İzmirli esnaf, özellikle kış aylarında yoğun ilgi gören ürünlerden kestaneye karşı uyardı. Yerli ürüne rakip Çin kestanesinin kalitesiz olduğunu belirten esnaf, "Bu kestaneleri ancak pişirince anlarsınız. Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur. Yerli kestanemiz 25-30 TL arasında satılıyor. Çin kestaneleri ise 15-18 TL’ye satılıyor. Ucuz diye Çin kestanesini satın alanlar genellikle pişman oluyor" dedi.
#KestaneSoğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#KestaneOnlar gerçekleştirdikleri müzikal işbirliğini ‘Bu iş aktı, gitti’ sözleriyle özetliyor. Ve ‘Şoklamaya devam edeceğiz’ diyerek tam gaz üretmeyi sürdüreceklerinin de müjdesini veriyorlar. ‘Olmazsan Olmaz’ adlı şarkıda bir araya gelen Hande Yener ve Tepki’yle buluştuk. Yener, şarkının ne kadar hızlı ortaya çıktığını şöyle anlatıyor: “Şarkıyı bir haftada okuduk, klibi çektik, yayımlandı ve trendlere girdi. Sanki Airbus uçağa bindim ve bir yerden bir yere gidiverdim, istediğim gibi...”
#Hande YenerHangi yaşta olursanız olun, kestanenin herkeste ayrı bir yeri olduğu doğrudur. Eskiden soba üstünde yapılan kestanelerin tadı hepimize çocukluğumuzu hatırlatan nostaljik bir keyiftir. Kestane mevsimi geldiğinde ‘Kestane nasıl seçilir, hangi pişirme tekniği kullanılır?’ gibi konulara açıklık getirmek ve keyifli sohbetlerinize eşlik etmesi için bu lezzetli besinle ilgili bilinmeyenleri paylaşıyoruz.
#Kestane Nasıl SeçilirKestane sonbahar ve kış aylarının en sevilen yemişlerindendir. Hem oldukça besleyici ve enerji verici hem de çok lezzetli olan kestane, soğuk günlerin keyfidir. Kestane eskiden mangalda ya da soba üzerinde pişirilirken günümüzde sobalı evlerin sayısının gittikçe azalmasıyla kestane pişirmek için de farklı yollar deneniyor. Sizin için kestanelerinizi evde hiç zorlanmadan pişirebileceğiniz, üstelik o eski kestane lezzetini de kolayca yakalayabileceğiniz teknikler hazırladık. İşte evde kestane pişirmenin kolay yolları…
#Evde Kestane Nasıl YapılırGünümüzde birçok kafe ve restoranda salataların içinde filizlenmiş kurubaklagillere rastlamışsınızdır. Çiğ filizlenmiş mercimek, fasulye ve nohut gibi kurubaklagiller ile siz de salatalarınıza sağlık eklemek istiyorsanız evde bu filizlendirme işlemini kendiniz de yapabilirsiniz. Salatalara en çok yakışan yeşil mercimeği filizlendirmek için yapmanız gerekenleri Diyetisyen Deniz Berksoy anlatıyor.
#Yeşil MercimekHavalar henüz çok fazla soğumadı ancak kış aylarının en sevilen atıştırmalığı kestane şimdiden sokakların köşelerindeki yerini aldı. Soğuk günlerde insanın hem elini hem de içini ısıtan enerji deposu kestaneyi evde yapıp gönül rahatlığıyla ve zevkle tüketmek de mümkün. Peki ama nasıl? Tavada, fırında ya da suda pişmiş kestane için size çeşit çeşit püf noktaları derledik. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Evde Kestane Nasıl PişirilirHavaların soğumasıyla birlikte kestaneler de pazar ve market tezgahlarında yer almaya başladı. Diğer sebze ve meyveler gibi kestane de ne kadar taze olursa pişirmesi o derece kolay, tüketmesi oldukça keyifli olur. Bu nedenle kestaneyi tam mevsiminde tüketmeye özen gösterilmelidir. Kestanenin bir lezzet sırrı ise pişirme yönteminde. Peki, evde kestane nasıl pişirilir?
#Kestane Nasıl PişirilirKestanenin tam mevsimindeyiz! Buram buram muhteşem kokusu ve yoğun lezzetiyle soğuk kış günlerinde vazgeçilmezimiz olan kestanenin sağlığımız açısından birçok faydasının olduğunu biliyor muydunuz? İşte aslında birçoğumuzun bilmediği kestanenin 13 gizli faydası...
#KestaneFırında kestane nasıl yapılır sorusunun yanıtı vatandaşların merak ettiği konular arasında yer almaya başladı. Kış aylarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan kestane, soğuk havalarda sokakları süslemeye devam ediyor. Evinde kestane pişirmek isteyen vatandaşlar ise fırında kestane tarifini merak ediyor. Peki, fırında kestane nasıl yapılır? İşte tarifi.
#KestaneKış aylarının gelmesiyle soğuk havaların vazgeçilmezi kestane, sokaklarda ve evlerde yerini çoktan aldı. Birçok kişinin en sevdiği yemiş olan kestane, sıcacık bir atıştırmalıktan öte bir keyif. Eğer siz de “Ben kestanemi taze taze, sıcacıkken evimde keyifle yemek istiyorum” diyenlerdenseniz, bu bilgiler çok işinize yarayacak. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Nasıl PişirilirBeğendi denince akla ilk önce hünkârbeğendi gelse de onu levrek gibi balıklarla ya da domates soslu köfteyle sunmak hatta patlıcan yerine kabak kullanarak daha hafif bir versiyonunu hazırlamak da mümkün. Şefler Arda Türkmen ve Doğa Çitçi’den işin püf noktalarını aldık.
#Gizem DinçbaşBunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep “Gerçek balı nasıl ayırt ederiz, sahtesini nasıl anlarız” gibi şeyleri konuşmaktan balın lezzetine odaklanamadık. Oysaki Anadolu topraklarının florası ve endemik bitkisinin eşi dünyada yok. Buradan hareketle, Anavarza Bal Türkiye’nin polen haritasını çıkarıyor. Tadına, aromasına inanamayacağınız öyle ballar var ki...
#BalAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda Artun