileyle Ortaç’la buluştuk. MS hastalığı, kumar bağımlılığı, çapkınlığı, evliliği ve kendisine yöneltilen nefret dair her şeyi konuştuk.
#Chloe Loughnan‘Ay Büyürken Uyuyamam’ filmiyle 18 yıl sonra sinemaya dönen yönetmen Şerif Gören tam bir yaprak sarma bağımlısı. Bunu filmlerine de yansıtmış. ‘Sen Türkülerini Söyle’ filminde, Kadir İnanır’ın hapisten çıkıp annesinin yaptığı bir tencere sarmayı yemesi, aslında kendi gerçek hikayesi
Celal Şengör, anne ve babası değil ama köşklerinin aşçısı ve babannesi sayesinde çok lezzetli yemekler yiyerek büyümüş. Bir kere mutfağa girip bir börek yapmış; sonra da vazgeçmiş. Yemek yapmayı vakit kaybı olarak görüyor. Canının istediğini, istediği saatte, istediği miktarda yiyerek diyetisyenlere kafa tutuyor