GeriMutfak Tüyoları Kurban eti buzluğa ne zaman, nasıl konur? Kurban etini uzun süre saklama yöntemleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kurban eti buzluğa ne zaman, nasıl konur? Kurban etini uzun süre saklama yöntemleri

Kurban eti buzluğa ne zaman, nasıl konur? Kurban etini uzun süre saklama yöntemleri

Kurban Bayramı'nda kurban kesme ibadetini yerine getirdikten sonra saklama koşulları da araştırılmaya başlandı. Peki, kurban eti buzluğa ne zaman konur, nasıl saklanır? İşte, kurban eti saklama yöntemleri...

Kesilen kurbanlıkların ardından etin nasıl saklanacağı da merak konusu oldu. İlk gün dinlendirilmesi önerilen kurban etinin saklama koşulları da oldukça önemli. Peki, kurban eti buzluğa ne zaman ve nasıl konur? İşte, merak edilenler...

Kurban eti buzluğa ne zaman konur?

Kurban eti kanı çekilince ve 1 gece bekletilince doğru yöntemle pişirilmesi veya küçük parçalar halinde koruyucu poşetler içinde buzluğa konulması gerekir. Kurban etini dondurucuya koymadan önce mutlaka dinlendirmelisiniz. Bu süre en az 5 saat olmalıdır. Daha sonra parçalayıp, dondurucuya koyabilirsiniz.

Kurban eti buzluğa ne zaman, nasıl konur Kurban etini uzun süre saklama yöntemleri

Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban eti için buzdolabında veya dondurucuda yer açın. Çünkü et dinlendikten sonra muhafaza edileceği alan hazır olmalı. Kurban eti kesimden sonra an az 5 saat mutlaka dinlendirilmeli. Kurbanlık hayvanın kesilip parçalanmasından sonra, olgunlaşmamış sıcak kurban eti serin ve temiz bir yerde ve geniş bir tepside birkaç saat dinlendirilip havalandırılmalı. Daha sonra parçalanıp buzdolabı veya derin dondurucuya yerleştirilmeli.

Kurban eti buzluğa ne zaman, nasıl konur Kurban etini uzun süre saklama yöntemleri

Kurban eti buzluğa nasıl konur?

Kurban eti için buzdolabında veya dondurucuda yer açın. Çünkü et dinlendikten sonra muhafaza edileceği alan hazır olmalı. Kurban eti kesimden sonra an az 5 saat mutlaka dinlendirilmeli. Kurbanlık hayvanın kesilip parçalanmasından sonra, olgunlaşmamış sıcak kurban eti serin ve temiz bir yerde ve geniş bir tepside birkaç saat dinlendirilip havalandırılmalı. Daha sonra parçalanıp buzdolabı veya derin dondurucuya yerleştirilmeli.

Derin dondurucuda sıcaklık -18 derece, olmalıdır. Ayrıca derin dondurucudan çıkarılan et dışarıda bekletilerek çözdürülmemelidir.

False