Konya usulü banya çorbası MasterChef yarışmasıyla birlikte gündeme gelen yöresel lezzetlerimizden oldu. Yarışmacıların hünerlerini sergiledikleri kuru bamya çorbası yapılışı merak ediliyor. Peki, MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, etli kuru bamya çorabası tarifi ve yapımı...
#Masterchef Bamya ÇorbasıMasterChef Türkiye son yedek beş yarışmacı için mücadele devam ediyor. Yedekler için 3. grupta yarışan adaylar mücadele devam ediyor. Son yedekler kimler olacak etli yaprak sarmanın ardından bir de yaratıcılık tabağının hazırlanmasıyla belli olacak. Peki, MasterChef etli sarma nasıl yapılır? İşte, etli sarma tarifi detayları...
#Masterchef Etli Yaprak SarmaEtli veya etsiz olarak hazırlanan geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan sarma, bayramın gelmesiyle beraber sofralarımızdaki yerini almaya başladı. Ağır misafirleriniz için Kurban Bayramı'na özel yapacağınız etli sarma püf noktalarına dikkat ederseniz lezzeti ile damağınızda enfes tat bırakacak. Peki, etli yaprak sarma nasıl yapılır? İşte, bayram misafirleriniz için yaprak sarma tarifi.
#Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?Sarma mutfağımızın en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Lahana, asma yaprağı ya da pazıyla yapılabilen sarmanın dışındaki malzeme kadar içinin lezzeti de önemi. Sarma içi etli ya da zeytinyağlı olabilir. Peki sarma içi nasıl yapılır? İşte etli ve zeytinyağlı sarma içi tarifleri...
#Sarma İçi Nasıl YapılırÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeGelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi programı yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. Vişneli, zeytinyağlı, etli yaprak sarmaya farklı bir yorum getirmek isteyenler, hellim peynirli yaprak sarma nasıl yapılır araştırmalarına hız kazandırdı. İşte, Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi ve malzemeleri...
#Hellim Peynirli Yaprak SarmaSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaVişneli yaprak sarma, Osmanlı saray mutfağının farklı şekillerde yapılan gözde yemeklerinden biri. Peki, vişneli yaprak sarma nasıl yapılır? Etli ve zeytinyağlı yaprak sarma tariflerinden sıkılanlar için, Arda'nın Mutfağı' programının sunucusu ünlü şef Arda Türkmen'in vişneli yaprak sarma tarifini verdik. İşte adım adım vişneli yaprak sarma tarifi...
#Vişneli Yaprak SarmaSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüHıdırellez, her ne kadar dilek ve etkinliklerle anılsa da, farklı ritüelleriyle de unutulmuyor. Türkiye, kendine özgü mutfağı ve yemekleriyle adını dünyaya duyurmuş bir ülke. 7 bölgesinde de çeşitli lezzetlerin yer alması bu mutfağın ne kadar zengin olduğunun da en büyük göstergesi. Peki Hıdırellez gününde Türk mutfağında neler pişer? İşte Türkiye'nin 7 bölgesine göre Hıdırellez günü yapabileceğiniz lezzetler...
#Seyahat‘Ay Büyürken Uyuyamam’ filmiyle 18 yıl sonra sinemaya dönen yönetmen Şerif Gören tam bir yaprak sarma bağımlısı. Bunu filmlerine de yansıtmış. ‘Sen Türkülerini Söyle’ filminde, Kadir İnanır’ın hapisten çıkıp annesinin yaptığı bir tencere sarmayı yemesi, aslında kendi gerçek hikayesi
O tam bir yoğurt canavarı, yoğurt olmadan hiçbir şey yiyemiyor. Etli yaprak sarmasına bayılıyor, tatlıyı bile aç karnına tercih ediyor, “Kokoreç için ölürüm” diyor, Arnavutciğeri ve işkembe çorbasının hastası. Tek korkusu, diyetisyeninin bu röportajı okuyacak olması çünkü şu sıralar sıkı bir yemek ve aşk diyetinde
Anel Grup’un patronu Rıdvan Çelikel, Japon Toyota ile güneş enerjisi yatırımı yapmak üzere görüşüyor. Konya ve Urfa’da yatırım için arazi aldıklarını belirten Çelikel, “Yatırım için yasanın çıkmasını bekliyoruz. Mitsubishi’ye de güneş panelleri satacağız” dedi. Anel Enerji’ye Alman Ralos firmasını ortak alan grup, Suudi Bin-Ladin ile Arabistan’da ortak 2 şirket kurdu.