Herkese merhaba. Karantina günlerinde uzak kalmak zorunda olduğumuz birçok şey var ve ne yazık ki ağız ve diş sağlığı hizmetleri de bunlardan bir tanesi. Kimsenin kimseyle temas etmemesi gereken bir dönemde yaşamak istemeyeceğimiz birtakım diş problemlerinin önüne geçmek için neler yapabiliriz, kişisel bakımla bunların önüne geçebilir miyiz, bunlardan bahsetmek istiyorum.
#Diş SağlığıSOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARIYLA FARK YARATAN KEÇİÖREN BELEDİYESİ, ENGELLİ VE YATALAK VATANDAŞLARA EVDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BAKIM HİZMETİ SUNUYOR. ÜCRETSİZ OLAN BU HİZMETTEN YARARLANMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA BELEDİYENİN KURUMSAL WEB SİTESİ ÜZERİNDEN ONLİNE BAŞVURU YAPMA İMKANI DA TANINIYOR.
Yaşlanmayı durdurmak hatta tersine çevirmek, son dönemde herkesin hedefi haline geldi. Kimi sağlıklı beslenip spor yaparak bu hedefe ulaşmaya çabalarken, 'biyohacker'lar buna alternatif terapi yöntemlerini de ekliyor. O biyohacker'ların en tanınmışlarından biri olan Kayla Barnes-Lentz, takvim yaşıyla biyolojik yaşı arasındaki 11 yıl farkı nasıl elde ettiğini anlattı.
#SağlıkOrtadoğu’nun yeniden şekilleneceği, iklim krizinin etkilerinin daha da ağırlaşacağı, kadınları ‘sağlam’ bir mücadelenin beklediği, evimizi yapay zekâyla yönetilen ‘akıllı eşyalar’a açacağımız yeni bir yıla giriyoruz. Dış politikadan modaya, seyahatten sağlığa 2025’te bizi bekleyen gündem başlıklarını ve trendleri uzmanlar anlattı.
#Meltem FıratlıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanlığıAntalya’da R.G. isimli bir kişinin VIP minibüsü güzellik merkezine dönüştürüp botoks, yağ aldırma, yüz gençleştirme yapması estetik cerrahları isyan ettirdi. “Bunu da mı görecektik?” diyen Prof. Dr. Şükrü Yazar, “Doğru yere botoks yapılmazsa beyin damarlarına pıhtı atması, felç ve ölüm gerçekleşebilir” uyarısında bulundu...
#AntalyaSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarKanada'nın New Brunswick eyaleti, 2018 yılından beri tuhaf olaylara sahne oluyor. Çoğu gençlerden oluşan 430 kişiyi pençesine alan gizemli bir hastalık, 39 can kaybına yol açtı. O günden bu yana ne hastalığın adı konabildi ne de sebebi tespit edildi. Ancak vaka sayıları artmaya devam ediyor. İşte filmlere konu olabilecek olaylar zinciri...
#KanadaÖzel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tanju Yılmazer, Gazi Hastanesi Evde Bakım Birimi olarak tüm hastaların muayene ve tedavilerinde bütüncül; bunun yanında ileri yaştaki hastalara da özgün bir yaklaşım sunduklarını söyledi. Dr. Yılmazer, ileri yaşlardaki hastaların sağlıklarıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
#1ABD, Rhode Island'da yaşayan 21 yaşındaki Scarlet Kaitlin Wallen'ın sürekli genital uyarılma bozukluğu (PGAD) var ve bu da genital bölgesinde durmaksızın acı veren bir yanma hissine neden oluyor. Hastaların çoğu tipik olarak cinsel uyarılma hissi duyarken, Scarlet’in durumu çok acı verici.
#Sürekli Genital Uyarılma Bozukluğu21 yaşındaki genç bir kadın, altı yaşından beri dünya nüfusunun sadece yüzde birinde görülen bir hastalıkla mücadele ediyor. 2001 yılında tanımlanan ve genellikle kadınlarda görülen bu ilginç hastalık, günlük hayatı alt üst ediyor, sadece fiziksel değil psikolojik olarak da yıkıma sürükleyebiliyor
#PGADTikTok'ta son dönemlerde diş fırçalama ile ilgili viral olan videolarda birçok insan, dişleri fırçaladıktan sonra ağzın çalkalanmaması gerektiğini, bunun dişleri çürüklere karşı koruduğunu söylüyor. Bazı uzmanlar da çürüklerin önlenmesine yardımcı olmak için günde en az iki kez florür içeren diş macunu ile dişlerin fırçalanmasını, sonrasında ağzı çalkalamayıp florürün dişlerde kalmasına izin vererek ek koruma sağladığını doğruluyor. Peki florür gerçekten dişleri koruyor mu? Yutulması zararlı değil mi? Uzman Diş Hekimi Ekin Kenci Şahin konuştuk.
#Florür