Küçük büyük herkesin damaklarına taht kurmuş, özellikle yaz aylarının favori tatlısı dondurma, bunaltıcı yaz günlerinde ferahlamak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Kalsiyum deposu olan dondurma, uzmanlar tarafından tüketilmesi konusunda destekleniyor. Peki, dondurma nasıl yapılır? İşte evde dondurma tarifi.
#Dondurma Nasıl Yapılır?Yaz günlerinin vazgeçilmez tatlılarından olan dondurma, sıcak havaların kendisini göstermesiyle evlerimizdeki yerini aldı. Her yaştan kişinin hayır diyemediği bu tatlı aynı zamanda protein ve kalsiyum deposu. Marketlerde satılan hazır dondurmaları almak istemeyenler ise, evde dondurma yapmak için internetten dondurma tariflerini araştırmaya başladı. Peki, dondurma nasıl yapılır? İşte evde dondurma tarifi.
#Dondurma Nasıl Yapılır?Dondurma özellikle yaz aylarında küçük büyük herkesin vazgeçilmezlerinden. Ana malzemesi süt olduğundan tam bir protein ve kalsiyum deposu. Ancak son dönemde yaygınlaşan hazır paketli dondurmaların raf ömrünü uzatmak için içlerine eklenen katkı maddeleri, birçok kişinin kafasını kurcalıyor. Evde doğal malzemelerle mis gibi bir dondurma yapma arayışı da gittikçe yoğunlaşıyor. Siz de bu arayış içinde olanlardansanız, aşağıda yer alan püf noktaları ve tarif çok işinize yarayacak. İşte uzmanların da önerdiği, ev yapımı dondurma tarifi…
#Dondurma Nasıl YapılırYaz başında dondurma fiyatları akıl almaz noktalara çıkınca emektar dondurma makinemizi raftan indirdik. Hemen “Bizim makinemiz yok ki” demeyin! Sadece bir blender ya da mikserle bile yapılabilecek çok pratik ve lezzeti garanti tariflerim var. Külah tarifimiz de bonus!
#Gülay Barbaros AltanBalkabağı kasım ayından itibaren turuncu rengiyle pazarları ve marketlerin sebze meyve reyonlarını süslemeye başlayan bir ürün. Çorbadan pastaya, tencere yemeklerinden böreğe neredeyse her tarife kolaylıkla uyum sağlayan balkabağının mutfağımızda en sevilen hali de kabak tatlısı olsa gerek. Kabak tatlısının yapılışı gayet kolay olsa da lezzetinin sırrı bazı püf noktalarında gizli. Biz de bu yazımızda sizin için kabak tatlısı pişirmenin püf noktalarını derledik. Şimdiden elinize sağlık…
#Kabak TatlısıYazın gözde tariflerinden parfe pek çok çeşidiyle sıcak havaları ferahlatmaya geliyor. Üstelik kolay malzemeleri ve pratik yapımı ile parfe tarifi dondurma alternatifi olarak da sunulabilir. Peki, evde parfe nasıl yapılır? İşte, en çok tercih edilen limonlu, meyveli ve kahveli parfe tarifi ve malzemeleri...
#ParfeTereyağlı kadayıfı, tuzsuz peyniri ve en güzeli çıtır çıtır tadıyla künefe, en beğenilen şerbetli tatlılardan biri. Yanında dondurma veya kaymakla da lezzeti bambaşka oluyor. Bu enfes tatlıyı birkaç püf noktasına dikkat ederek evde hazırlamak mümkün. Denemek isterseniz, künefe tarifi, malzemeleri ve yapım tüyoları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#KünefeÜlkemizde en favori içeceklerden biri olan frappe, neredeyse her kahve dükkanında ve kafede bulabileceğiniz soğuk bir lezzet. Onlarca farklı aroma ile hazırlanabilen ve risksiz bir içecek olan frappe hakkında ise birçok kişinin hiçbir bilgisi yok. Tüm dünyada en çok tüketilen kahve bazlı içecekler arasında yer alan içecek ile ilgili merak edilen pek çok konu var. Bu konuların başında ise frappe nedir, nereden geliyor? Frappe hakkında bilmek isteyeceğiniz tüm bilgileri sizler için hazırladım. İşte tatlı ve köpüklü frappe tarifi
#Frappe TarifiMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopDondurma yaz aylarının olmazsa olmazı. Hem düşük kalorisi hem de tadıyla sıcak havalarda serinlemek için harika bir seçenek. Çeşit çeşit aromalı dondurmayı sevmeyen yoktur. Özellikle tadı ve rengiyle limonlu dondurma pek çok kişinin favorisi. Limonlu dondurmayı hazır almak yerine katkısız bir şekilde evinizde de yapabilirsiniz. Peki evde limonlu dondurma nasıl yapılır? İşte evde limonlu dondurma yapımı için kolay tarifi...
#Limonlu DondurmaBirçok bitter çikolata çeşidi halihazırda hayvansal ürün içermiyor zaten ama artık çoğu markanın yüzde 100 bitkisel içerikle üretime yöneldiğini de görüyoruz. Pratik ve eğlenceli tariflerle evde kendi vegan çikolatalarımızı hazırlayabilir, damak zevkimize göre çeşitlendirebiliriz.
#VeganEmine Erdoğan ‘Türk Mutfağı’ kitabının nasıl çıktığını anlatırken, aile mutfağının da sırlarını paylaştı: “Ne yazık ki Türk mutfağı denince akıllara hâlâ sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif de var. Leblebi unu helvası ve tarifini Mali First Lady’sinden aldığım zencefil şerbeti. Mikroorganizmalar açısından çok zengin nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdim. Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever."
#Türk MutfağıRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#BeslenmeRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 2 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü...
#RamazanYoğurt tatlısı çocukluğumuzdan günümüze kadar gelen çok sevdiğimiz şerbetli tatlılardan biridir. Özellikle Kayseri'de bayramlarda yapılıp yenen bir tatlı olan yoğurt tatlısı, Ramazan ayında da iftar menülerinde yerini almak üzere herkes tarafından çok aranıyor. İşte lezzetine bayılacağınıza emin olduğumuz yoğurt tatlısı tarifi.
#Yoğurt TatlısıBol şerbeti, çıtır çıtır tadıyla gönüllere taht kurmuş bir tatlı olan tulumbayı aslında evde de çok basit bir yöntemle yapabilirsiniz. Yanında bir de dondurma ya da kaymakla tatlı sohbetlerinizi taçlandırabileceğiniz ev yapımı tulumba tatlısı tarifi ve malzemeleri aşağıda…
#Tulumba Tatlısı Püf NoktalarıSalgın nedeniyle eve kapanınca önce çeşit çeşit ekmekler yaptık. Öyle ki marketlerde maya bırakmadık. Sonra hamurişleri geldi; pasta, börek, pizza... Kimileri bir yerden sonra sıkılıp mutfaktan elini ayağını çekti, kimileri becerilerini arttırmaya devam etti. İkinci gruptakilerin yeni merakı evde yoğurt yapmak. Sosyal medyada mayaladığı yoğurdun ne kadar iyi tuttuğunu gururla gösterenlerin arasına katılmak isteyenler için uzmanlara evde yoğurt yapmanın inceliklerini sorduk.
#GazetehaberleriMetabolizmamız açısından oldukça faydalı olan muzların, bazen çok çabuk olgunlaşıyor ve kararıyor olmasından şikayet ediyor olabilirsiniz. Hatta, atmak bir türlü içinize sinmiyor ama nasıl değerlendireceğinizi de bilemiyorsanız, işte size pankekten, granolaya muzun yakıştığı sağlıklı tarifler…
#MuzKış denilince akla gelen ilk içeceklerden biri de saleptir. Üzerine arzuya göre biraz tarçın serpiştirip tüketildiğinde çok daha lezzetli olan bu içeceğin pek çok faydası da bulunuyor. Peki salebin faydaları nelerdir? Salebin mucizelerini Diyetisyen Serkan Tutar ve Diyetisyen Cansu Kolukırık anlattı.
#SalepYaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral da yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek bir dondurma tarifi paylaştı.
#Dondurma