Kurban etini uzun süre kullanmak için saklama yolunu tercih edenler en uzun nasıl korunacağını merak ediyor. Kurban Bayramı'yla birlikte etin saklanma koşulları ve tüketimi de araştırılıyor. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması gerekiyor. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde muhafaza edilmesi oldukça önemli. Peki Kurban eti nasıl saklanır, buzluğa ne zaman, konur? İşte ayrıntılar...
#Kurban BayramıKavurma, Kurban Bayramı'nda sofraların bir numaralı yemeğidir. Kurban kesildikten sonra ilk olarak kavurma yapılır. Bu yüzden lezzetli, yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Chef Rüzgar SÜNBÜL tavsiyeleriyle pratik kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Kavurma TarifiKurban Bayramı'nda kurban kesme ibadetini yerine getirdikten sonra saklama koşulları da araştırılmaya başlandı. Peki, kurban eti buzluğa ne zaman konur, nasıl saklanır? İşte, kurban eti saklama yöntemleri...
#Kurban EtiBayram namazı saati, bayramın birinci gününün gelmesinin ardından merak edilmeye başlandı. Kurban Bayramı bu sene 9 Temmuz'da başladı. Bayram namazı tüm yurtta bugün kılınıyor. Kurban Bayramı (2022) namaz saatleri Diyanet İşleri tarafından yapılan duyuru ile belli oldu. Peki, bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram namazı vakitleri
#Kurban BayramıKurban Bayramı'nda kesilen kurbanlıkların doğru şekilde saklanması uzun süre muhafaza edilmesinde oldukça önemlidir. Etin kesim sonrası bakteri ile enfekte olmasına karşı hızla 7 derecenin altında soğutulması gerekiyor. Peki, kurban eti buzdolabında ve derin dondurucuda uzun süre nasıl saklanır? İşte, kurban eti saklama yöntemleri...
#Kurban EtiEt yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ancak özellikle söz konusu kurban eti ise marinesi ayrıca önem taşır. Normalde sertliğiyle bilinen kurban eti marine edildiğinde lokum gibi pişebilir. Peki, et nasıl marine edilir? İşte, kurban eti marinesi püf noktaları...
#Kurbanlık Et MarinesiKurban eti özellikle il gün pişirilmesi en zor etlerden biridir. Genellikle kurban etinin sert olmasından şikayet edilir. Kurban Bayramı’nda kavurma yapmak olmazsa olmazımızdır. Peki, kurban etiyle yumuşacık lokum gibi kavurma nasıl yapılır? İşte kurban etinden kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Kavurma Nasıl YapılırKurban etinin yıkanıp yıklanmayacağı, kurban ibadetlerini idrak eden vatandaşların öğrenmek istediği konuların başında geliyor. İslam aleminin aylardır beklediği Kurban Bayramı'nda kurbanlarını kesen vatandaşlar, sağlık koşullarına uyarak kurban eti saklama hususunda uzmanların yorumlarını merak ediyor. Bu konu hakkında değerlendirmede bulunan, Prof. Dr. Kamil Bostan, " Eti işlerken kirli yüzeylere karşılaşılırsa bu kısımları yıkanmak yerine kesilmeli." diyor. İşte, kurban etiyle ilgili merak edilenler.
#KurbanGıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, kurban etlerinin uygun koşullarda saklanması gerektiğini belirterek etin serin yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığından oda ısısına düşmesi beklendikten sonra buzdolabına kaldırılması gerektiğini bildirdi.
#Kurban EtiKurban Bayramı boyunca et ağırlıklı olarak beslenmenin ardından 'Bayram sonrası beslenme nasıl olmalı?' sorusu sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor. HÜRRİYET ve LEZİZZ bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine Şef Rüzgar SÜNBÜL dikkat çekti.
#Bayram Sonrası BeslenmeKurban Bayramı vesilesiyle binlerce kişi kurban kesiyor. Kurban eti yıkama ve saklama hususları ise bu sebeple merak ediliyor. Kurban kesmek, İslam dininde önemli bir davranış olup, Kurban Bayramı'nda Allah'a yakınlık göstermek amacıyla yapılan bir ibadettir. Bu ibadet, Hz. İbrahim'in Allah'a olan bağlılığını ve itaatini göstermek amacıyla oğlu Hz. İsmail'i kurban etmeye niyet etmesiyle başlar. Peki, Kurban eti yıkanır mı? Kurban eti nasıl saklanır, derin dondurucuda nasıl saklanır?
#Kurban Eti Yıkanır MıDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiYaz aylarında piknik ve plaj keyfi, gıda zehirlenmesi riskiyle gölgeleniyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakterilerin hızla çoğalması, açık alanda tüketilen yiyecekleri tehlikeli hale getiriyor. Peki, hangi yiyecekler bu risk altında? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkTavuk hem sağlıklı hem de besleyici bir protein olması nedeniyle mutfaklarımızda önemli bir yere sahip. Özellikle but, göğüs gibi parça tavuklar neredeyse herkesin buzdolabında acil durumlar için yerini alıyor. Peki buzdolabınızdaki tavuk etlerini ne kadar zaman saklıyorsunuz? Daha da önemlisi tavuğun bozulduğunu anlamanın yollarından haberdar mısınız? Gelin bu işaretlere biraz yakından bakalım…
#Tavuğun Bozulduğu Nasıl AnlaşılırEn değerli besinlerin başında tavuk eti gelmektedir. Özellikle haşlanmış tavuk ve tavuklu pilav oldukça sık tüketilmektedir. Birçok yemekte kullanılan tavuk eti çoğu zaman pişirildikten sonra veya çiğ olarak buzluğa atılmaktadır. Buzluktaki tavuk bozulur mu? Donmuş ve tarihi geçmiş dolapta duran tavuk bozulur mu tüm detayları ile derledik.
#TavukYemeklerin vazgeçilmez ürünü olan tavuk her eve girmektedir. Tavuğun her halinin çok sevildiği ve sıkça tüketildiği bilinmektedir. Çok sayıda yemek içerisine tavuk koyma şansınızda bulunmaktadır. Sizler için Pişmiş tavuk kaç günde bozulur? Pişmiş tavuk dolapta kaç gün durur ve buzlukta saklanır mı gibi merak edilen soruları ayrıntılı bir şekilde derledik.
#Pişmiş TavukDonmuş çiğ etler uygun olmayan koşullarda çözülmeye bırakıldığında, tehlikeli bakterilerin üremesi için elverişli bir ortam oluşturur. Bu yüzden çiğ etin bakteri üretmesini önlemek için bazı riskli davranışlardan kaçınmak gerekir. Et çözdürme işlemi sırasında yapılan hatalar, sağlık açısından ciddi sonuçlara yol açabileceği gibi etin lezzetini de bozar.
#SağlıkEtin saklama koşulları kadar buzluktan çıkarıldığında nasıl çözdürüldüğü de sağlık için önemli. Bu konuda her kafadan bir ses çıkarken birçok kişi alışkın olduğu yöntemleri uygulamaya devam ediyor. Örneğin etleri çözdürme konusunda en yaygın yollardan biri olan ‘oda sıcaklığında bekletmek’ hataların en büyüğü. Üstelik yapılan yanlışlar bununla da sınırlı değil. Etleri çözdürürken sık yapılan hataları ve doğru yöntemleri uzmanlar anlattı...
#Gıda GüvenliğiYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 11 aylık bebek ne kadar uyur, 11 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 11 aylık bebek kilosu, 11 aylık bebek bakımı, 11 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 11. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekDondurmayla ilgili tüm merak ettiklerimizi işin uzmanından, Dondurmino Gelato ve Çeşme Dondurmacıları Platformu’nun kurucusu, Financial Times tarafından dünyanın en iyi 25 dondurmacısından biri seçilerek ülkemizi gururlandıran ‘Gelato Master Chef’ ünvanlı Mehmet Ali Akbulut’tan dinledik.
#1Hepimizin ortak tercihi tavuk, hem öğlen hem akşam yemeklerinde keyifle tükettiğimiz bir lezzet şüphesiz. Tavuğun onlarca türde pişirme versiyonu olduğundan sıkılmadan her öğünde farklı bir çeşidini hazırlayıp sofralarımıza konuk edebiliyoruz. Bu hafta paylaşacağım reçetede tavuğun çıtır versiyonunu deneyimleyeceğiz, hem de Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzeti tarhana ile. Evet, yanlış duymadınız; tarhanalı çıtır tavuk. Altın sarısı çıtır dış kaplamanın altında ağızda dağılan enfes bir tavuk düşünün; ya da düşünmeyin direkt mutfağa geçin.😊
#Çıtır TavukÇeşit çeşit yemeklerin sıralandığı, tüm ailenin etrafında toplandığı sofralar bayramların en mutlu anları... Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü... Sevdiklerinize neler pişireceksiniz? Yazarımız Sahrap Soysal et yemeklerinin yanına bulgurun yakıştığını anlatıyor, beslenme uzmanı Berrin Yiğit hamurişi yerine bol bol salata yememizi öneriyor.
#Sahrap Soysal