Bana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolKariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluHazır yufkayla genelde börek yapsak da aslında yufkayı ana yemekten tatlıya birçok şekilde değerlendirebiliriz. 2 yufkayla yapacağınız kebap, geleneksel bademli perde pilavı ve helvalı rulo tariflerimi deneyin. Bu basit malzemenin lezzete olan katkısına inanamayacaksınız.
#YufkaŞef Yaren Çarpar Türkiye’de bir kadının sorumluluğundaki ilk ocakbaşı olan Dafni’yi geçen hafta açtı. Ateşin başından servise kadar her şeyi o yönetiyor. “Dedemin mangalı, anneannemin mezesi” diyerek yola çıkan İskenderunlu şef, aileden devraldığı mutfak kültürünü yansıtıyor. Atomu köz patlıcanlı, taş kadayıfı paçanga tarzı; ciğer, küşleme, yağlı kara, şiş köfte ise mangalda...
#Ebru ErkeMasterChef balkabaklı kestane çorbası tarifi, programın yeni bölümüyle izleyicileri tarafından merak ediliyor. Çorbalar kış sofralarının baş tacı. Balkabaklı kestane çorbası da hem besleyici olması hem de lezzetiyle favoriniz olacak. Eğer denemek isterseniz, balkabaklı kestane çorbası yapımını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Masterchef Balkabaklı Kestane Çorbası TarifiMarketten alınan tavuk yıkanır mı sorusu, günlük hayatta en çok ikilemde bırakan konulardan birisidir. Tavuk pişirmeden hemen önce yıkanmalı mı yıkanmamalı mı sorusu kafanızı karıştırmasın. Yapılan araştırmalara göre tavuk, yıkandığında bakterileri yok etmek yerine etrafa yayılmasına neden oluyor. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve diğer sağlık kuruluşları, tavuğu yıkamak yerine, doğrudan pişirmenin en güvenli yöntem olduğunu belirtiyor. İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#TavukDomuz etini anlamanın birkaç temel yöntemi vardır. Domuz eti, diğer et türlerinden ayrılabilecek bazı karakteristik özelliklere sahiptir. Domuz eti tüketiminin zararlı olup olmadığı, sağlık ve kültürel/dini perspektiflerden değerlendirilmelidir. Domuz eti, birçok kültürde yaygın olarak tüketilir ve besleyici değerleriyle bilinir, ancak sağlık açısından bazı riskler ve endişeler de taşıyabilir. İşte domuz etiyle ilgili bazı önemli noktalar...
#Domuz EtiMasterchef volovan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Volovan Fransız mutfağında bulunan ve milföy hamuru kullanılarak yapılan bir hamur işi türüdür. Atıştırmalık veya meze olarak kullanılan Voloran hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilir. Volovan Fransızca "rüzgarda uçan" anlamına gelir. Tarifin orijinal adı "vol-au-vent" olarak bilinir. Volovan nasıl yapılır, volovan hangi yöreye aittir? İşte MasterChef vol au vent (volovan) tarifi ve malzemeleri
#Masterchef VolovanKadıköy Fenerbahçe Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişiler sokak hayvanlarını zehirledi. 22 kedi ve 3 köpek hayatını kaybederken, zehirlenen kediler mahalle sakinleri tarafından sokak sokak gezilerek toplandı. Sokak hayvanları, Fenerbahçe’de bulunan özel bir klinikte tedavi altına alınarak yaşam mücadelesi verirken; Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, "İl Tarım Müdürlüğü de şu anda hem otopsi sürecinde hem de mamaya katılan zehirle ilgili bir araştırma içerisinde. Biz de Kadıköy Belediyesi olarak hayvanların ölüm nedenini araştırıyoruz kendi veteriner kliniklerimizde. Hedefimiz en kısa sürede bu olayın çözülüp yeni vakaların yaşanmasını engellemek. Ben her şeyden önce bir Kadıköylü olarak çok üzgünüm" dedi.
#KadıköyŞahmeran, İran-Pers mitolojisinde rastlanan, bellerinden aşağısı yılan, üstü ise insan şeklinde olan Maran ismi verilen doğaüstü varlıkların başında bulunan ve hiç yaşlanmayan bir varlık olarak bilinir. Şahmeran konusunda türlü rivayetler bulunuyor. Şahmeran Nedir? Şahmeran Hikayesi (Efsanesi) hakkında bilgileri sizler için derledik.
#Şahmeran Nedir?ABD’de başkanlık seçimlerinin bağımsız adayı Robert F Kennedy Jr, sosyal medyada yayımladığı videoda, 10 yıl önce New York’taki Central Park’a ölü bir ayı yavrusu attığını itiraf etti. Şaşırtan itiraf bugün dünya medyasında büyük yankı uyandırdı.
#Robert F Kennedy JrKurban Bayramı'nın gelişiyle birlikte kurban ibadetiyle ilgili soruların cevabı en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. En çok merak edilenler arasında "Kurban eti kediye köpeğe sokak hayvanına verilir mi?" sorusunun cevabı da ilk sıralarda yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından merak edilen soruyla ilgili detayları haberimizde derledik. İşte detaylar...
#Kurban BayramıKurban Bayramı’nın değişmez ritüellerindendir kocaman bir sofrada kavurma yemek. İhtiyacı olanlara dağıtılan etten kalanlarla birkaç gün daha yaratıcı tarifler denenir. Hem kavurma için birkaç küçük öneri hem de kalan parçalar için marinasyon tarifleri hazırladım.
#EtDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiSotesini yapmak veya kremalı makarnasını pişirmek pek çoğumuzun ilk tercih ettiği tariflerden olsa da restoranlar menülerine mevsim mantarlarını farklı pişirme yöntemleriyle dahil ediyor. Mantarı farklı reçetelerle menülerine ekleyen Sahan, Boop Kuruçeşme ve Şaşkın Balık Efkan’ın Yeri gibi mekânlardan bu işin püf noktalarını öğrendik.
#Mantar